Eurooppa Rikos

Pidätyksiä Italiassa – halpoja viinejä myytiin italialaisina laatuviineinä

Kuva Europol.

Tyhjät, aiemmin laatuviinejä sisältäneet pullot täytettiin huonolaatuisilla ja halvoilla juomilla ja myytiin eteenpäin aitoina.

Italian Arma dei Carabinieri Firenzessä on paljastanut viinihuijareiden verkoston, joka on myynyt halpoja ja huonolaatuisia viinejä arvokkaina laatuviineinä.

Kuva Europol.

Italian poliisi suoritti ratsioita kahdeksassa maakunnassa ja havaitsi, että verkosto oli täyttänyt aidoilla etiketeillä varustettuja tyhjiä laatuviinipulloja halvalla ja huonolla viinillä ja myynyt väärennöksiä verkkokaupassa.

Viinit myytiin Belgiaan, Ranskaan, Saksaan, Espanjaan ja Yhdysvaltoihin. Väärennetty viini päätyi usein maksukykyisten mutta tietämättömien asiakkaiden laseihin ravintoloissa.

Tyhjät laatuviiniä aiemmin sisältäneet pullot kerättiin ravintoloista ja täytettiin halpakaupoista ostetulla viinillä. Lopuksi pullot suljettiin korkeilla ja alkuperäisen näköisillä sineteillä. Lopuksi pullot peitettiin pakkausmuoviin, jotta sinetistä puuttuva leima ei paljastuisi.

Kun yhteys ostajaan oli verkkokaupassa saatu, väärentäjät pudottivat hintaa markkinoiden tavanomaista hintatasoa alemmaksi tehdäkseen väärennöksistä houkuttelevan.

Joistakin 1,5 litran pulloista on saatettu maksaa jopa 1000 euroa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa