Eurooppa

Poliisi käytti taseria riehuvia maahanmuuttajia vastaan Maltalla

Police Malta
Kuva Futurhit12 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Maltan poliisi joutui painimaan ja lopulta vetämään sähköaseet esille, kun noin 50 maahanmuuttajaa riehui Pacevillessa uutenavuotena.

Hieman vuoden vaihtumisen jälkeen taistelu puhkesi maahanmuuttajien keskuudessa eräässä ravintolassa Pacevillessa. Tiedossa ei ole, mikä mellakan sai aikaan, mutta joka tapauksessa ravintolan tarjoilu noudatti viranomaisten antamia koronasuosituksia, mikä on saattanut vaikuttaa mellakan alkamiseen.

Mellakoiva väestöryhmä, josta pääosa oli syyrialaisia, purkautui kadulle, missä paikalle hälytetty poliisin nopean toiminnan yksikkö yritti saada tilannetta hallintaan sähköaseilla eli tasereilla.

Osa mellakkaan osallistuneista yritti paeta autolla, mutta viranomaiset onnistuivat pysäyttämään pakenijat ja pidättämään nämä.

Kaksi libyalaismiestä ja irlantilaisnainen vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa, jotka eivät kuitenkaan ole vakavia. Poliisi tutkii tapahtumia.

Malta on ollut vuosien ajan Pohjois-Afrikasta lähtöisin olevan siirtolaisvirran kohteena. Vuoden 2020 aikana saarivaltioon saapui Välimeren kautta 2281 laitonta siirtolaista kolmansista maista.

Lähteet Times of Malta, UNHCR.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit