Kotimaa

Poliisimies menehtyi Vihdissä viranomaistehtävässä


Kuvituskuva. Kuvan tilanne ei liity tapahtuneeseen.
Kuvituskuva. Kuvan tilanne ei liity tapahtuneeseen.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimies on menehtynyt illalla Vihdissä virkatehtävän hoitamisen yhteydessä.


Poliisi sai perjantai-iltana noin klo 21 aikaan tiedon ammuskelusta Vihdissä. Ilmoituksen mukaan osoitteessa Nurmijärventiellä sijaitsevalla kiinteistöllä oli ammuttu laukauksia. Paikalle meni useita poliisipartioita ja kiinteistö eristettiin.

Noin klo 23 kiinteistössä ollut aseistettu henkilö ampui laukauksia kohti poliiseja. Laukauksia osui kahteen poliisimieheen, joista toinen menehtyi saamiinsa vammoihin. Toinen poliisimies loukkaantui vakavasti ja hänet toimitettiin sairaalaan. Tilanteen alkuvaiheessa myös paikalla olleet poliisit ampuivat laukauksia.

Myöhemmin etsintöjen yhteydessä poliisi löysi ammuskelleen miehen kuolleena kiinteistön alueelta. Operatiivinen toiminta tapahtumapaikalla on päättynyt. Tapauksen tutkinta on siirretty aamuyön aikana Keskusrikospoliisille, joka tiedottaa jatkossa tutkinnasta.

Tilanteen hoitamiseen osallistui Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten sekä pelastuslaitoksen henkilöstöä.

Myös Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö esittää osanottonsa tapahtuman johdosta.

Esitän syvimmät osanottoni ja tukeni virkatehtävissä surmatun ja loukkaantuneen kahden poliisin läheisille ja heidän työtovereilleen. Teko järkyttää meitä kaikkia. Ammutuksi joutuneet poliisit, kuten jokainen suomalainen poliisi, ovat omalla jokapäiväisellä työllään osaltaan varmistaneet, että Suomi on maailman turvallisimpia maita. Siksi väkivallanteko poliisia kohtaan on väkivaltaa koko suomalaista yhteiskuntaa vastaan.

18.6.2016

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa