Eurooppa Rikos

Poliisi epäilee sosiaalidemokraattisomalia 25 miljoonan kruunun puhalluksesta

Växjö United ja Mohamed Abdi Elmi.

Entinen sosiaalidemokraattipoliitikko Mohamed Abdi Elmi on saattanut syyllistyä jopa 20 rikokseen, joihin kuuluvat muun muassa miljoonien kavallus, kirjanpitorikoksia ja järjestettyjä jalkapallo-otteluita.

Mohamed Abdi Elmiä etsittiin viikonloppuna. Häntä epäillään pääasiassa törkeästä petoksesta. Tutkittavana on muun muassa Ruotsin työvoimavirastoon kohdistunut yli 25 miljoonan kruunun huijaus. Tutkinnassa on yhteensä parikymmentä rikosepäilyä.

Lauantai-iltana myös Elmin lähisukulainen pidätettiin Arlandassa, kun hän oli lähdössä maasta. Sukulaista epäillään törkeästä petoksesta. Tiistaina Abdi Elmi antautui itse poliisille.

Rikosvyyhti liittyy Elmin hallinnoiman jalkapalloseuraan Växjö Unitediin, jonka toiminta perustuu täysin etnisyyteen. Kaikki pelaajat ovat afrikkalaisia, pääasiassa somaleja.

Växjö United erotettiin Ruotsin jalkapalloliitosta huhtikuussa 2019. Seuraa syytettiin toistuvasti otteluiden järjestämisestä mutta myös muista rikkomuksista.

Kuukausi takaperin kävi ilmi, että Elmi oli houkutellut 40 ugandalaista jalkapalloilijaa Ruotsiin Växjö Unitediin Gothia Cupin kautta vuosina 2012-2014. Todistajien mukaan Mohamed Abdi Elmi vieraili Ugandassa ja antoi lupauksia asunnoista, ruoasta, korvauksista, henkilöllisyystodistuksista ja elämästä ammattilaisjalkapalloilijana Ruotsissa. Kun ugandalaiset saapuivat Ruotsiin, osoittautui, että lupaukset olivat olleet liioiteltuja.

Veroviranomaiset ja poliisi epäilevät, että Elmi on käyttänyt pelaajia useissa petosepäilyyn liittyvissä yrityksissä. Kansainvälinen asiantuntija James Esson uskoo, että kyseessä on jalkapallon varjolla tapahtuva ihmiskauppa.

Lähteet Expressen, S-sanningen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa