Kotimaa Rikos

Poliisi tutkii perussuomalaisten vaalipäällikön pahoinpitelyä tapon yrityksenä

Kuva Petri Saarela.

Lääkärin mukaan pahoinpidelty Pekka Kataja on onnekas ollessaan hengissä.

Kaksi ilmeisesti ulkomaalaistaustaista miestä pahoinpiteli eilen aamulla Keski-Suomen perussuomalaisten paikallispoliitikon ja kuntavaalipäällikön, Pekka Katajan, sairaalakuntoon.

Poliisi piti tapausta aluksi törkeänä ryöstönä, sillä Katajan mukaan häneltä olisi viety 1400 euroa käteistä rahaa. Sisä-Suomen poliisi tutkii nyt asiaa tapon yrityksenä, sillä kuulusteluissa on käynyt ilmi, että Katajalta ei ole viety omaisuutta.

Lääkäreiden arvion mukaan Katajaa muun muassa lyötiin vasaralla 21 kertaa päähän. Sairaalassa hänellä todettiin kallonmurtuma, aivoverenvuoto, useita murtuneita kylkiluita ja murtunut sormi, vähäisempien ruhjeiden lisäksi. Lääkärin mukaan Kataja on onnekas ollessaan hengissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos eivät sulje pois tapon yrityksen poliittista motiivia.

– Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys.

Halla-aho ja Grönroos muistuttavat, että jatkuva yhden puolueen demonisointi voi rohkaista poliittiseen väkivaltaan.

– Poliitikkojen ja median on syytä muistaa oma vastuunsa ja katsoa peiliin. Yhteen puolueeseen kohdistuva jatkuva demonisointi ja hysterian lietsominen voivat johtaa väkivaltaan ja luoda ilmapiiriä, jossa kyseisen puolueen edustajien koetaan olevan lainsuojattomia ja vapaata riistaa.

  • 456
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset