Kotimaa Rikos

Poliisi on paljastanut erittäin vaarallisen ”kristallihuumeen” maahantuonti- ja levitystapauksen pääkaupunkiseudulla

Poliisin takavarikoimaa huumausainetta.


Poliisin takavarikoimaa huumausainetta
Poliisin takavarikoimaa huumausainetta

Esitutkinnassa epäillään, että Suomeen on tuotu kesän 2015 ja heinäkuun 2016 välisenä aikana vajaa kaksi kiloa metamfetamiinin tyylistä huumetta.


Helsingin poliisin vakavan rikollisuuden tutkintayksikössä on tutkittavana laaja huumausaineiden maahantuonti- ja välitystapaus: Esitutkinnassa epäillään, että Suomeen on tuotu kesän 2015 ja heinäkuun 2016 välisenä aikana vajaa kaksi kiloa metamfetamiinin tyylistä huumetta, niin sanottua ”kristallia”, jota on levitetty pääosin pääkaupunkiseudulla.

– Ainetta ei ole juurikaan tavattu Suomessa aikaisemmin, eikä siitä ole aikaisempaa oikeuskäytäntöä. Sen käyttö ja myyntiannokset ovat selkeästi amfetamiinia pienemmät. Yhdestä grammasta ”kristallia” voi saada yli 30 käyttöannosta. Tätä huumetta on tyypillisesti levitetty 200 euron hintaan 0,2 gramman myyntierissä, kertoo rikostarkastaja Petri Rainiala Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että aine aiheuttaa nopeasti voimakkaan riippuvuuden, ja amfetamiinin tapaan poistaa nälän ja unen tarpeen. Aineella on myös hallusinaatioita eli aistiharhoja aiheuttavia vaikutuksia. Poliisi pitää ainetta selkeästi amfetamiinia vaarallisempana.

Poliisi pääsi tapauksen jäljille rikostiedustelun avulla. Esitutkinnassa on ollut epäiltynä yli 30 henkilöä, joista yli 20 henkilöä on ollut vangittuna. Tapauksen osalta on vangittuna edelleen kymmenisen henkilöä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa