Eurooppa Rikos

Poliisi ampui riehuneen turvapaikanhakijan Saksassa, tapauksen tutkinta lopetettiin

Kuvituskuva. Saksan liittovaltion poliisi.

Turvapaikanhakija riehui viime vuoden huhtikuussa erään leipomon edustalla Fuldassa ja hyökkäsi poliisin kimppuun. Yksi poliiseista ampui 11 laukausta ja 19-vuotias kuoli. Tuomioistuimen mukaan kyse oli hätävarjelusta.

13. huhtikuuta 2018 19-vuotias afganistanilainen turvapaikanhakija Matiullah J. kuoli poliisin ammuttua häntä, kertoo Welt. Miestä ampuneeseen poliisiin kohdistuneet tutkimukset on lopetettu, ja Fuldan syyttäjälaitoksen mukaan poliisin aseenkäyttö oli oikeutettua hätävarjelua.

Kuolemaan johtanut välikohtaus tapahtui Fuldan Haimbachin kaupunginosassa erään leipomon edustalla. 19-vuotias oli riehunut paikalla ja hyökännyt ensin jakeluautonkuljettajan ja sitten poliisipartion kimppuun nyrkinkokoisen kiven kanssa. Sen jälkeen hän yritti paeta poliisilta anastamansa pampun kanssa. Poliisi ampui kolme kertaa, mutta ei osunut. Syyttäjälaitoksen mukaan 19-vuotias hyökkäsi tämän jälkeen uudelleen poliisin kimppuun pampun kanssa.

Poliisi ampui kuitenkin nopeaan tahtiin kahdeksan laukausta lisää ja kaksi niistä oli kuolettavia. Tutkimusraporttien mukaan 19-vuotiaaseen osui neljä virka-aseella ammuttua laukausta ja tämä kuoli lopulta verenhukkaan.

Poliisia kritisoitiin äänekkäästi heti tapauksen jälkeen ja paikkakunnalla järjestettiin useiden päivien ajan mielenosoituksia. Muun muassa Fuldan ulkomaalaisten neuvoa-antavan neuvoston puheenjohtaja Abdulkerim Demir sanoi, että poliisioperaatio oli eskaloitunut kohtuuttomalla tavalla. Demir kertoi silloin, että ”nuorten afgaanien yhteisö on hyvin raivoissaan poliisin toiminnan johdosta.”

Poliisia kohtaan kritiikkiä aiheuttanut tapaus on nyt selvitetty rikosoikeudelliselta kannalta.

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa