Kotimaa Maahanmuutto

Perussuomalaisten Antikainen: Ulkomaalaisvangit ulkomaille istumaan rangaistustaan – miksi Suomi ei seuraa Tanskan esimerkkiä?

Tanska on ottamassa käyttöön järjestelyn, jossa se vuokraa Kosovosta vankisellejä ulkomaalaisille vangeille, jotka karkotetaan Tanskasta heidän suoritettuaan rangaistuksensa. Järjestely ei ole Euroopassa ainutlaatuinen, vaan myös Belgia ja Norja ovat vuokranneet vankilakapasiteettia Hollannista.

”Rikosseuraamuslaitoksen tilastojen mukaan vuonna 2020 ulkomaalaisten osuus kaikista vangeista oli peräti 17 prosenttia. Noin kymmenessä vuodessa ulkomaalaisten vankien määrä on kasvanut noin 75 prosenttia. Vankeusvuosi Suomessa maksaa yhteiskunnalle noin 80 000 euroa. Kustannus on täysin järjetön”, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kuvailee tilannetta.

Ulkomaalaisten rikollisten lähettäminen ulkomaille kärsimään tuomiotaan olisi suomalaisen yhteiskunnan etu.

”Monissa tapauksissa on nähty, että vankeusrangaistus ei sen enempää paranna rikollisia kuin myöskään estä rikollisen toiminnan jatkumista linnasta käsin. Suomalaisella vankilalla ei myöskään ole juuri minkäänlaista pelotevaikutusta etenkään länsimaiden ulkopuolelta tuleville rikollisille, kun kaikki mukavuudet telkkarista ja pelikonsolista lähtien ovat tarjolla. Vankeusrangaistusten ulkoistaminen voisi tuoda asiaan ratkaisun”, Antikainen pohtii.

Vankeusrangaistusten ulkoistaminen ratkaisisi myös toistuvat karkotusten epäonnistumiset.

”Suomalaisilla viranomaisilla on tuntunut olevan suunnattomia vaikeuksia poistaa maasta ulkomaalaiset rikolliset heidän kärsittyään vankeusrangaistuksensa. Kun Suomi hankkisi ulkomaalaisrikollisten vankeinhoidon ostopalveluna, se voisi sopia myös karkotuksen toteuttamisesta. Kun esimerkiksi Kosovossa ei ole tarjolla suomalaista sosiaaliturvaa, on huomattavasti vaikeampaa jäädä elämään paperittomana yhteiskunnassa. On myös todennäköistä, että ulkomaalaisia rikollisia tulisi Suomeen vähemmän, jos tiedossa olisi, että kiinnijäämisestä ei seuraa täysihoitojakso Suomen valtion vieraana, vaan odottamassa on todella karu selli. Hallitus, selvittäkää tämä mahdollisuus viipymättä!”, Antikainen kannustaa.

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
KJ J

Vihreä ajattelu kieltää tämmösen toiminnan kaikkia varsinkin ulkomaalaisia rikollisia pitää kohdella silkkihansikkain.

kartsa

Aloite on niin hyvä pakkohan sitä on kannataa.

jep

Milloinkas täällä nyt olisi viimeksi kansalaisten ja isänmaan parasta ajateltu valtiollisessa päätöksenteossa? NL taisi olla silloin vielä olemassa.

Ilkka Manttari

Nimenomaan. Kaikki rikoksentekijät takaisin omiin maihinsa kärsimään rangaistusta, ei suomalaiseen lepokotivankilaan, se on suomalaisille. Miksi suomelle pitäisi koitua kustannuksia ulkomaisista vangeista. Päästäisiin murto-osaan kustannuksista jos palautettaisiin ja vaikka vähän maksettaisiin kohdemaiden vartijoille että ”hoitavat” vankeja kunnolla. Tietäisivät että tänne ei ole asiaa. Toivottavasti punavihreä aikakausi loppuu pian, muuten meillä ei ole mitään hyvää tiedossa. Joku fiksu sanoi aikoinaan että aseita ei tarvita siksi että pitäisi suojella itseä naapureilta, niitä tarvitaan koska niillä kansa voi suojella itseään hallitukselta. Huomatkaa suomen hallituksen tarve aina kerätä aseita pois kansalaisilta.

Eka Kettunen

Vankien käsittely on todellakin liian kallista. Edes vuodepotilaana ympärivuorokautisessa vanhainkodissa olevan monisairaan vanhuksen hoito ei tule maksamaan 80 000 euroa vuodessa veronmaksajille.

Olen kuullut Siperiasta pelkkiä kehuja hyvin opettavaisena paikkana. Sinne voisi lähettää myös kaikki muutkin vangit ikään, rotuun, uskontoon tai sukupuoleen katsomatta.

Hh55

Varo vaan saattaa toteutua, sillä sitten on korkeintaan suomalaisia toisinajattelijoita. Tiedä vaikka itsekin sieltä heräisit, sen verran valtavirran vastaisia kommentteja, eli kuuluisaa vihapuhetta😂

X

Kannatetaan. Venäjän kanssa saa varmasti kilpailutettua sopuhinnan ”ylläpidosta”.

Minuhe Kerettiläinen

Juu. Kolkoilla seuduilla sijaitsevista ”ylläpitohoitoloista” voi alkaa tehdä mieli kohti omia tuhannen ja yhden yön maita, sekä viidakkoa.