Eurooppa Kotimaa Maahanmuutto Rikos

Poliisi tutkii epäiltyä kouluttautumista terrorismirikoksen tekemiseen

Jihadistilippu. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Wouter Engler.

Tiedote 16.12.2022 Poliisi

Keskusrikospoliisilla on käynnissä esitutkinta, jossa 21-vuotiasta miestä epäillään kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Esitutkintaa tehdään yhteistyössä Helsingin poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin kanssa.

Epäilty rikos on tullut esille Helsingin poliisilaitoksella erästä toista rikosepäilyä koskevan selvittelyn yhteydessä.

Rikoksesta epäilty on 21-vuotias mies. Hän on Espanjan kansalainen ja asuu Suomessa. Poliisin tietojen mukaan epäilty on toiminut yksin. Epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

– Helsingin poliisin tekemän laite-etsinnän yhteydessä on tullut ilmi ääri-islamistista aineistoa, jota Keskusrikospoliisissa nyt tutkitaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka.

Keskusrikospoliisi vaati miestä vangittavaksi syytä epäillä -perusteisesti kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Helsingin käräjäoikeus vangitsi epäillyn perjantaina 16.12.2022.

– Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, emmekä siksi voi tarkemmin kuvailla, millainen toiminta on herättänyt mielenkiintomme. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että konkreettista terroristista tekoa olisi ollut suunnitteilla tai että keneenkään olisi kohdistunut väkivallan uhkaa, kertoo Puolakka.

Poliisi

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Gupdar Mokta

Suuri osa Suomenkin kemupopulaatiosta lienee terrorijekkujen sympatiseeraajia.
Hyvä esimerkki älyllisestä epärehellissyydestä on punavihreä vinkuminen rasismin lisääntymisestä.

Anomaster

Aloittivat paasaamaan rasimista ottamatta koskaan selville, että onko Suomessa rasismia. Eipä vaan ollut niihin aikoihin kuin nuo aloittelivat syyllistämisen. Myöhemmin ilmentynyt kehareiden arvostelu siitä, että tulee paljon turvallisuusongelmia ja kamalasti sossukuluja, kun eivät tee töitä, ei ole rasismia, sillä arvostelu ei perustu ihonväriin tai rotuun, vaan arvosteltavien tekoihin.

Keeneri

Matupatjat antaa porata kaikkiin kolmeen reikään. Alkoholit ja huumeet maksetaan marakateille tällä tavalla, ikävä kyllä.

Ilkka

Oletko huomannut miten ne kaksi asiaa kulkee aina käsi kädessä ? Kun käy ilmi että ongelmat on lisääntyneet tai lisääntymässä, alkaa tehostettu rasismista vinkuminen.

Näissä jutuissa alkaa jo olemaan niin selkeä kaava ettei juuri yllätä mihin aina päädytään. Vika on aina kantaväestön suhtautumisessa, ja jos esittää ettei syy olekaan kantaväestön suhtautuminen, koska se on seuraus tapahtuneesta, tullaan vieläkin rajummin silmille ja puhistaan vuosisataisesta rakenteellisesta rasismista tai siitä ettei ole osattu käsitellä erilaisuutta. Meillä on jo yksi heimo ollut satoja vuosia elätettävänä, ja jos olisimme niin rasismin syvään kuiluun uponneita, miksi olemme antaneet sen tapahtua keskellä äärirasistista ilmapiiriä, ja miksi nyt yhä sulatamme kaiken syyttelyn ja alamme harrastamaan itsesensuuria, jos kerran olemme kyvyttömiä mihinkään muuhun kuin oman itsemme hyväksymiseen.

Kapa

Niin että espanjalainen joka oleilee suomessa, mutta mistä lieneekään alkujaan kotoisin. Siitä ei ota enää nykyään erkkikään selvää, tietäneekö supokaan? Vain yksi tietää, Päivi Nerg.

Ilkka

Espanjalainen, joka ei ole espanjalainen on vain ollut kemiasta kiinnostunut. Hän on itseopiskellut näinä vaikeina aikoina miten ammoniumnitraatti detonoi dieselöljyn kanssa joutuessaan lähikontaktiin. Henkilön ajatuksena on ollut huoli suomen vaikeasta maatalouden tilasta ja lannoitepulasta, joten hän on päätynyt miettimään ratkaisuksi itse itsensä levittävää versiota. Näin saataisiin pienemmästä määrästä laajempialainen hyötysuhde, etenkin muuten vaikeasti viljeltävällä alueella kuten Espoo.

Ääri-islamilainen aineisto ei ole todiste mistään joka voisi liittyä rikokseen, koska meillä on uskonvapaus. Tämän lisäksi epäilty on kiistänyt syntiset tarkoitusperänsä rukousmatolle polvistuen. Mikäli henkilön hallusta on löytynyt ISIS lippu, se on vanha kuten Anderssonin läppärin kannessa olevat antifan tarrat, ja parasta ennen päiväys on mennyt ohi. Tämä ei saa vaikuttaa asian käsittelyyn. Viranomaisten tuleekin nyt tarkistaa onko henkilö vainottu kotimaassaan ja täyttyykö turvapaikka hakemuksen kriteerit. Koska ne yleensä täyttyy kaikissa tapauksissa, on raija toiviainen evp jo määrännyt tutkimukset lopetettavaksi vihjaisten siihen, että päivi räsäsen asia on saatava vielä uudelleen arvioitavaksi. Ainahan on olemassa mahdollisuus, jossa räsäsen perimmäinen tarkoitus on ollut terroristinen hyökkäys hakemalla oikeutusta kristinuskosta.

Epäilty on toiminut yksin, häntä on tukenut vain 1.7 miljardia muslimia ympäri maailman, joten mistään huolta nostattavasta ei kannata puhua. Hauras vähemmistö on oikeutettu tukemaan haurasta yksilöä, jos hauras yksilö on valmis uhrautumaan muiden edestä allahu akbar huudon jälkeen. Tämä islamilainen uskontunnustus liitetään usein ja tarkoitushakuisesti terrorismiin, vaikka sillä pyritään ennakolta varoittamaan, että rekka on tulossa päälle kuskin menetettyä hallinnan tilapäisesti mielenterveysongelmien vuoksi. Koskaan ei voi korostaa liikaa, että kyseessä on yksitäistapaukset joita sattuu monikossa. Jos nyt summaamme yhteen poliisin tämänhetkisen tietämyksen, poliittisen korrektiuden sekä jakamattomat ihmisoikeudet, olisi raastava vääryys tuomita lannoiteasiantuntija vankeuteen, tai edes sakottaa. Täydellinen armahdus voi tulla kyseeseen sekä perheen yhdistäminen nopeutetulla aikataululla.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Komea kesäkiesi viikatemiehellä

Ilkka

Kiitos.

Vieraslaji sucks

Onks tää niitä loisijoita

juu

Hän on Espanjan kansalainen ja asuu Suomessa.”
Tästäpä tuli mieleen Turkissa vangitut ”suomalaismiehet”.
Ennen ei suomalaismiehet olleet syntynyt mogadishussa, mutta nykyään se on kai ihan normaalia?
Oma veikkaus on että ”suomalaismiehet” on täällä Suomessa oppineet että voivat sanoa ja tehdä mitä vain, ja se ei nyt sitten olekaan toiminut siellä Turkissa.

Ilkka

Tyrkiye pitäköön molemmat hyväntahdon eleenä suomen kansalta.

Ja taas N EEKERI !

Ansku mä arvaan..

Niinpä.

Matti ja Teppo. Oli siellä seppokin.

Hane

Täh! onko Matti ja Teppo jo syytteessä terrorismista? O Tempora o mores, voi aikoja voi tapoja. Eipä tässä nykyaikana enää ihmetytä mikään kun Pääministerinäkin on teinipissis.

Niinpä.

Juhamatti olis kova. Sen sijaan kuin turkulainen mies, Hämeenlinnalainen mies, porilainen mies, tai vaikkapa helsinkiläinen mies. No olisihan espoolainen mies myöskin kova juttu. Mitä sanoisitte uussuomalainen mies. Etnisesti edistyksellinen sellainen. Tämä oli lainaus. Etnisesti edistyksellinen kirurgi. Tai vaikkapa gynekologi.