Kotimaa Rikos

Piti seksiä alaikäisen kanssa rakkaussuhteena – hovioikeus korotti vankeustuomiota

Helsingin hovioikeuden seinää. Kuva Gunnar Finne / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Mustafa Al-Hamdaani tuomittiin käräjäoikeudessa 2 vuoden 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Hovioikeus päätyi korottamaan vankeusrangaistusta neljällä kuukaudella.

Tapahtumien aikaan 15 ikävuoden korvilla oleva tyttö tutustui Mustafa Al-Hamdaaniin yhteisten kavereiden välityksellä kesällä 2017. Lapsi oli tuolloin sijoitettuna lastenhuollon yksikköön runsaiden koulupoissaolojen ja kotoa karkailujen vuoksi.

Erään kerran yöpaikkaa etsiessään tyttö päätyi Al-Hamdaanin asunnolle, jossa seksuaalinen kanssakäyminen alkoi lähes samantien.

Tytön elämässä oli tuolloin isossa osassa alkoholi, jota Al-Hamdaani trokasi lapselle. Kun tyttö oli pidemmän ajan karkuteillä lastenhuollon yksiköstä, hän piileskeli Al-Hamdaanin luona ja seksiä oli tuolloin päivittäin.

Sukupuoliyhteyksiin liittyvät tilanteet olivat lapsen mielestä epämiellyttäviä, ahdistavia ja joskus nöyryyttäviä.Erään kerran Al-Hamdaani myös kuristi lasta.

Tapahtumat aiheuttivat lapsessa varovaisuutta ihmissuhteissa ja noihin aikoihin hän myös viilteli itseään.

Käräjäoikeudessa Al-Hamdaani kertoi pitäneensä suhdetta normaalina seurusteluna. Kyseessä oli hänen mukaansa rakkaussuhde.

Al-Hamdaani valitti Itä-Uudenmaan käräjäoikeussa marraskuussa 2020 saamastaan 2 vuoden 8 kuukauden vankeustuomiosta hovioikeuteen, sillä hänen mielestään tuomio oli aivan liian ankara. Hän vaati, että kaikki syytteet hylätään tai lievennetään. Korvausvelvollisuuskin pitäisi poistaa tai 15 100 euron korvauksia alentaa 3000 euroon.

Hovioikeudessa uutena puolustuksen todistajana kuultu etelämaalaismies väitti, että Al-Hamdaanin ja lapsen seurustelusuhde oli rakkaussuhde eikä hän ollut nähnyt Al-Hamdaanin satuttavan lasta.

Helsingin hovioikeus päätyi korottamaan 1995 syntyneen Mustafa Faris Abbas Al-Hamdaanin tuomiota 3 vuoteen ehdotonta vankeutta. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio säilyi entisellään.

Al-Hamdaanin osalta kuluja käräjä- ja hovioikeudessa kertyi kaikkiaan 8190 euroa. Määrä jää kokonaisuudessaan valtion vahingoksi.

Uhrin kaikki oikeudenkäyntikulut 3863 euroa Al-Hamdaani joutuu korvaamaan valtiolle.

Lähteet Helsingin hovioikeuden tuomio, Kansalainen

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa