Kotimaa Rikos

Poliisi tutkii iäkkään pariskunnan mahdollista laiminlyöntiä

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Lounais-Suomen poliisi selvittää tapausta, jossa iäkkään pöytyäläispariskunnan epäillään tulleen vakavasti laiminlyödyksi. Reilun viikon yksinolon jälkeen toinen vanhuksista löytyi kotoaan menehtyneenä ja toinen hyvin huonokuntoisena.

Kyse on 76-vuotiaasta miehestä ja 87-vuotiaasta naisesta. Pariskunnalla ei ole ollut kotihoidon asiakkuutta, mutta mies oli hiljattain pyytänyt kotihoidosta apua kotona pärjäämiseen.

Avuntarve oli kotihoidon tiedossa, ja sieltä reagoitiinkin tilanteeseen käymällä akuutisti pariskunnan kotona useampaan otteeseen elokuun lopussa.

Sittemmin hoitajat eivät enää tavanneet pariskuntaa, vaikka kävivät oven takana ja yrittivät tavoittaa pariskuntaa puhelimitse.

Tutkitaan pelastustoiminnan laiminlyöntinä

Viimeisimmän kotikäynnin jälkeen ehti kulua yhdeksän päivää, kunnes kotihoito soitti hätänumeroon, ja poliisia pyydettiin käymään kohteessa.

Poliisin mennessä asuntoon nainen löytyi menehtyneenä. Mies oli hyvin heikossa tilassa makaamassa lattialla, ja hän on yhä sairaalahoidossa.

Poliisi selvittää tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä, mutta rikosnimike saattaa vielä muuttua tai nimikkeitä voi tulla mahdollisesti lisää tutkinnan edetessä.

– Poliisi kuulee kotihoidon edustajia rikoksesta epäillyn asemassa. Poliisin tehtävänä on selvittää, olisiko terveydenhuollon edustajien pitänyt toimia toisin ja minkälainen vastuu heillä on pariskunnan kohtalosta, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Valtteri Kemppi.

Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä poliisi voi avata tapauksen yksityiskohtia tarkemmin.

Poliisi

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Erittäin filmaattisen nykykäsityksen mukaan nämä ovat pelkkiä kulueriä. Alkaako meno täälläkin olemaan kuin naapurimaassamme Ruotsissa. Lievimpänä esimerkkinä sieltä kerrottakoot, että vanhustenhoitopaikassa eräs vanhus istui 16 tuntia vessanpytyllä. Syynä EI ollut ummetus vaan selkeä laiminlyönti. Lisäksi tuossa integroitumisen ihmemaassa eivät uusruotsalaiset hoitajat osaa ruotsia nimeksikään. Että siinä se suvakkien ”pyllynpyyhintä” slogani meni vessanpytystä alas 16 tunnin päästä.

Suomessa erinäisten ”pisteytysten” ja ”haamuhoitajien” sekä julkisenvallan ”säästötoimien” siivittämänä on harmaantuvan henkilkön syytä toivoa, että putoaa suorilta jaloilta!

Kata

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d0d0c4ee-8c01-4695-a4b8-d8dea789bd32

Moni vanhus tekeekin niin…sivistysvaltiossa.

ike

Aikamoista sarkasmia, meinaan tuo sivistysvaltio.

Kata

Joo olis pitäny olla lainausmerkit tosiaan!

murre riepunen

Arvovalinta, vihreäloikka, kunnianhimoinen siinäpä muutama aikamme kummajainen. Kotimaan asioiden hoitoon ei riitä voimavaroja, eikä rahaa, niille tuhansille miljoonille löytyy kyllä ottajia, bambumajojen kummajaiset ovat nauttineet vuosikymmeniä hölmöläisten sinne lapioimista tuhansista miljoonista, lannevaate vaihtunut smokkiin,lada vaihdettu 600 mersuun, siihen jatkettuun malliin, jotta kaikki vaimot mahtuupi ajelulle, myös kello ja koru kaupoilla näitä kyttyröitä on nähty, meidän rahoilla……voihan pe…..le.

Eka Kettunen

Tapaus kuvastaa hyvin kuinka vanhustenhoito käytännössä toteutuu tällä hetkellä Suomessa ja miten huonossa kunnossa kotona asuvat apua tarvitsevat ovat.

Arvovalintoja

Olen tästä muillakin blogeilla kirjoittanut. Äitini oli sairaanhoidon ja vanhustenhoidon ammattilainen. Eläkkeellä nykyään. Kokemusta tehohoidosta sekä ennen kaikkea vanhusten hoidosta. Hän ennusti/ varoitti näistä meille lapsilleen jo 15 /20 vuotta sitten. On sittemmin sanonut, että häntä ei laitokseen viedä. koska siellä tulevat olemaan ammattitaidottomat sekä kieltä ymmärtämättömät hoitajat. Eli hoono soomi hoitaja määrittelee lääkkeet. Ei tule mitään. hän tekee ennemmin itsemurhan, ennenkuin lähtee noihin laitoksiin tms. No alamme omaishoitajiksi sisarteni kanssa. Eli joku meistä jää pois työstä yms. 35 vuotta yötyössä äitini teki raskasta hoitajan työtä.

Kata

Ymmärrän hyvin äitiäsi.
90-luvun alusta tuli jo nähtyä mihin homma vie…40 vuotta meni sairaalan hierarkiassa mutta on hyviäkin muistoja.
Ja muutama hyvä työkaverikin vielä maisemissa.

Ilkka Forsten

Viimeksi tänään SANNA MARIN julisti kuinka suuri huoli hänellä on suomalaisista vanhuksista, he ovat niin sydämellä että on suorastaan kunnia-asia ylläpitää näin hyvää vanhuspalvelua. ( Kokkeli kannattaisi sittenkin jättää sinne bileisiin, saattaa muussa tapauksessa puhua tuubaa minkä kuulee 5.4 miljoonaa ihmistä.)

Sanna haukkui TÄMÄN hallituksen töppäilyistä Petteri Orpoa, johon orpo heitti väliin, ” Sanna hyvä, TE DEMARIT olette pääministeripuolue, ja tämä hallitus on hoitanut maan asioita viimeiset neljä vuotta mikäli et ole sattunut huomaamaan.. Vaikka en ole kokoomuslainen, niin myönnän että vastaus oli hyvä.

On aina mukava nähdä kun sanna panikoi, silloin kuullaan totuus asioista punavihreällä sävytettynä.

Kata

Ei ole kauan kun vanhus oli maannut lattialla päiviä ja kun viimein tullaan apuun niin raukka,hädin tuskin elossa,kysyy paljonko hoito maksaa…No voisin sano vaikka mitä mutta niin vitautas voi vanhusparat.Itkettää heidän puolestaan.
Mutta puuro oli pahaa ja riisiä ei syö kuin naiset ja koirat voi prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrle!

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-looking-war-population

Mennäänkö me samaan demsujen johdolla…?Melko karsean järkyttävää.

otto suni

Tosiaan puuro oli pahaa ja Sannan hyvesignalointi on samaa kuin kokkelin vetäminen nenään!

Halu kuiti

Kyllä. Muistamme ne pää, olkapää, peppu jne naurettavat hyysäämiset. Rahaa riittää näille ongelmille. Eli geelitukka partalapsille. Kyseessä on niin isot summat, mitä niihin on laitettu, että pitäähän sitä peitellä. Valtio salaisuus. Ja sitten kun ajelevat täällä Mersuilla yms, niin ylläri uutinen. Matut kiertävät veroja. Siitähän oli uutinen oikein ylelläkin. 20 miljoonaa sanottiin. Täysin naurettava arvio. Olisiko 200-500 miljoonaa oikea arvio.

jari vuori

Matujen ylläptoon menee n. 2.4 MILJARDIA vuodessa

Tuumailija

Ei pidä väheksyä noin arvokasta työvoimareserviä (työvoimapulan paikkaajia, korkeasti koulutettuja enginöörejä etc.), joka riemusta kiljuen astuu sorvien ääreen kun käsky käy. XD

Jarkko Jäyhä

Jooo. riemusta kiljuen astuu… sorvista ei tietookaan.