Kotimaa Rikos

Perussuomalaisten vaalipäällikkö Keski-Suomessa pahoinpideltiin sairaalakuntoon – poliittinen motiivi mahdollinen

Kuva Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Vaikka pahoinpidellyltä Pekka Katajalta vietiin huomattava summa käteistä rahaa, hän ei sulje pois poliittista motiivia.

Tänään aamupäivällä Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Katajan ovikello soi. Kun Kataja meni avaamaan ovea, ulkopuolella seisoi kaksi ei-kantasuomalaista henkilöä pakettia tuomassa.

Toinen miehistä sanoi, että ”perussuomalaisilta on vaaliesitteitä tulossa”. Sitten alkoi mukilointi. Potkimisen ja hakkaamisen jäljiltä yltä päältä veressä oleva vaalipäällikkö vietiin lopulta ensiavun jälkeen ambulanssilla Tampereelle sairaalaan.

Vaikka miehet veivät Katajalta noin 1400 euroa sisältäneen rahapussin, Kataja uskoo olevan mahdollista, että pahoinpitelyyn liittyisi poliittinen motiivi.

– Tämä liittyy selvästi Jämsän vastaanottokeskusasiaan, koska olen sitä näkyvästi arvostellut alusta asti, Kataja sanoo Keski-Suomalaiselle.

Kuntavaalityössä mukana oleva perussuomalaisten poliitikko Jämsässä, PS:n Keski-Suomen piirin puheenjohtaja  Jyrki Niittymaa, on häkeltynyt.

– Aika uskomattomalta tuntui, kun Pekka soitti minulle ambulanssista. Tuntuu uskomattomalta, että Jämsänkoskella tunkeudutaan asuntoon noin.

Onko kyseessä puhdas ryöstö vai mahdollisesti viharikos – sitä Niinimaa ei lähde arvailemaan. Motiivin selvittäminen kuuluu poliisille. Joka tapauksessa toisen henkilön ulko-ovella esittämän tokaisun perusteella vaikuttaa selvältä, että pahoinpitelijät ovat tienneet, missä asuu perussuomalainen.

Tapaus on Keski-Suomessa ainutlaatuinen. Jyväskylässä eduskuntavaalien aikana häirittiin erään naisehdokkaan vaalityötä, mutta tähän mennessä puolueen jäseniä ei tiedetä pahoinpidellyn.

Vaalipäällikkö on yksi organisaation tärkeimpiä henkilöitä, ja nyt pahoinpidelty Kataja on arvostettu pitkän linjan poliitikko. Niittymaa kuitenkin näkee, että tapaus ei vaikuta perussuomalaisten vaalityöhön tulevien kuntavaalien edellä.

– Meitä tällaiset asiat eivät hidasta. Me teemme omaa vaalityötämme, toimimme rehellisesti ja lyömme sanansäilällä kun lyödään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit