Eurooppa Rikos

Poikia Solnassa kiduttaneet ja häpäisseet maahanmuuttajamiehet välttivät maksimirangaistuksen

Kuva Marco Verch / Flickr / CC BY 2.0

Käräjäoikeus totesi kaksi maahanmuuttajataustaista miestä syyllisiksi törkeään ryöstöön, sieppaukseen, pahoinpitelyyn, raiskaukseen ja pahoinpitelyyn.

Elokuussa ohikulkijat löysivät Tukholmassa Solnan hautausmaalta kaksi pahoinpideltyä poikaa. Heidät oli pahoinpidelty, riisuttu alastomaksi ja ilmeisesti raiskattu. Tekijät olivat puukottaneet poikia jalkoihin, jotta he eivät pystyisi pakenemaan. Kidutusta muistuttava raakalaismainen teko oli kestänyt useita tunteja.

Tekopaikan lähistöltä pidätettiin kaksi maahanmuuttajataustaista nuorta miestä, jotka on nyt todettu syyllisiksi ja tuomittu vankeusrangaistuksiin.

Amin El Hani oli tapahtuma-aikaan alle 18-vuotias, joten hän sai tuomioonsa alennusta. Mies sai 5 vuotta 6 kuukautta vankeutta, mikä ruotsalaisessa järjestelmässä tarkoittaa 3 vuoden 7 kuukauden vankilassaoloa.

Ali Jahani oli täyttänyt 21 vuotta joten hän ei saa alennusta. Miehen tuomioksi tuli 9 vuotta vankeutta, mistä mies joutunee istumaan 6 vuotta.

Miehet joutuvat korvaaman järjettömän brutaalin rikoksen uhreille 253 000 SEK ja 144 000 SEK.

Tuomio ei ole kyseisistä rikoksista korkein mahdollinen. Tuomio tuli törkeästä ryöstöstä, sieppauksesta, pahoinpitelystä sekä raiskauksesta, joista rangaistukseksi olisi voinut tulla 13 vuotta vankeutta. Koska syytteisiin sisältyi myös sieppaus, rangaistus olisi voinut olla jopa elinkautinen.

Tuomion nähnyt asianajaja Mats Bergh korostaa, että kun otetaan huomioon Ruotsin rangaistusasteikko, miesten saamat tuomiot ovat suhteellisen kovia.

Lähteet Nyheter Idag, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit