Eurooppa Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Rikos

Poliisin blogi: Suomi ei käytä EU:n tarjoamaa mahdollisuutta parantaa sisäistä turvallisuutta

Euroopan yhteisiä viranomaisten tietojärjestelmiä ollaan kehittämässä siten, että viranomaisten hallussa olevia biometrisia tunnisteita ja muita tietoja pystyttäisiin käyttämään entistä paremmin hyväksi sisäisen turvallisuuden ylläpitämiseksi EU:ssa.

Suomi jättää kuitenkin käyttämättä tämän mahdollisuuden. Sen sijaan Suomessa kansallinen sääntely vie eri suuntaan. Näin toteaa poliisiylitarkastaja Hannu Kautto Poliisihallituksen kansainvälisen asioiden vastuualueelta poliisin verkkosivulla julkaistussa blogissaan.

Schengenin tietojärjestelmä (SIS) kuuluu tärkeimpiin viranomaisten työtä tukeviin järjestelmiin. Järjestelmän merkitys on Suomellekin tärkeä, koska yhä useampi rikos ylittää valtioiden rajat.

– SIS-järjestelmän uudistamisen yhteydessä yhtenä tavoitteena oli tehostaa biometristen tietojen käyttöä luotettavana henkilön tunnistamisen menetelmänä. Suomen kansallinen lainsäädäntö mahdollistaa jatkossa, joitain pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, kuitenkin ainoastaan rikosperusteisesti talletettujen tuntomerkkitietojen lisäämisen SIS-kuulutuksiin, Kautto kirjoittaa blogissaan.

Kauton mukaan kansallinen sääntely biometristen tunnisteiden käytöstä SIS-järjestelmässä rajoittaa mahdollisuuksia toteuttaa tehokkaasti viranomaisille annettuja tehtäviä turvata EU-alueen sisäistä turvallisuutta ja hallita laitonta maahanmuuttoa.

– Kaiken tämän poliisi on tuonut esiin lainvalmisteluprosessissa, mutta tästä huolimatta tulemme kansallisella sääntelyllä rajoittamaan keskeistä turvallisuuden ylläpitämiseen tarvittavaa tietojen vaihtoamme muiden EU-maiden kanssa. Tämä ei heikennä vain Suomen suorituskykyä, vaan vaikuttaa koko Schengen-alueen turvallisuuteen.

Poliisi

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
j.t

 SIS-järjestelmän uudistamisen yhteydessä yhtenä tavoitteena oli tehostaa biometristen tietojen käyttöä luotettavana henkilön tunnistamisen menetelmänä. eli luultavasti ,omien alkuperäisten kansalaisten kyttääminen.rodullisten oikeudet ovat koskemattomat.joka muuta väittää on pölhöpopulisti ja rasisti.

Minervan Pöllö

Kuuntelin toisella korvalla eduskunnan kyselytuntia (6/10-22), etenkin aihetta jengirikollisuus. Siinä sanottiin eräiden kansanedustajien suulla suoraan, että kysymys on haittamaahanmuuton tuomasta ongelmasta. Ennen Ukrainan tilannetta humanitaarinen maahanmuutto koostui lähes sataprosenttisesti islamilaisesta maailmasta, joten tämä ongelma on sieltä kotoisin. Sisäministeri sanoi, että on puututtava ongelman juurisyihin. Eikö tässä ole selkeä juurisyy? Mutta sisäministerin mukaan juurisyitä ovat syrjäytyminen ja asuinalueiden eriytyminen. Jos tarkastelemme syrjäytymistä – yhteiskunnan kustantamien etujen jaossa he eivät ole syrjäytyneet, koska he käyttävät jaettavasta kakusta lähes 50 prosenttia (esim. Espoo) – se on (syrjätyminen) yksinomaan muslimien itse hyväksi katsomansa ratkaisu, koska se auttaa heitä luomaan erillisyhteiskuntia islamin levittämiseksi. Tätä kehitystä siivittää ”white flight”, eli kantasuomalaisten sisäinen maanpakolaisuus. Tämä ei suinkaan johdu kantasuomalaisten pääsääntöisesti rasistisista asenteista. Kysymys on tulijoiden suvaitsemattomuudesta, rasismista, kyvyttömyydestä ja haluttomuudesta ymmärtää, etteivät he voi elää täysin omien sääntöjensä mukaan, vaan he pitävät itsestään selvyytenä, että hyväksymme kaikki heidän edesottamuksensa, vaikka ne olisivat meille käsittämättömiä ja jopa omassa kulttuurissamme rikollisia (esim. ”kunniamurha” tai (tyttö) lasten ympärileikkaus.

 Väkivaltaiset jengit koostuvat 95 prosenttisesti humanitaarisen maahanmuuton taustan omaavista jäsenistä, nuorimpien ollessa vasta toisella kymmenellä. Se, että näistä jäsenistä lähes kaikki ovat tietystä uskonnosta ja kulttuurista lähtöisin, on suoraa seurausta heidän kotikasvatuksestaan, jossa korostetaan heidän erityisasemaa (etenkin poikien) ”valittuna kansana” vääräuskoisten yläpuolella olevana ”herrarotuna”.

Jengirikollisuudelle tuskin on enää mitään tehtävissä sivistysvaltion rajoittamin keinoin, koska sitä suorastaan tuetaan rasimin ja syrjinnän vastaisilla lailla, sekä uskonnonvapaudella. Vieläkään ei tahdota ymmärtää, että kaikki kulttuurit eivät ole samanarvoisia, jos arvoperusteina pidetään omia arvojamme, joita nämä kansanryhmät arvostavat vain niiltä osin kuin ne hyödyttävät heitä ja heidän kaaokseen johtavia päämääriään. Eurooppa on torjunut islamin kaksi kerta historiassa, kolmatta kertaa ei tule, koska olemme sairastuneet ruttoakin tuhoavampaan tautiin, kulttuurirelativismiin.

 

Eetu

Juuri noin!
Hyvä analyysi, joka perustuu syvälliseen ja laajaan tietoon, ja hyvin todennäköisesti omiin kokemuksiinkin.

Olen asunut moneen otteeseen ja vuosikausia Afrikan ja Lähi-Idän muslimimaissa ja ollut hyvää pataa paikallisten kanssa. Tunnen siis näiden asioiden ja ennen kaikkea asenteiden taustaa omista kokemuksista ja laajalta kontaktipinnalta pitkän aikaa.
Muslimit eivät ole koskaan sopeutuva, muiden on sopeuduttava = alistuttava heidän valtaansa. Jo nyt muslimit ovat saaneet aikaan YK:ssa sen, että islamin kritisoiminen on kielletty. Me olemme häviävä tämän sodan. Sillä sotaa tämä on, vaikkakin epäsymmetristä ja vaivihkaista ja sotana tätä mullahit laumoilleen saarnaavat ja Koraanissa tämä kerrotaan avoimesti.
Olemme häviävä, koska yksinkertaiset laumamme mieluummin uskovat kauniita valheita kuin karkeaa totuutta. Joten tervetuloa dhimmiys ja tervetuloa jesidinaisten kohtalo tyttölapsillemme. Tämän kaiken saamme, sillä itse olemme sen päällemme vetäneet.

Kata

Hienosti ja täyttä asiaa kirjoitit!Noin tulee käymään Euroopalle…”The Strange Death Of Europe”…

Nuo sisäministerien mankumiset ”juurisyistä” on niin naurettavaa jargonia ja jo vuosia samaa mantraa.Todelliset juurisyyt ovat kyllä tiedossa!Juuri ne mitä mainitsit.

Kata

https://www.foxnews.com/us/amid-fentanyl-crisis-parents-urged-warn-kids-halloween-treats-disguise

Fentanyl-kuolemat hurjassa nousussa USAssa…jaa miksiköhän?Tuholaiset johdossa sielläkin…

John Quiman

Juurisyitä on kaksi: tulijoiden kulttuuri ja suvakkien ideologinen todellisuuden kieltäminen.

Kata

Nämäpänämä!

otto suni

Biometrisiä tunnisteita on käytetty ja tullaan käyttämään yksinomaan kantasuomalaisten tunnistamiseen. Kaivohuoneen murha, 2015 maahantunkeutujien vyöry, oliko poliisilla tai sisäministeri Orpolla mitään halua ottaa biometrisiä tunnisteita? Ongelma ei ole kantasuomalainen vaan vieraaseen kulttuuriin ja uskontoihin kuuluvien etuoikeutettu asema.
Nuoruudessaani muutama ”nahkarotsi-jätkä” kyllä tunnistettiin eli ei mitään ongelmia. Poliisihallitus palvelee EU:n komissiota ja on jo luonut Suomesta poliisvaltion!

Kata

https://www.instagram.com/tv/CjY03UKp8Ov/?utm_source=ig_web_copy_link

Näin käy kun poliisista tulee liian ”kiltti” joillekin…kyllä tuo tännekin tulee vielä…

Peter Kreisler

Samaa mieltä, mutta lisäisin, että myös poikien ympärileikkaus on rikollinen teko vaikka se tapahtuisi taikauskosta. Kyseessä on puolustuskyvyttömän lapsen silpominen, joka on törkeä pahoinpitely.

Ilkka Forsten

Ei suuremmin yllätä tieto ettei suomessa voi tai saa käyttää menetelmiä matujen tunnistamiseksi. Tämä maa on viemärissä, ja malli otetaan ruotsista mutta tietenkään me emme tee samoja virheitä, vältämme ongelmat koska meille saapuu vain korkeasti koulutettua väkeä joiden ÄO ylittää omamme jo lastentarhassa..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
juha II

”Kaksiteräinen miekka!”

Haittamaahanmuuttajat ja rikolliset voitaisiin valvoa ja estää maahantulo, jos nyt enää ylipäätänsä mikään on esteenä sille, että huumeliigat ja kansainvälinen rikollisuus voi marssia Suomeen kunniakujaa pitkin.

Mitä tulee meihin kunnon kansalaisiin. Silloin jokaisen yksityisyydensuoja ja oikeus nauttia siitä, ettei hilsettäkin myöten ole viranomaisten tiedossa, jonka ensinnäinen progressiivinen YLE:n toimittajanplanttu saa käyttöönsä kunhan ensin vähän itkeä pihautta kun niin mielensä ensikiellosta pahoiiti!

Peter Kreisler

Juuri näin, kansalaisten yksityisten tietojen joutuminen useiden viranomaisten ja toimijoiden haltuun on riski. Tietoja voidaan käyttää myös väärin ja ne voivat joutua vääriin käsiin tarkoituksella tai vahingossa.
Nyt kun EU:sta on tulossa uusi Neuvostoliitto on tällainen kehitys erityisen vaarallista kansalle ja erityisesti sen ns. ”toisinajattelevalle” osalle, on täysin selvää, että puna-vihreä sosialistihallinto tulisi käyttämään tietoja poliittisten tarkoitusperiensä ajamiseen ja kriittisten henkilöiden vaientamiseen. Itse asiassa, näinhän on jo tapahtunut muiden tietokantojen käytön osalla.

Rudi

Mitä vähemmän viranomaisilla on tietoa kansalaisista niin sitä parempi. Jos ei ulkomaalaisia vempuloita saada nalkkiin ilman kantasuomalaisten biotunnisteita, niin vika on kyllä nalkkiin saajissa, ei siinä ettei suomalaisten biotunnisteet ole käytössä.
Eihän täällä ole enää pariin vuosikymmeneen ollut tarkoitus blokata tänne tulijoita. Sisään on päässyt kun vaan valehtelee tarpeeksi, ja sitten tulee vielä suku perässä perheenyhdistämisellä.

murre riepunen

Maamme nukkehallitus toimiin varsin johdonmukaisesti, nujertaa oma kansa, kyykyttää, häpäistä ja tuhota loputkin mitä meillä on jäljellä. Arvostelijoiden käy huonosti, natsipelleksi sinut naulataan, pilkkakirveellä sinut huiskitaan maanrakoon, sinne niin, ettei sinun kaltaista enää vihervasemmisto silmissään nää, mutta eiköhän sitä vielä nousta…

YLE=myrkynvihreä

Tässä kohtaa tulee mieleen mikä on ”nukke” -sanan vastine kroatin kielessä. Antaa mielenkiintoisen säväyksen edelläolevaan ..

Kata

No tuossapa katsoin elopapanoiden kiljuntaa taas ja tulipa musta nainen joka huusi Sebulle että olet pas*a h**o eli näin se nyt menee jos ajattelet että olispa toisinpäin tämäkin tappaus….siinä sais supremessy kuulla kunniansa ja varmaan syyte.
Tuo matami ihan loppupuolella.Tällä kertaa homma lopetettiin aika nopeasti mutta miksi yleensä sallitaan?Nonniiinnnooo…jooo…

https://www.youtube.com/watch?v=_2AQq1XMNHo

Ilkka Forsten

Keloapinoiden toiminta johtaa vähintään virtsarakon krooniseen tulehdukseen, ( Perheillään istuminen kylmällä asfaltilla ) ja jätkillä myöhemmin prostatavaivoihin. Jos nyt noudatamme yleistä suuntausta, ettei itse tahallaan hankittuja vaivoja hoideta, niin nuo ovat jonon hänillä ja ihan omaa lapsellisuuttaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Hyvä pointti mutta pelkään pahoin että mista krikkonen vie ne itse parhaaseen hospitaaliin!

Joku täystumpelo oli lopussa kännykkätaskulampun kanssa innoissaan,voi luoja mikä herneaivo! 😀 Sebu se vaan pysyy rauhallisena,mie en pystyisi ja sitähän nuo hakee…pesuvettä on heillä aivoissaan.

Puolueeton

Missä suomen poliittinen johto toimisi kansalaisten hyväksi? Kertokoon joku joka tietää jotakin.
Aika turha odottaa vastauksia, koska kansalaiset eivät tällaisia ajattele. Tämä näkyy taas hienosti vaaligallupissa. Kansalaiset ovat gallupin mukaan tyytyväisi ja puolueitten kannatus on ennallaan. Vähän kepulaisia on siirtynyt kannattamaan persuja, kun persut kannattavat vesistöt pilaavaa turpeen kaivelua. Vihreät pitävät kannatuslukunsa vaikka nyt kovalla tuulella tuulivoimalaloita pitää topata, kun sähköä on siirrettävä käyttäjille eikä verkko sitä kestä.
Koskahan kansalaiset osaavat valita kansanedustajia, jotka eivät ole aatteen kannattajia, mutta osaavat asemansa vaatimat taidot. No mahdotontahan tuo on suurimmalle osalle, 30% jättää äänestämättä, kun ei ole vaatimuksia täyttäviä ehdokkaiden joukossa edes muutamaa kymmentä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Minervan Pöllö

Näin on

Ilmari

Missäkö toimii kansalaisten hyväksi? Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen Nato-hakemuksen jättäminen.

Pesunkestävä yön timo

Ei käy, koska eräillä ministereillä herahtaa pikkupöksyt kosteiksi ajatuksesta vaarallisista marakateista… 🤦🏻‍♂️