Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisten kansanedustaja Peltokangas Facebookin tähtäimessä

Kuva Pixabay

Perussuomalaisten kaustislainen kansanedustaja on joutunut Facebookin silmätikuksi. Kansanedustajan molemmat Facebook-profiilit ovat joutuneet estetyiksi.

Kansanedustaja Mauri Peltokangas Vaasan vaalipiiristä on kummissaan. Kansallismielisen kansanedustajan molemmat Facebook-profiilit joutuivat niin sanottuun banniin lähes yhtä aikaa.

Mauri Peltokangas. Kuva Eduskunta.

Suomen Uutisten mukaan Peltokangas oli laittanut profiiliinsa otteen täysistuntopuheestaan. Facebook katsoi kansanedustajan eduskunnassa pitämän puheen olevan yhteisönormien vastainen.

Suomen perustuslain mukaan ”kansanedustajalla on eduskunnassa oikeus vapaasti puhua kaikista keskusteltavana olevista asioista sekä niiden käsittelystä. Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä.”

–  Tämä ei tietenkään koske Facebookia ja sen mielivaltaisia moderaattorifasisteja. Samaan aikaan kun mielipiteen- ja sananvapautta pyritään suitsemaan epämääräisillä perusteilla eduskunnassa ja sen ulkopuolella, nousee perussuomalaisten kannatus kohisten, Peltokangas toteaa ja jatkaa: – Ei ihme, että epäsuvaitsevat suvaitseviksi itseään kutsuvat tekopyhyydet ovat hädissään.

Peltokangas sai joulukuussa eduskuntavaalikampanjaa aloitellessaan Facebookiin 30 päivän julkaisukiellon vuonna 2015 julkaisemaan kuvasta. Kuva oli ”suo, kuokka ja Jussi”. Kuvan saatesanoina oli ”Näillä mennään” ja sen perässä hymiö.

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset