Kotimaa

Piispalta kirjallinen huomautus Oulun anarkistipapille

Oulun tuomiokirkko. Kuva TeVe / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Oulun hiippakunnan piispa on antanut Árpád Kovácsille kirjallisen huomautuksen.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa työskentelevä Árpád Kovács nousi viime viikolla otsikoihin, kun Oulun anarkistiliiton somepäivityksessä esiintyi lähi-itäläistyyppiseen militanttiasuun pukeutunut henkilö Kovácsin omistama rynnäkkökiväärin kaltainen ase kädessään.

Asetta epäiltiin aluksi airsoft-aseeksi, mutta Kovács vahvisti aseen olevan aito. Asiasta on tehty tutkintapyyntö, jossa pyydetään selvittämään, onko ase aito ja onko kuvassa näkyvällä henkilöllä lupa aseen hallussapitoon. Oulun poliisi selvittää asiaa.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo kertoo käyneensä Kovácsin kanssa keskustelun, jonka johdosta hän on päättänyt antaa Kovácsille kirjallisen huomautuksen.

Piispa Keskitalo nostaa esille edellä mainitun kiistanalaisen ja poliisitutkintaan johtaneen Oulun anarkistiliiton kuvan mutta muistuttaa myös Kovácsin Ylelle aiemmin antamista lausunnoista, joiden mukaan tämä ”kyseenalaistaa kirkon ja rentoutuu Kalashnikov kädessä”.

Piispa toteaa, että pappislupauksen mukaan pappi on sitoutunut siihen, ettei julkisesti julista tai levitä eikä salaisesti edistä tai suosi kirkon tunnustusta vastaan olevia oppeja. Papilla on toki oikeus yksityiselämään, mutta papille sopivan käyttäytymisen vaatimus kattaa myös vapaa-ajan.

– Papin tulee pidättäytyä sellaisesta toiminnasta, jossa hän tavalla tai toisella assosioituu väkivaltaa tai sen uhkaa sisältävään kuvastoon, Keskitalo korostaa.

Huomautus on piispan papille antama työnjohdollinen ohje ja Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran Satu Saarisen vastuulla on ohjata Kovácsia noudattamaan piispan antamia ohjeita.

Punkkariksi ja anarkistiksi aiemmin tunnustautuneen Kovácsin vastuualueena seurakunnassa ovat turvapaikanhakijat, ”paperittomat” eli laittomasti maassa olevat ja hätämajoitus

Lähteet Kotimaa24, Rauhan tervehdys, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit