Kotimaa

Poliisille mahdollisuus kattavampiin turvallisuustarkastuksiin tilaisuuksissa ja tapahtumissa

Poliisi valvomassa yleistä turvallisuutta ja järjestystä Vuosaaressa mielenilmauksen aikana.

Valtioneuvosto on tänään antanut eduskunnalle hallituksen esityksen laiksi poliisilain 2 luvun muuttamisesta. Poliisille ehdotetaan mahdollisuutta nykyistä kattavampien turvallisuustarkastusten tekemiseen erityistä suojelua tai erityistä valvontaa edellyttävissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Poliisimiehellä olisi tilanteen välttämättä edellyttäessä oikeus tarkastaa henkilö paitsi vaaraa aiheuttavien esineiden ja aineiden varalta, myös sen varmistamiseksi, ettei henkilöllä ole hallussaan sellaisia esineitä tai aineita, joiden hallussapito tilaisuudessa on muuten laissa tai lain nojalla kielletty. Lisäksi poliisimiehen oikeutta tarkastuksen tekemiseen tilaisuus- tai tapahtumapaikoilla täydennettäisiin nykyisestä siten, että poliisimies voisi tilanteen edellyttäessä kohdistaa turvallisuustarkastuksen myös tilaisuuden järjestämisalueella olevaan henkilöön. Poliisimiehen oikeutta tarkastuksen toimittamiseen ei siis enää rajattaisi ainoastaan tilaisuuteen saapuviin, sieltä poistuviin ja tilaisuuden järjestämispaikan tai majoitustilojen välittömässä läheisyydessä oleviin henkilöihin.

Esityksellä varmistetaan poliisille paremmat edellytykset erilaisten yleisötapahtumien järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen. Tavoitteena on estää vaaraa henkilöiden turvallisuudelle aiheuttavien ja muuten laittomien esineiden ja aineiden kulkeutumista yleisötilaisuuksiin ja mahdollistaa niiden hallussapitoon puuttuminen tilaisuuksissa. Tavoitteena on muun muassa estää huumausaineiden laitonta levittämistä yleisötapahtumissa.

Lain on tarkoitus tulla voimaan syksyllä 2017.

Sisäministeriö

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit