Kotimaa Politiikka

Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat huolissaan maakunta-ja soteuudistuksen vaikutuksista yhdenvertaisten terveyspalveluiden saatavuuteen

Kuva Pixabay.
Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat huolissaan maakunta-ja soteuudistuksen vaikutuksista yhdenvertaisten terveyspalveluiden saatavuuteen. Järjestön mukaan uudistusten seurauksena myös lähidemokratia karkaa kauemmaksi.

Pirkanmaan Perussuomalaisten tiedotteen mukaan maakunta- ja soteuudistuksen alkuperäiset hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet kustannusten laskusta, palveluiden paranemisesta ja yhdenvertaisten palveluiden varmistamisesta kaikille ovat jäämässä toiveajatteluksi.

-Maakunnilla ei ole verotusoikeutta, joten se tulee olemaan kuin teini pyytämässä viikkorahaa valtiolta, näennäisesti kuvitellen olevansa itsenäinen toimija,  toteaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

Jos rahat eivät riitä palveluiden järjestämiseen, maakunnalle jää tiedotteen mukaan yksi vaihtoehto: palveluiden karsiminen.

– Käytännössä tämä tarkoittaa peruspalveluiden entistä kovempaa keskittämistä kasvukeskuksiin. Muu Pirkanmaa jää entistä enemmän tyhjän päälle, kun palvelut karkaavat. Miten tämä edistää yhdenvertaisten palveluiden saantia?, Vuorenpää kysyy.

Pirkanmaan Perussuomalaiset eivät myöskään pidä vallan keskittymistä toivottavana kehityksenä.

– Jos uudistukset menevät läpi, palveluiden lisäksi myös valtaa keskittyy entistä enemmän suurille kaupungeille ja pienelle päättäjäryhmälle. On suurena vaarana, että lähidemokratian ajatus karkaa entistä kauemmaksi ja päätökset tehdään tavallisia ihmisiä kuulematta. Tällainen kehitys on huolestuttavaa, Pirkanmaan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Veijo Niemi summaa.

Pirkanmaan Perussuomalaiset kokevat, että maakunta-ja soteuudistuksen alkuperäiset tavoitteet on unohdettu ja uudistusta viedään eteenpäin hallituspuolueiden poliittisten lehmänkauppojen seurauksena lopputuloksesta välittämättä. Tämä ei ole tavallisen suomalaisen etu.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa