Kotimaa Rikos

Poliisi pidätti vastamielenosoittajia Tampereella

Tampereella poliisi otti tänään kiinni vastamielenosoittajia, joita epäillään väkivaltaisesta mellakoinnista.

Tampereella oli tänään kaksi mielenosoitusta. Varsinainen, Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) mielenosoitus,  oli aluksi Laukontorilla, josta mielenosoittajat siirtyivät marssien oikeustalolle. Vastamielenosoittajat – Koko Tampere vihaa natseja – kokoontuivat Keskustorille.

Vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään varsinaisen mielenosoituksen osallistujia kohtaan muun muassa Hämeensillalla ja Satakunnansillalla. Vastamielenosoittajat  heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti. Poliisin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loukkaantunut niistä.

Poliisi asettui ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät päässeet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi. Tapahtumien vuoksi liikenne oli pysähdyksissä useita kertoja Tampereen keskustassa, ja junaliikenne oli suljettuna Poriin ja Vaasaan päin vähän aikaa, kun vastamielenosoittajia oli junaraiteilla. Yksikään juna ei kuitenkaan viivästynyt tapahtumien vuoksi.

Poliisi otti kiinni yhden henkilön pahoinpitelystä epäiltynä, yhden epäillystä vaaran aiheuttamisesta ja kaksi henkilöä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia väkivaltaisena mellakkana. Tutkinta on alkuvaiheessa, ja poliisi koostaa esitutkintamateriaalia. Poliisi tiedottaa asiasta lisää aikaisintaan huomenna kello 14.

Poliisin tiedote

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit