Eurooppa Politiikka

Petry: ”Me emme halua Saksaan sisällissotaa”

Kuva Pixabay.

AfD-puolueen puheenjohtaja Frauke Petry varoitti ”sisällissodasta Saksassa”, jos maahanmuuton negatiiviset seuraukset tulevat vielä lisääntymään. Hän mainitsi pääongelmaksi kasvavan rikollisuuden. Tämän trendin todentavia virallisia tilastoja ei ole kuitenkaan vielä nähty. Hannoverissa mielenosoittajat hajottivat ennenaikaisesti AfD:n vaalikokouksen.


”Meillä ei ole tähän mennessä ollut joukkomielenosoituksia maahanmuuttajia vastaan, eikä meillä ole ollut joukkomielenosoituksia Saksan suurkaupungeissa. Kuitenkin kuulemme esimerkiksi kristittyjen naisten vainosta vastaanottokeskuksissamme, sekä myös ns. turvaa hakevien yhä yleisemmäksi käyvästä katurikollisuudesta ja se on kestämätöntä”, sanoi hän ”Welt am Sonntag” -lehdelle. ”Mitä enemmän kouluttamattomia ja usein aggressiivisia nuoria maahanmuuttajia tulee Pohjois-Afrikasta, sitä enemmän tilanne tulee eskaloitumaan. Me emme halua sisällissotaa Saksaan. Puolueena kannatamme yhteiskunnallista rauhaa.”

Olette sanonut aiemmin, että suurin osa turvapaikanhakijoista ei ole mitään todellisia turvapaikanhakijoita ja monet syyrialaisiksi itseään väittävät tulevat muista maista. ”Kun kansalaiset alkavat todella tiedostaa tämän, niin silloin heidän käsityksensä kaikista maahanmuuttajista tulee heikentymään dramaattisesti, myös todellisten pakolaisten kohdalla. Me emme halua tällaista. Siksi nyt on toimittava nopeasti.” Hän torjui kysymyksen siitä, tulisiko dramaattinen käsitysten heikentyminen tarkoittamaan palavia vastaanottokeskuksia, sanoen: ”Mitä sanoja te yritätte laittaa suuhuni?”

AfD:n vaalikampanjateemoiksi vuodelle 2017 Petry mainitsi suoran demokratian ja maahanmuuttopolitiikan lisäksi ”euro-projektin lakkauttamisen”, ”EU:n radikaalin uudistamisen palaamalla takaisin alkuperäisiin Euroopan yhteisön menestystekijöihin”, sekä myös perhe- ja energiapolitiikan, sekä sisäisen turvallisuuden.

Lauantaina kirkon ja ammattiliittojen mielenosoittajat aiheuttivat mielenosoituksellaan sen, että AFD:n vaalikokous jouduttiin keskeyttämään. Hannoversche Allgemeine -lehti kertoo: ”Jo klo 12.00 lähtien olivat ammattiliitot, kirkko ja muut ryhmittymät osoittaneet mieltään Platz der Göttinger Sieben’illä AfD:n tilaisuutta vastaan. Ilmeisesti useat mielenosoittajat olivat sieltä lähteneet Trammplatzin suuntaan häiritäkseen AfD:n vaalitilaisuutta”.

Jo perjantaina AfD:n puheenjohtaja Frauke Petry joutui keskeyttämään puheensa Cellen lähellä Bergenissä, kun AfD:n vastustajat olivat rikkoneet useita kaupungintalon ikkunoita ja levittäneet ympäriinsä ”valkoista pulveria”. Petryn oli halunnut pitää puheensa kaupungintalossa.

Elokuussa Rheinland-Pfalzin AfD:n ryhmäjohtaja Uwe Junge joutui Mainzissa kadulla neljän miehen pahoinpitelemäksi, kertoo FAZ-lehti.

MDR kertoi myös elokuun puolessavälissä Leipzigissä tapahtuneista iskuista AfD-poliitikkojen toimistoihin ja autoja vastaan. Myös AfD:n vaaliavustaja lyötiin pullolla nurin

Polkupyöräilijä löi ohi ajaessaan AfD:n vaalityöntekijän pullolla nurin. Poliisin saapuessa paikalle useat henkilöt alkoivat solvaamaan miestä tämän poliittisen toiminnan johdosta.

Muutama päivä ennen Berliinin edustajahuoneen vaaleja joutui eräs AfD:n kannattaja rajun hyökkäyksen kohteeksi kiinnittäessään vaalimainoksia. Poliisi ilmoitti maanantaina, että tuntematon henkilö löi 58-vuotiasta pullolla päähän. Polkupyörällä ajanut hyökkääjä oli antanut iskun ajaessaan ohi ja sitten solvannut uhriaan.

Berliner Morgenpost -lehti kertoo: ”Useat henkilöt hyökkäsivät sunnuntai-iltapäivällä AfD:n vaaliavustajan kimppuun Skalitzer Straßella Kreuzbergissa. Poliisin mukaan 58-vuotias oli kiinnittämässä vaalijulisteita, kun ohi ajanut polkupyöräilijä löi häntä pullolla päähän.”

Miestä jouduttiin hoitamaan paikalla. Poliisin puhuttaessa uhria paikalle tuli poliisin mukaan ohikulkijoita, jotka alkoivat solvata AfD:n kannattajaa ja hänen puoluettaan, kertoo AFP. Järjestysvalta joutui väentungoksen takia kutsumaan paikalle lisää poliiseja. Poliisin Staatsschutz vastaa hyökkäyksen tutkinnasta.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit