Eurooppa Maahanmuutto

Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä lähtöisin olevat autoilijat muodostavat Ruotsissa merkittävän turvallisuusriskin liikenteessä

Kuva Ruotsin kuljetushallitus.

Ruotsissa maahanmuuttajat joutuvat useammin liikenneonnettomuuksiin kuin Ruotsissa syntyneet kuljettajat. Erityisen turma-alttiita näyttävät olevan Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä lähtöisin olevat kuljettajat.

Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä lähtöisin olevat kuljettajat joutuvat 270 prosenttia todennäköisemmin liikenneonnettomuuteen kuin Ruotsissa syntyneet kuljettajat. kertoo Ruotsin valtion tie- ja liikennetutkimusinstituutti VTI.

Instituutti kertoo nyt aloittavansa projektin selvittääkseen syyn näihin merkittäviin eroihin maahanmuuttajien ja syntyperäisten ruotsalaisten välillä.

Maahanmuuttajat ryhmänä ovat onnettomuusalttiimpia kuin ruotsalaiset, mutta Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä lähtöisin olevat maahanmuuttajat erottuvat selkeästi onnettomuusalttiimpina ryhminä. Näiltä alueilta lähtöisin olevat kuljettajat joutuvat 270 prosenttia todennäköisemmin liikenneonnettomuuteen kuin Ruotsissa syntyneet kuljettajat

Eräs VTI:n tutkijoista, Nils Petter Gregersen sanoo, että VTI pyrkii parantamaan tilannetta keräämällä tietoa maahanmuuttajien liikkumisesta, turvallisuudesta ja tasa-arvosta liikenteessä. Hänen mielestään lisääntyvä tieto näillä alueilla auttaa liikenneturvallisuuden parantamisessa.

– Tutkimme liikennekäyttäytymistä myös sukupuolinäkökulmasta … Haluamme osoittaa epätasa-arvoisuudet, jotta nämä näkökulmat voidaan ottaa huomioon tulevaisuuden infrastuktuuria suunniteltaessa, tutkija selittää ja jatkaa, että juuri ”tämä on projektissa ainutlaatuista”.

Toinen VTI:n tutkija, Mohammed-Reza Yahya sanoo, että eräs syy korkeisiin turmalukuihin saattaa olla ajo-opetuksen vähäisyys joissain maissa. Hän myös muistuttaa, että jos henkilö on ollut sotatoimialueella tai luonnon katastrofin armoilla, turvavyön käyttö ei merkitse hänelle kovinkaan paljoa.

  • 554
    Shares