Kotimaa Politiikka

Perussuomalaisten varapuheenjohtajisto ja puoluesihteeri valittu

Perussuomalaisten puoluekokous 10.6.2017 Jyväskylässä. Kuva Petri Saarela.

Perussuomalaisten puoluekokouksessa käytiin tiukka äänestys puoluesihteeristä.

Tampereella pidettävässä puoluekokouksessaan ovat perussuomalaiset valinneet uudeksi puoluesihteeriksi Simo Grönroosin, joka päihitti vaalin toisella kierroksella Arto Luukkasen äänin 538-510. Grönroos on ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja, Luukkanen on sekä yliopistomies, historioitsija että teologi, joka tunnetaan Venäjää ja Itä-Eurooppaa koskevista tutkimuksista ja lausunnoista. Vaalin ensimmäisellä kierroksella ehdolla oli kaksitoista henkilöä, joista Mira Nieminen oli lähimpänä toista kierrosta.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan vaalissa oli kolme ehdokasta, joista uusi kansanedustaja Riikka Purra sai enemmistön 639 äänellä. Leena Meri sai 401 ja Lauri Sallinen 38 ääntä.

Toisen varapuheenjohtajan vaalissa ehdolla oli seitsemän henkilöä, joista Sebastian Tynkkynen ja Arja Juvonen selviytyivät ratkaisevalle kierrokselle. Ehdolla olivat myös Leena Meri, Mika Niikko, Mika Raatikainen, Sakari Puisto ja Heikki Tamminen. Ratkaisevassa äänestyksessä Juvonen voitti Tynkkysen äänin 524-402.

Kolmannen varapuheenjohtajan tehtävään ehdolla olivat kansanedustajat Juho Eerola, Jari Ronkainen ja Sebastian Tynkkynen sekä Heikki Tamminen, eduskuntaryhmän tiedottaja. Eerola, joka on myös eduskunnan varapuhemies, sai ensi kierroksella 323 ääntä, Tynkkynen 273, Ronkainen 99 ja Tamminen 95 ääntä. Lopulta Eerola voitti Tynkkysen 410-287.

Puoluekokous jatkuu sunnuntaina. Kokouspaikalle oli lauantaina ilmoittautunut 1265 puoluejäsentä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit