Eurooppa Maahanmuutto

Pohjois-Makedonia ei päästä siirtolaisia läpi

Kuvituskuva. Pohjois-Makedonian sotilaat harjoituksissa Saksassa. Kuva Flickr / public domain.

Pohjois-Makedonia ei aio päästää siirtolaisia alueelleen. Läpikulku ei ole vaihtoehto.

Pohjois-Makedonia on nostanut poliisin ja armeijan valmiustasoa. Maa ei aio päästää siirtolaisia alueelleen, kertoo MIA. Pääministeri Oliver Spasovskilta kysyttiin, onko hallituksella olemassa siirtolaisiin liittyvää suunnitelmaa Serbian ilmoitettua rajan täydellisestä sulkemisesta. Pääministeri vastasi, että ”se on selvä asia eikä läpikulku ole vaihtoehto”.

Spasovskin mukaan valtio on tähän asti harjoittanut politiikkaa, jonka nojalla maahanmuuttajat itse kulkevat Pohjois-Makedonian halki ja maassa on vain kaksi transit-keskusta, mutta nyt tilanne muuttuu.

– Kriisitilan julkistaminen ja armeijan sekä sotilaiden lisääminen rajalla perustuu omilta viranomaisilta ja tilannetta seuraavien kumppanien viranomaisilta saatuihin tietoihin. Tällä hetkellä tilanne on vakaa eikä ole olemassa maahanmuuttajakeskittymiä, jotka voisivat yrittää Pohjois-Makedoniaan tunkeutumista. Samalla on kuitenkin otettu kanta, että harjoitamme nollatoleranssia, pääministeri sanoi lauantaina.

Rajavalvonta puree

Pohjois-Makedonian poliisi on ottanut kiinni yli 60 kuorma-autossa ollutta siirtolaista Kreikan rajalla Miravtsin kylän alueella. Kuorma-auto oli rekisterikilpien mukaan Skopjesta, uutisoi BGNES tänään sunnuntaina.

Tapauksesta on raportoitu järjestäytyneestä rikollisuudesta vastaavalle yleiselle syyttäjälle, jonka tehtäväkenttään kuuluvat tämänkaltaiset tapaukset.

Pidätetyt yli 60 henkilöä ovat tulleet todennäköisimmin kuitenkin Kreikan alueelta, sillä siellä on nyt helpompaa siirtyä pohjoista kohti, koska Kreikan poliisi on keskitetty Turkin rajalle.

Korjattu kirjoitusvirhe 8.3 klo 22:20

  • 2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset