Kotimaa Rikos Uutiset

Pohjoisesplanadin kaahaustapauksesta epäilty ei ollut tapahtumahetkellä päihtynyt

Pohjoisesplanadilla 30.4.2022 tapahtuneen niin sanotun kaahaustapauksen esitutkinta on edennyt hyvin. Poliisi on kuullut asiassa yli 20 henkilöä. Rikoksesta epäillylle Tuukka Taipaleelle suoritetun humalatilatutkimuksen tulokset ovat valmistuneet, eikä henkilöä enää epäillä törkeästä rattijuopumuksesta. Hän ei ollut tapahtumahetkellä päihtynyt.

Ajoneuvon kulkema reitti on tarkentunut ja on pääosin poliisin tiedossa. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tässä vaiheessa tiedota reitistä enempää.

Rikoksesta epäillyn henkilön ajoneuvon tekniset tutkimukset ovat käynnissä ja tulevat kestämään viikkoja. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tiedota ajoneuvon nopeuksista tai muista teknisen tutkimuksen tuloksista ennen raportin valmistumista.

– Asiantuntijat tekevät nyt työnsä ja poliisi sekä syyttäjä linjaavat tarvittaessa tutkintaa ja nimikkeitä tulosten perusteella, toteaa tutkinnanjohtaja Lasse Lagerbohm.

Poliisi pyytää konkreettisessa vaarassa olleita ottamaan yhteyttä

Poliisi pyytää tapaukseen liittyviä konkreettisessa vaarassa olleita henkilöitä ilmoittautumaan, eli jos olet joutunut tilanteessa väistämään epäillyn ajamaa autoa ota yhteyttä vihjeet.helsinki@poliisi.fi -osoitteeseen.

– Erityisesti poliisi on kiinnostunut puhuttamaan Aleksanterinkadun ja Katariinankadun risteyksessä, Katariinankadun puoleisella suojatiellä seisonutta miestä, joka liikkui pienen lapsen kanssa. Mies ja lapsi olivat suojatiellä, kun mies huomasi mustan auton tulevan Katariinankatua Pohjoisesplanadilta päin ja nosti lapsen kainaloista jalkakäytävälle ja poistui suojatieltä. Epäillyn kuljettama ajoneuvo ohitti miehen ja lapsen noin metrin päästä, Lagerbohm sanoo.

Lisäksi poliisi on kiinnostunut kaikista tapaukseen liittyvistä kansalaisten taltioimista videoista tai valvontakameratallenteista. Erityisesti Pohjoisesplanadin loppupään osuutta kuvanneita henkilöitä pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä tapahtumien selvittämiseksi osoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Kansalainen uutisoi aiheesta aiemmin.

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Natolainen

Jospa sillä oli niin ankara natokiima.

Matti

Seuraavaksi MEIDÄN NS VIRANOMAISET ILMOITTAA KUN KYSE KÖKÖÖMYKSEN KULTAPOJASTA ETTÄ NO EIHÄN TÄSSÄ OIKEESTAAN KÄYNYT JUURI MITÄÄN TAPUTUS OLALLE ETTÄ ÄLÄ ENÄÄ NOIN INNOSTU NIIN SE MENEE KORPPI EI KORPIN SILMIÄ HAKKAA

UPEA MAA NÄIN NIINKUIN RÖTÖS/LAHJUS ROISTOJEN NÄKÖKULMASTA

JA MIKÄ PARASTA MIKÄÄN EI MUUTU KUN LÖYTYY PÖLVÄSTEJÄ JOTKA ÄÄNESTÄÄ TÄMÄNKALTAISIA RÖTÖSTELIJÖITÄ

Matti

Äärimäsen täerkää on antaa poliisin nuolla oikeen kunolla. Poliisi johto on Vapareita ja nuolenta jokisesessa oikeusasteessa on taattu. Poliisi lavastaa MERSUN vialliseksi ettei Veli veljeä vastan käy kuten on muurari valassa vanottu.

vesku

Luokitellaanko kuitenkin moinen liikenne käyttäytyminen kriminaalin suorittamaksi,,,,ei tavallinen,,, veroja maksava autoilija käyttäydy tuolla tavalla,,,vai kiihottiko tavallista urheilullisempi mersu kaasu polkimen käyttäjää,,,,ja mikä oli syy,,,,

Kainuunkonkari

Järkihän siinä menee, kun katsoo mitä verorahoilla saa liian tarkkaan…