Kotimaa Politiikka

Poliisi otti vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan kiinni Israelissa

Anna Kontula. Kuva Tanelihamalaine / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula pidätettiin Israelissa kiinni maanantaina.

Anna Kontula pyrki järjestämään Gazan rajalla Israelissa yhdessä kansainvälisen aktivistiryhmän kanssa mielenilmauksen kiinnittääkseen huomion Gazan tilanteeseen ja Suomen aseostoihin Israelista.  Kontula vapautettiin yli kymmenen tuntia kestäneen kiinnioton jälkeen ja hän on vasemmistoliiton tiedotteen mukaan Jerusalemissa.

Kontulan mukaan Israelin suorittama Gazan saarto ja Länsirannalla oleva muuri rikkovat kansainvälistä oikeutta. Hän myös uskoo, että Israelista tekemillään asekaupoilla Suomi tukee toimijoita, jotka hyötyvät levottomuuksien jatkumisesta.

Gazaa hallitsee Hamas-järjestö islamilaisen lain, sharian periaattein. Ihmisoikeusjärjestöt syyttävät järjestöä kidutuksesta, teloituksista, sensuurista, naisten huonosta asemasta ja rutiininomaisista väärinkäytöksistä.

Hamas – islamilainen vastarintaliike – on palestiinalainen islamistinen järjestö ja Palestiinan parlamentin suurin puolue. Israel, Yhdysvallat ja EU ovat luokitelleet Hamasin terroristijärjestöksi. Peruskirjansa mukaisesti Hamas vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen ja sen tavoitteena on luoda alueelle islamilainen valtio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa