Kotimaa Rikos

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen

Kuva Pxhere.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 15.1 Morteza Bajatin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tekohetkellä 25-vuotias Morteza Bajat tuli bussissa istumaan 14-vuotiaan uhrin viereen ja otti tätä kiinni leuasta ja yritti kääntää tämän päätä suudellakseen tätä suulle. Uhrin käännettyä päätä pois, suukko osui poskelle.

Bajat otti ennen bussista poistumistaan uhria vielä uudestaan leuasta kiinni ja suuteli tätä suulle ja lipoi kieltään. Väkisin annetun kielisuudelman lisäksi Bajat piti lisäksi kättään uhrin reiden päällä ja kertoi pitävänsä tätä kauniina.

Bajat väitti oikeudessa kyseessä olleen hyvästelyn linja-autosta poistuttaessa. Vastarintaa tehneen uhrin mukaan hän oli sanonut ventovieraalle Bajatille olevansa kahdeksasluokkalainen, mutta tämä ei ollut tehnyt Bajatiin vaikutusta, ja Bajat oli tehnyt ”ihan kunnolla” kielisuudelmaa. Uhrin ystävän mukaan uhri oli jälkeenpäin itkenyt kovasti ja tätä oli pelottanut ja nolottanut.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1992 syntyneen Morteza Bajatin 5 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi Bajat tuomittiin maksamaan valtiolle rikosuhrimaksua 80 euroa sekä uhrille kärsimyksestä 1 000 euroa. Bajat määrättiin myös korvaamaan Pirkanmaan oikeusaputoimistolle avustamisesta aiheutuneet 898,70 euroa.

Bajatin puolustusasianajajan palkkio 1227,60 euroa jää veronmaksajien tappioksi.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomiolauselma

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa