Kotimaa Rikos

Pohjanmaalla asuvaa miestä syytetään yli 2000 lampaan halal-teurastuksesta

Kuva: Pixabay. (CC0-lisenssi).

Maalahdella asuvaa miestä syytetään laittomista halal-teurastuksista, joissa eläimen kaula viilletään auki ilman kunnollista tainnutusta. Mies on lopettanut syyttäjän mukaan yli 2000 lammasta lähes kahden vuosikymmenen aikana. Halal-teurastus on islamille tyypillinen teurastustapa.

Syyttäjä katsoo miehen syyllistyneen laittomien teurastusten lisäksi mm. myös terveysrikokseen. Mies laiminlöi syytteen mukaan lihan käsittelyssä elintarvikelainsäädännön asettamia hygieniavaatimuksia. Myös teurasjätteen käsittelyssä oli syyttäjän mukaan puutteita. Syytetyn rikoshyödyksi katsottiin yli 107 000 euroa.

Syyttäjä hakeekin syytetylle miehelle vankeusrangaistusta mm. terveysrikoksesta, rekisterimerkintärikoksesta, ympäristön turmelemisesta, eläintaudin leviämisvaaran aiheuttamisesta ja törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Lisäksi syytetylle kaavaillaan tuotantoeläintenpitokieltoa.

Syytetty mies myöntää lopettaneensa 1570 lammasta ja kaksi nautaa viiltämällä kurkut auki. Tainnutukseen mies kertoo käyttäneensä osassa tapauksia vasaraa tai kirvestä. Syytetty kertoi aloittaneensa teurastukset, koska ei ollut saanut kaupoista lampaita. Hän otti teurastetuista lampaista osan omaan käyttöönsä ja myi osan eteenpäin.

Suomen lain mukaan eläin on lopetettava mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti. Tainnutus tai lopettaminen on tehtävä Suomen lain mukaan ennen veren laskua. Uskonnollisista syistä nykylaki sallii tietyissä olosuhteissa kuitenkin samanaikaisen veren laskun ja teurastuksen aloittamisen. Lisäksi siipikarjaa on joissakin lain määrittelemissä tapauksissa laillista teurastaa katkaisemalla kaula.

Uskonnollisista syistä noudatettavassa erityisessä teurastustavassa on kuitenkin oltava lain mukaan läsnä tarkastuseläinlääkäri ja se on suoritettava teurastamossa.

Viimeaikaisen eläinsuojelulain uudistuksen yhteydessä on ollut jonkin verran keskustelua myös uskonnollisista kosher- ja halal-rituaaliteurastuksista ja siitä onko niitä huomioitava ylipäätään Suomen lain säädännössä.

Lähde: Iltalehti, Finlex

 

35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pesunkestävä yön timo

Tyypillistä kehitysmaakulttuuria kurkunleikkaajilta, eikä väliä onko lammas tai vääräuskoinen. Vajakkisuvakki-matupatjat lääpällään tällaisiin, valitettavasti.

Piri

Nyt jäi ”Pohjalaismies” (Irakin eteläpohjalainen)nalkkiin, saa elinkautisen ja joutuu korvaamaan vahingot täysimääräisenä, hahahhahaa, näin tapahtuu oikeus vain ja ainoastaan suomessa.

Sari Saarela

Ja epäilemättä myynyt ne pimeästi eteenpäin, ja samalla nostanut sosiaalitukia.

Suoltavaa Asiaa

Uskonnollisista syistä esim sellaisen uskonnon opettaminen on laillista vaikka ks uskonnon pyhässä kirjassa määritellään muita uskonto ja edustavat saastaiseksi ja vaillavihmisarvoa oleviksi orjiksi.

Jukka

Suomessa on halal-teurastus kielletty, mutta mistä tulee halal-liha ainakin Espoon keskuksen ulkomaiskauppojen liha-altaisiin. Mainos kehuu, että on suomalaista lihaa!!! Eikö halal-lihan myyntikin ole kielletty?
Olen sen niin monet kerrat huomannut, että varsinkin muslimitulijoille on ihan omat lait ja säännöt. Ei edes vihervassarisuvakit puutu. Muslimiukot saavat alistaa tyttönsä ja akkansa huivin ja kaapun sisään. Juttelin kerran Irakin arabitytön kanssa. Hänen isänsä oli Turkissa. Tyttö ei toivonut, että isänsä tulisi Suomeen, koska isä pakottaisi hänelle huivin. Meidän suvakkiääliöt eivät puhu mitään alistamisesta, kun eivät uskalla.

Tuumailija

”Halal” teurastukseen tarvitaan erillislupa, mutta suomessa se toimitetaan virallisessa teurastamossa ensin tainuttamalla ja sen jälkeen veren laskemisella (kuten normaalistikin).
Keskisuomessa eräs tilateurastamo/lihatukkuri mainosti aikoinaan myyvänsä halal lihaa, mutta useampi asiakas informoi palautteessaan kuinka homma toimii m-sulmaanien mielisesti, niin mainosta ei yhtä kertaa enempää näkynyt.

Toinen vaihtoehto on tuoda ulkomailta lihaa, kuten moni muukin tuote muuttuu suomalaiseksi kun sitä hieman käsitellään suomalaisten toimesta esim. erotetaan luista, pakataan yms.

Kosher/halal teurastus pyrkii siihen että eläin kärsii mahdollisimman paljon ja pitkään, sitä oikein isolla porukalla myös seurataan.

Kukavaan

”Kosher/halal teurastus pyrkii siihen että eläin kärsii mahdollisimman paljon ja pitkään, sitä oikein isolla porukalla myös seurataan.”
Ehkä teurastamisessa kivun ja tuskan maksimoinen aiheuttaa joidenkin hormoonien runsasta erittymistä lihaan antaen sille haluttuja ominaisuuksia.
Kenties kidutuslihan syöjistä tulee sosiopaatteja, kiduttajia tai julmureita. Onhan tässä viimeaikoina luettu uutisia paloittelumurhaajattaresta, jonka käytökseen vaikutti steroidien käyttö.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hormoni

politisetä tiedottaa

”Pohjanmaalaismies” siellä rötöstelee, ainahan ne Pohjalaiset on olleet häjyjä ja puukkojunkkareita.

otto suni

Varmasti kyseessä on todella puukkojunkkari kun on niin raaka! Kansa unohtaa helposti sen tosiseikan, että ”joonilaiset” käyttävät samaa teurastustapaa nimeltä ”kosher”teurastus ja heidän teurastuksensa ei ole muka eläinrääkkäystä!

Ilkka Forsten

Kauhavan ” lauta ” ei ruostu.

Ilkka Forsten

” Pohjanmaalla asuvaa miestä ” epäillään… Toistaiseksi suorin ilmaus sille että tekijä on aavikolta tai afrikasta kotoisin. Tekstissähän ei käytetä sanamuotoa ” pohjalaismies. ”

Viki

Asuu osan vuodesta Pohjanmaalla, mutta lomailee, eli asuu KELA:n avustamana puoli vuotta kotimaassaan.

Bling Bling

Kyllä maalahtelainen mies on nyt moitteet ansainnut, vaikkakin kulttuurierojen ja uskonnon takia ehkä vain lievät sellaiset.

Ann Lindersson

Onneksi jäi kiinni, tuo AINUT muslimi joka Suomessa noin on IKINÄ KOSKAAN tehnyt. Nyt voimme nukkua hyvin, tietäen että tästedes yksikään lammas ei koe tässä maassa samaa kohtaloa koskaan enää. Hyvillä mielin voimme myöskin asioida paikallisissa kovia veroja meille kaikille maksavissa muslimiravintoloissa syömässä irakilaista perinneruokaa, irak-pizzaa, tietäen että kaikki raaka-aineet ovat suomen lain mukaisia sekä alkuperältään että käsittelyltään. Hävettää kaikkien muslimien puolesta tuo yksi joka pilaa kaikkien muiden HYVÄN maineen!

ike

Ei tarvitse hävetä muslimien puolesta. Asia on heille tosi. Uskonnot ovat vain vallantavoittelua. Jos muslimit ovat suuri ryhmä, ovat kai siinä menestyneet, ei se tarkoita että he olisivat oikeassa. Jotkut muslimit sanovat että ei se ole huono teurastustapa eläimelle, kokeillaan sitten ihmisiin. Jokainen jolla on ollut koira tai kissa tietävät että myös ne kokevat samoja asioita kuin ihmiset, kaipausta ja kiintymystä, myös tuskaa, en siis tarkoita korkeampaa matematiikkaa joka loppupeleissä voi osoittautua arvottomammaksi kuin nyt oletetaan, siis tässä universumissa ja aika-avaruudessa. Kuten tiedätte voi olla muitakin aika-avaruuksia kuin tämä missä nyt elämme (paitsi demareille 😊). Tulipahan monta sivulausetta mutta asia toivottavasti meni perille.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Jesse

On ne muslimit kokeilleet tätä teusrastustapaa ihmisiinkin, hyvällä menestyksellä. Toinen suosittu tapa on elävältä kivitys.

Ilkka Forsten

Vihreät ovat omaksuneet siitä jotain, he käyttävät ” elävältä kiristystä.” Jos ette nyt tee kuten me haluamme, maapallon hiilidioksidi nousee ja tulevat sukupolvenne lakkaavat olemasta, vaikka eihän teille mitään sukupolvia anneta syntyä, ne korvataan mustalla DNA:la mikäli nyt pullikoitte vastaan. Ja vaikka ette pullikoisikaan, me korvaamme ne silti paremmalla perimällä. Hottentotit ovat valovuoisia meitä edellä, he syövät vain jamssia, sekä muita kasviksia pääravintonaan. ( Syy tähän on oikeasti se, ettei niillä ole lihaa pöydässä, mutta se mahdollisuus kun tarjotaan vaihtuu ilmastotietoisuuskin saman tien. ) Eihän ne aja autoillakaan ennen kuin päästään eurooppaan, vot, vot, heti on oltava autokin ja rahaa mitä tuhlata harrasteisiin. Ilmasto kuitenkin pelastuu hotentottien kerskakulutuksella, mutta valkonormatiivinen yhteiskunta ei sitten selviä millään.

Ilkka Forsten

Olen singulariteetin reunalla, lähellä mustaa aukkoa Andromedan galaksijoukon läheisyydessä, mutta sain selvää kirjoituksestasi. 🆗

Ilkka Forsten

Tervetuloa meidän sarkasmia rakastavien ryhmään.. Shalom A Leikum. 🥩 ✡ ™

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
nahkurin orsi

”Uskonnollisista syistä noudatettavassa erityisessä teurastustavassa on kuitenkin oltava lain mukaan läsnä tarkastuseläinlääkäri ja se on suoritettava teurastamossa.”

Sossu kenties maksaa nuo halal-hörhöjen kommervenkit ?

ike

Kuten sanonta kuuluu.Laki on kaikille sama, tuomiot vain vaihtelevat.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Jore

Kaikki menee aina lain mukaan, mutta mistä saisi oikeutta?

Suomi ensin suohon

Mikäli lain ja oikeuden välisen railon annetaan revetä liian suureksi, niin ”korpilaki” kyllä tarjoutuu täyttämään sen.

Ilkka Forsten

Laki on aina niin kuin ” lakissa ” lukee.

oikeus-murha

Laki ja oikeus on kokonaan eri asioita, itseasiassa jossakin tapauksessa lähes toistensa vastakohtia.

Neiti Marple,

Eläimen teurastus Suomeen on rantautunut julma ja eläinten oikeuksia halventava ”rituaali teurastus”. Muslimi populaatio lisääntyy salakavalasti Suomessa. Paljon on riittänyt keskustelua eläinten oikeuksista. Sormella osoitan näitä Pohjanmaan lampureita. Ovatko lampurit niin olleet rahapulassa niin hyväuskoisia ja ovat myyneet näille eläinten rääkkääjille lampaitaan?
Näille kunnia kansalaisille ei pitäisi myydä yhtään elävää lammasta. Nämä rituaali teurastajat eivät kunnioita eläinten oikeuksia eivätkä kulttuurissaan tunne eläinten oikeuksia.
Lampaan lihan ostajien pitäisi tietää kun ostavat lampureilta lihaa, heidän pitäisi tietää varmuudella ettei lihakauppias missään olosuhteissa myy eläviä lampaita näille eläinten rääkkäjille.
Eläinten rääkkääjät ovat ovelia he osaavat kuljettaa Ruotsin puolelta elävät lampaat, Ruotsin lampureilta siinä tapauksessa jos Suomen puolelta loppuu elävien lampaiden myynti.

Eki

Vuonna 2000 oli kulminaatiopiste, sen jälkeen länsimaat alkoi kulkea taaksepäin. Sivistys on laskenut, tai sitä on tahallaan laskettu ja ollaan päästy jo 1000-luvulle. Kamppeet, kännykät ja sähköteslat on vielä toistaiseksi nykyaikaiset, mutta ajatusmaailma ja sielunelämä on jo barbaarin tasolla.

ullatustaute

Kepattia tehty, josta pakki sekaisin.. 💨

Kata

20 vuotta ja kukkaan ei huomaa mittään outoa…jassoo voi halavattuhalalituttu….ja eidbileet….tai jottain.
Ei niin kivaa katseltavaa muuta mitä vain ettei oo räxysti.Syväitkää!

vesku

meilläkkin päin mummo myi lampaita,,, kun muriaanit tulivat,,, -15-16-17,,, lopettti myynnin, kun seinällä roikkui11 nahkaa ja kymmenestä oli sovittu…lasku-oppi oli heikko,,,

juu

Näissä tapauksissa vihreitä ei eläinten oikeudet ja hyvinvointi kiinnosta.
Ilmeisesti allahin palvojilla on enemmän intersektionaalisia uhripisteitä kuin lampailla?

Huru-ukko

Näinhän se menee. Paitsi että jutusta saa sen käsityksen, että oli maalahtelainen, eli kantasuomalainen. Vaan ei tietääkseni suomalaiset laske tainnuttamatta verta mistään elävästä eläimestä. Ensin kirveenhamaralla ottaan että taju lähtee elukalta.
Nämä tuontiteurastajathan on tunnettuja, että kurkuu auki oli elossa tai ei eikä valikoida onko kyse eläin tai nainen. Joka tosin rinnastetaan eläimeen.

Jns. Man

Mistä päättelet että Maalahdessa asuisi vain kantasuomalaisia tai siis ruotsinkielisiä suomalaisia?

Pekka is pest

”Paitsi että jutusta saa sen käsityksen, että oli maalahtelainen, eli kantasuomalainen.”

Jutussa sanottiin, että osa meni omaan käyttöön. Nekin piti silti rituaaliteurastaa. Antaa vähän toisenlaisen käsityksen.

Ilkka Forsten

Niin no, onhan naisillakin kaksi ” kyttyrää ”

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa