Kotimaa Politiikka

Poliisi ei aloita esitutkintaa koskien niin sanottua käsimerkkikohua

Helsingin poliisilaitos on saanut kaksi tutkintapyyntöä kunnianloukkauksista, jotka liittyvät Perussuomalaisten 10.-11.6.2017 Jyväskylässä pidettyyn puoluekokoukseen ja tästä puoluekokouksesta uutisoituun niin sanottuun käsimerkkikohuun.

Tutkintapyyntöjen tekijät katsoivat, että heidän kunniaansa loukattiin leimaamalla heidät valheellisesti natseiksi Ylen A-studion lähetyksessä 13. kesäkuuta. Tutkintapyynnön tekijöiden mukaan tv-lähetyksessä väitettiin heidän tehneen muun muassa natsitervehdyksiä puoluekokouksessa.

Helsingin poliisilaitokselle saapuneiden tutkintapyyntöjen perusteella ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa tästä syystä aloiteta.

Perusteena päätökselle on muun muassa se, että kyseisessä A-studion lähetyksessä esitetyistä kommenteista ei ole tunnistettavissa tutkintapyynnön tehneitä henkilöitä. Ohjelma ei ole varsinaisesti käsitellyt yhtäkään yksittäistä henkilöä tai tutkintapyyntöjen tekijöitä, vaan puoluekokouksen tapahtumia on käsitelty yleisellä tasolla. Ohjelmassa tapahtuma jää lähinnä maininnan varaan. Lisäksi ohjelma, johon tutkintapyynnöissä viitataan, käsittelee yleisen mielenkiinnon kohteena olevaa asiaa, jolla on myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset