Kotimaa

Poikkeusoloissa syntynyt Suvivirsi soi verkossa ja pihoilla poikkeuskeväänä

Kukkiva syreeni. Kuva Kirkon viestintä.

Seu­ra­kun­nat ja jär­jes­töt ilah­dut­ta­vat suo­ma­lai­sia Su­vi­vir­si-vi­de­oil­la sekä eri­lai­sil­la ta­pah­tu­mil­la ym­pä­ri Suo­mea. Mo­net seu­ra­kun­nat haas­ta­vat ih­mi­siä lau­la­maan Su­vi­vir­ren lau­an­tai­na 30.5. kel­lo 18.

Arkkipiispa Tapio Luomalle Suvivirsi palauttaa mieleen tärkeitä muistoja kouluajoilta ja alkavasta kesälomasta.

– Virren sanat kannustavat luottamaan Jumalan johdatukseen sekä kunnioittamaan luontoa ja kiittämään sen Luojaa, hän toteaa.

Alun perin Suvivirsi ei liittynyt kouluun, lakkiaisiin ja kevättodistuksiin. Virsi syntyi poikkeusoloissa keskellä 1600-luvun lopun nälkävuosia.

– Suvivirren sanat ovat syntyneet puutteen ja hädän keskellä. Ne muistuttavat, miten riippuvaisia olemme luonnosta ja sen antimista, jotka ovat Jumalan lahjaa. Silti virressä on valoisa sävy. Se vahvistaa toivoa ja luottamusta, että kesä tuo mukanaan uutta kasvua ja elämää, arkkipiispa kuvaa.

Seurakunnat ja järjestöt ilahduttavat suomalaisia Suvivirsi-videoilla sekä erilaisilla tempauksilla ympäri Suomea. Lisää tietoa voi etsiä seurakuntien verkko- ja Facebook-sivuilta.

Monet seurakunnat Suomessa haastavat ihmisiä yhteislauluun lauantaina 30.5. kello 18. Laulaa voi siellä, missä sattuu tuohon aikaan olemaan.

  • 116
    Shares