Eurooppa

Poliisi keskeytti valtiopäivätalon mielenosoituksen Berliinissä

Kuva JouWatch / Flickr.

Valtiopäivätalon edustalla Berliinissä järjestettiin eilen 400 hengen mielenosoitus, jonka poliisi joutui keskeyttämään.

Tapahtumassa vastustettiin korona -rajoituksia, joihin kuuluu myös väenkokousten suurin sallittu koko eli 50 henkeä. Eräs mielenosoittaja potkaisi julkiskanava ARD:n kuvausryhmän kameran kumoon. Muutakin kahinaa ilmeni, mutta ei tiettävästi vakavampia vammautumisia.

ARD:n kuvausryhmää vastaan tuohtumustaan kohdistanut mies saatiin pidätettyä välittömästi.

Asia on tavallista sensitiivisempi, koska vapunpäivänä Rosa Luxemburg Platzin mielenosoituksessa hyökättiin myös kuvausryhmää vastaan. Iskuun osallistui kuitenkin 15-20 henkilöä ja aseina olivat metalliset teleskooppipatukat.

Poliisi sanoo 350-400 henkilön kokoontuneen keskiviikkona Valtiopäivätalon edustalle mitä ilmeisimmin sosiaalisessa mediassa kiertäneen kutsun perusteella. Poliisi sanoo pyrkineensä vuoropuheluun ja antaneensa ohjeita mielenosoittajille riittävien etäisyyksien säilyttämiseksi. Ihmisiä vaadittiin myös poistumaan paikalta. Lopulta viranomaiset hajottivat tilaisuuden. Paikalla oli 250 poliisia.

Silminnäkijöiden mukaan paikalle oli saapunut erilaisia ryhmittymiä. Monet käyttäytyivät aggressiivisesti. Joukolla kaikui ”Wir sind das Volk” (Me olemme kansa), mikä aiemmin kajahteli 30 vuotta sitten Itä-Saksan kaduilla. Tilaisuudessa syntyi käsikähmää ja myös poliiseja loukkaantui. Monelle annettiin poistumismääräys ja joitakin pidätettiin.

Lähteet n-tv, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit