Muu maailma

Poliisin varustekameravideo George Floydin pidätyksestä tuli julkisuuteen

Kuvituskuva. Kuva Tony Webster / Flickr / CC BY 2.0

Julkisuuteen vuotaneella varustekameravideolla näkyy tapahtumat ennen George Floydin menehtymistä.

Daily Mailin julkaisemalta videolta voidaan muun muassa todeta, että Floyd sanoi ”En voi hengittää” jo kauan ennen menehtymistään istuessaan poliisiauton takapenkillä. Videolla myös näkyy, että Floyd vastusti pidätystä.

George Floyd menehtyi Minnesotassa 25. toukokuuta pidätystilanteessa. Epäonninen tapahtumaketju sai alkunsa kun poliisi pysäytti väärennetyn rahan käyttämisestä epäillyn George Floydin ajaman auton.

Poliisi sai Floydin ulos autosta, mutta tämä vastusteli pidätystä. Kun Floyd oli saatu käsirautoihin, hänet yritettiin saada partioautoon. Floyd kuitenkin vastusteli ja sanoi potevansa klaustrofobiaa. Hän myös sanoi, ettei voi hengittää. Tämän jälkeen Floyd putosi maahan edelleen raudoitettuna.

Seuraavaksi poliisi laittoi jalkansa Floydin kaulan päälle. Floyd sanoi uudelleen ettei voi hengittää. Hän kuitenkin hengitti edelleen. Noin 10 minuutin kuluttua siitä kun poliisit yrittivät saada Floydia partioautoon tämä lopetti hengittämisen. Poliisit eivät myöskään havainneet pulssia.

26. toukokuuta tehdyssä ruumiinavauksessa ei löydetty merkkejä kuristumisesta tai hapenpuutteesta. George Floydilla oli ruumiinavausraportin mukaan sairauksia kuten sepelvaltimo- ja verenpainetauti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa