Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisten Ronkainen iloitsee lakiesityksestä: ”Vihdoin rituaaliteurastusta säädellään!”

Jari Ronkainen. Kuva Eduskunnan kuvapankki.
Perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen on tyytyväinen hallituksen esityksestä laiksi eläinten hyvinvoinniksi.

Jari Ronkainen teki keväällä 2016 lakialoitteen, jossa edellytetään eläimen tainnutusta ennen verenlaskua uskonnollisia tapoja noudattavassa teurastustavassa. Aloite on sisällytetty hallituksen esitykseen.

– Verenlaskua ennen tainnutusta on pidettävä eläinrääkkäyksenä, jollaista Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa ei voida hyväksyä, sanoo Ronkainen.

Suomessa eläinten rituaaliteurastamista säädellään suhteellisen myöhään, sillä vastaavat lait ovat säädetty Norjassa jo 1929 ja Ruotsissa 1937. Voimassa olevan lainsäädännön mukaan verenlasku on ollut mahdollista aloittaa samanaikaisesti eläimen tainnuttamisen kanssa.

– Olen iloinen, mutta samalla myös hämmentää, että muualla jo viime vuosituhannen alussa säädetty laki saadaan sovittua vihdoin myös täällä Suomessa, Ronkainen toteaa.

Vaikka laki tulisikin Suomessa voimaan, kansanedustajaa huolestuttaa rituaaliteurastetun tuontilihan tila.

– Mikäli laki säädetään esityksen mukaisesti, teurastustapa saadaan vihdoin korjattua Suomen osalta. Huolena on kuitenkin rituaaliteurastettu tuontiliha maista, joilla lainsäädäntö ei ole samalla tolalla, kertoo Ronkainen

  • 177
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset