Kotimaa Rikos

Kaivokadun puukotus: poliisi pyytää tunnistusapua ja havaintoja epäillystä tapon yrityksestä

Kuvat Poliisi.

Hätäkeskus ilmoitti poliisille Kaivokadulla tapahtuneesta puukotuksesta lauantaina 24.7. kello 1.30. Epäillyt tekijät olivat poistuneet ennen poliisin saapumista paikalle. Hengenvaarallisen vammat saanut uhri kuljetettiin sairaalaan.

Tilanne alkoi erimielisyydestä kahden porukan välillä ravintolan edessä osoitteessa Yrjönkatu 24. Erimielisyys eteni pieneksi tappeluksi. Uhri ystävineen jatkoi matkaa kohti Mannerheimintiellä sijaitsevaa ruokakauppaa. Osapuolet ovat kohdanneet uudestaan Kaivokadulla. Silloin kaksi miestä kävi yhden kimppuun ja toinen heistä puukotti uhria.

– Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tapahtumista sekä pyytää tunnistusapua epäillyistä tekijöistä. Kaikki tiedot ja silminnäkijähavainnot ovat arvokkaita, mutta poliisia kiinnostavat erityisesti havainnot epäillystä tekijöistä, kertoo tutkinnanjohtaja, komisario Tuomas Lindholm.

Kuvassa näkyvän ja uhria puukottaneen epäillyn tuntomerkit: alle 180 cm pitkä, noin 20-vuotias ja mies, jolla oli lyhyet tummat hiukset. Hänellä oli tummat vaatteet ja olkalaukku, jonka hihna on violetti.

Toinen pahoinpitelystä epäilty tekijä on yli 180 cm pitkä mies. Hän oli lyönyt uhria Kaivokadulla.

Kaikki tiedot pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 050 562 7405.

Tilaa
Ilmoita
guest
43 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
minä

Sniper on vuonna 1997 perustettu kuusankoskelainenRAC-yhtye. Musiikkityyliltään yhtye on melko perinteistä punkkia ja sanoituksissa yhtyeen teemoja ovat muun muassa uusnatsismi, inho kommunisteja ja kunnioitus sotaveteraaneja kohtaan sekä rodulliset aiheet. Yhtyeen nimi viittaa tarkka-ampujaSimo Häyhään. Kuunnelkaas youtube Isanmaa.terv Lapista

Ilkka Mänttäri

Haluan nyt korostaa että en halua tällaista kulttuuria jonka ajattelen nyt tulevaisuudessa toteutuvan. On näitä kaikista laeista ulkopuolella olevia toimijoita jotka tekevät mitä haluavat. Sitten on poliisi joka on poliittisesti motivoitunut. On myös oikeustaju joka on kohdallani aika kova ja ei aina ole sitoutunut lakiin. Koska tulee se hetki että on ryhmiä Suomessa jotka alkavat toteuttamaan oikeutta koska poliisi ja oikeuslaitos ei siihen kykene.

John Quiman

Jos poliisi ei halua tai kykene suojelemaan kanta-asukkaita, ennemmin tai myöhemmin synty niitä ryhmiä, jotka alkavat toteuttamaan oikeutta tavalla tai toisella. On luonnollista ihmisille suojella itseään, perhettään ja ryhmäänsä. Jos luottamus siihen, että poliisi toteuttaa sitä virkaa lakkaa, ihmiset etsivät toisen keinon.

Kata

Juuri niin siinä käy.Sanokoon pollitiikot ja suvakit mitä haluaa tämä on meidän maamme.Piste.
Mutta suht pian pitäisi laittaa itsenäisyytemme etusijalle.

Ilkka Forsten

Amerikkalaisilla on sanonta, ” oikein tai väärin minun maani.” Mitäs jos mekin alamme pitämään siitä kiinni ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Anonyymi

En oikein usko, että poliisi on poliittisesti motivoitunut. Kyllä ne käskyt ja ohjeet tulevat ylempää ja niille ylemmillekin luultavasti EU:sta. Eihän Suomi saa itse päättää edes yhden tunnin kellonsiirrosta eikä siitä, saako lupiini kasvaa tienpenkolla! Ohisalo kiitettävästi toteuttaa EU-määräyksiä, antaa poliiseille lisää määrärahaa kytätä vihapuheita netissä ja tässä ollaan! Poliiseillakin on varmasti perhe ja asuntolainaa.

Ilkka Forsten

Kyllä niinkin, mutta onko suomen kansa niin suurissa asuntoveloissa ettei uskalla koskaan äänestää muita kuin vihersosialisteja ?

Anonyymi

Arvelisin, että kun valtamedia kasvattaa lukijakuntaansa kuten herkkusieniä eli pidetään pimeässä ja syötetään p-skaa, niin tulos on tämä. Vielä on varsinkin vanhemmassa väestössä (johon tosin itsekin kuulun) niitä, joille ainoa tiedonlähde on Ylen ja Maikkarin uutiset sekä HS ja niihin luotetaan kuin pukki suuriin sarviinsa.

Ilkka Mänttäri

Joskus asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen. Ei se ollut helppoa esi-isillämmekään mutta vapaus laitettiin ykkösasiaksi. Ilman sitä miten olisi käynyt.

John Quiman

Ilman vapautta saadaan joko neuvostomallinen tai saudi-arabialaismallinen yhteiskunta. Tai miksei Iranin tapainen, onhan meillä jo suvakkien ylipapitarien klaani johdossa.

Ilkka Forsten

Tärkein unohtui taas, muslimi.

Anonyymi

Tärkein taisi myös unohtua medialta, kun jalkapalloseura Atlantiksen kolmea pelaajaa syytetään raiskauksesta ja seksuaalisesta häirinnästä. He ovat helsinkiläisiä…

Ilkka Forsten

Omar,Abdulla Muhamad ja Aziz ovatkin perin suomalaisia nimiä tätä nykyä.

vesku

EI taida etsity olla aivan perinteinen Skandinaavi,,,kuvan perusteella suunta on hieman etelämmäs,,,

juha II

Miehen täytyy olla jostain läyliäisen kupeilta.

Tupauuno

Ompa tämä ihmeellistä aikaa, kun poliisikin laittaa puukottajan ihan näköiskuvat julkisuuteen. Ei edes mitään lappua ole heitetty silmien eteen. Tämäkin on varmaan ilmastonmuutoksen syytä. Kuten Sanna Marinkin sanoi, että koronakin johtuu ilmastonmuutoksesta.

Kata

Tuo Kaivopuisto ja Kaivokatu oli ennen muinoin kivoja paikkoja kävellä..nyt siellä heiluu puukot ja monot.Ihanaa niin ihanaa monimuotoisuutta!
Iltakävelystä voi tulla jännä….🤕

Henki on suomalaisella halpa

Miksi poliisi ei tarkista näitä porukoita, jotka kantelevat puukkoja kevyin perustein mukanaan illan riennoissa.

Ai niin, razzzzzzizzzzzmia.

Teräaseita ei saa olla kellään mukana kaduilla

Poliisien pitäisi tarkistaa etnisiltä taustoilta olevilta henkilöiltä, ettei ole mukana puukkoja tai muita teräaseita. Järkyttävä kehitys Suomessakin ja sisäministerikään ei puutu asiaan, jotta puukotukset loppuisivat kaduiltamme.

Lieväasteinen

Nykyään poliisi ei voi näin toimia, koska tuo on uuskielellä ”etninen profilointi” (=rasismi). Intersektionaaliset feministit ynnä muut edistykselliset suuttuvat.

Helmer von Heilbronn

Se, että nämä kuvat ladataan nykyään julksuuten pikaisesti, johtuu ilmeisesti siitä, että tilanteet ei karkaa Suomalaisten viranomaisten käsistä niin kuin Ruotsissa on tapahtunut jo useita vuosia. Eli viranomaistaholla Suomessa halutaan pitää suuri luottamus kansalaisia kohtaan näitten epäiltyjen uus-suomalaisten rikosten tekijöiden myötä. Pääsin ansaitulle eläkkeelle 2019.Minusta nämä kuvat jotka poliisi on julkaissut kuuluu heidän työrintamalle, ei kansalaisten. Ei kansalaisten velvollisuus ole sekaantua rikospoliisin työhön. Jokainen hoitakoot itse työnsä josta työehtosopimuksen mukaisen palkan saavat.! Mielestäni tämän tyylin valokuvat pitäisi ladata poliisin toimesta, esim Fb-bokin Rasmus tai Silakka ryhmään, hehän näitä paapoo, ja ruokkii. .

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Helmer von Heilbronn
Kaino-Vieno Huttunen

”Mielestäni tämän tyylin valokuvat pitäisi ladata poliisin toimesta, esim Fb-bokin Rasmus tai Silakka ryhmään, hehän näitä paapoo, ja ruokkii. .”

Pelkään pahoin, että msinitsemasi ryhmät näkevät tuossakin vain kantaväestön rasismin, heikon sosioekonomisen aseman sekä löyhät kaveripiirit. Ehkä näitä kuvia kannattaa levittää sellaisilla alustoilla, joita lukevat myös nukkuvat ja ne joilla ei ole vielä varmaa mielipidettä maahanmuutosta.

Eka Kettunen

Olipa todella viimeisen päälle tarkat tuntomerkit toisesta tekijästä, ihme jos ei heppu löydy välittömästi.

Kaino-Vieno Huttunen

Jos on yli 180 cm, on todennäköisesti somali. Aika paljon näkee näitä arabin ja somalin muodostamia aisapareja. Onko niin, että kun toinen on ÄO 60, eikä tajua mistään mitään tarvitaan kaveriksi ÄO 80, joka sentään tajuaa jostain jotain. Se jokin on ainakin loukattu kunnia.

Ilkka Forsten

Jos ÄO on toisella 60 ja sillä kaverilla 80, niin ei siinä oikeasti synny mitään 140 lukemaa vaan ainoastaan se 20 jolla ei pitkälle mennä, tosin siltainsinööriksi kyllä luokitellaan ja AKAVA:n jäseneksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
murre iisakki riepunen

Yle voisi julkaista epäilyn kuvan, vaikka useamman kerran päivässä, ei nyt sentään, mieluummin uutisoidaan pride-aatteet ihanuudesta ja kuinka kyseistä suuntausta voidaan yhä laajemmin pitää esillä, ihan aamusta alkea ainakin kyseisen lipun voisi yle liimata kameraan josta se ilkikurisesti muistuttaisi meitä.

Kaino-Vieno Huttunen

Niin, muistakaamme, että suomalaiset puukottavat humalassa. Muslimit eivät yleensä käytä alkoholia, joten ne puukottavat selvin päin. Kun Helsingin väestö parhaillaan vaihtuu, saadaan siitä piakkoin malliesimerkki päihdeväkivallan vähentymisestä Suomessa. Ja me voimme olla kaikki tyytyväisiä, vai voimmeko?

Ilkka Forsten

Hukkumiskuolemat lisääntyvät kesällä, samoin lisääntyy jäätelönmyynti. Joten kielletään jäätelön myynti koska se lisää hukkumiskuolemia.

Jaska Jokunen

paitsi että muslimi korvaa alkoholin päihteenä pureskelemalla paikallisia heiniä ja imailemalla muita psykedeelejä.

On ne ovelia

Musu voi kupitellakin. Laittaa vaan kotona verhot kii ja valot pois niin Ällöh ei näe.

Ilkka Mänttäri

Kyllä käyttävät ja kun se ei ole yhteiskunnallisesti hyväksyttävää jälki on sen mukaista.

Anonyymi

Tiedän tapauksen, jossa muslimipoikien jäljiltä löytyi vuokra-asunto, jonka keittiön kaappi oli täynnä tyhjiä pulloja. Asunnon ikkunat oli peitetty foliolla ja siellä saattoi vapaaasti ryypiskellä, koska Allah ei nähnyt.

Puttemans

Näyttää syyrialaiselta, saattaa olla myös Algeria tai Marokko. Miksei jokin muukin.

Tornion perintö

Eikös poliisi pelkääkään rasismisyytöksiä kun tuolla lailla uskaltaa julkaista etsintäkuulutettujen asyylidesanttien kuvia ?

Helsinkiläinen mies

Sehän tässä onkin. Mistäs nyt tuulee?

Ilkka Forsten

Tukan asennosta päätellen on kyse pierunnihkeästä pystytuulesta.

Kata

😀

Anonyymi

Onko nyt joku silmäätekevä joutunut uhriksi?

Neiti Marple

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Olisiko voinut tapahtua kunnian loukkaukseen liittyvä motiivi? Puukotuksen kohde on voinut loukata, kuvan henkilön kunniaa tai sukulaisia.
Puukotuksen uhrin etnistä taustaa on vaikea tietää, kuvasta päätellen kunnian palautukseen osallistunut, kuvan henkilö on ulkomaalainen. Suomeen on syntynyt klaanikulttuurien rinnakkaisyhteiskuntia.
Odottakaa kohta näitä samanlaisia kuvia ilmestyy keltaisten lehtien sivuille tiuhaan tahtiin. Nämä invaasion mukana tulleet valepakolaiset eivät tule koskaan integroitumaan Suomeen.
Heimokulttuuri on osa Lähi-Idän kulttuureita. Heimokulttuuri on hyvin voimissaan Afkanistanissa, Irakissa ja Iranissa ja Syyriassa sekä Turkissa. Heimokulttuurissa on on aina syy ulkopuolisissa mutta heimokulttuurissa ei syyllisyyttä nähdä omassa käytöksessä tai tekoon johtaneissa motiiveissa, ei edes kunniamurhassa.

Ilkka Forsten

Kittilän apassit vastaavat heimosodan vaatimuksiin ja kaivavat shaamirumpunsa esiin.

Kata

Eikö ne kyllästyneet purkkiruokiin ja lähteneet cityelämän burgereihin hahahahahaa!

Anonyymi

Heimokulttuurissa elävät myös romanit. 500 vuotta Suomessa ei ole saanut heitä integroitumaan yhteiskuntaan. Olisiko tässä mitään opittavaa?

John Quiman

Romanien kohdalla on kyllä ollut edistystä. On jo joitakin, jotka ovat sopeutuneet valkolaisten kulttuuriin sen verran, että tekevät työtä ja elävät valkolaisten parissa. Osa niistä on sellaisia, jotka ovat kasvaneet valkolaisten sijaisvanhempien luona. Totta kyllä, romaneilla ei kotoutuminen ole vielä ihan täysin kohdillaan. Eivät kyllä ole erityisen ongelmallisia, eivät lainkaan verrannollisia näihin maahantunkeutuneisiin.