Kotimaa Rikos

Polkupyörävarkaita kiinni Espoossa

Kuva Pixabay.

Polkupyörävarkaita jäi kiinni Mäkkylässä, Leppävaarassa ja Kalajärvellä.

Poliisi otti yleisöhavainnon perusteella viime yönä kiinni kaksi samasta polkupyörävarastosta polkupyörän anastanutta miestä. Asukas ilmoitti viime yönä hätäkeskukseen, että hänen Perkkaalla sijaitsevan asuintalonsa pyörävarastoon murtaudutaan parhaillaan. Ilmoituksen mukaan tekijä lähti anastetun polkupyörän kanssa kohti Mäkkylää.

Poliisipartio löysi Mäkkylän juna-aseman luota ulkomaan kilvissä olevan pakettiauton, jonka sisällä oli anastettu polkupyörä. Partio huomasi auton edessä pusikossa miehen, joka saatiin juoksukilpailun jälkeen kiinni. Mies myönsi anastaneensa pyörän hetkeä aiemmin pyörävarastosta.

Poliisi epäilee, että mies on anastanut pyörän saamiensa tilausten perusteella, sillä hän kertoi saaneensa toimeksiannon maanmieheltään varastaa polkupyöriä kotimaahansa jälleenmyytäväksi.

Noin 20 minuuttia ensimmäisen anastuksen jälkeen sama asukas näki, kun pyörävarastosta anastettiin toinenkin polkupyörä. Etsintöihin osallistunut poliisipartio löysi anastetulla polkupyörällä ajavan varkaan Leppävaarasta. Miehen hallusta löytyi reppu, jossa oli murtovälineitä ja kulmahiomakone, jolla leikataan polkupyörän lukkoja.

Molemmat miehet toimitettiin kiinniotettuina Espoon poliisivankilaan. Miehet eivät poliisin tietojen mukaan tunteneet toisiaan.

Kalajärvellä kaksi maastopyörää anastettiin viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Pyörien omistaja oli huomannut, että pyöriä myydään Facebookin MarketPlacessa ja että pyörien myynti tulisi tapahtumaan Kalajärven ostoskeskuksen luona.

Paikalle mennyt poliisipartio sai omistajan avustuksella pyörien myyjän kiinni, ja läheisestä asunnosta löytyi toinen anastetuista polkupyöristä. Toinen pyörä oli ehditty jo myymään.

Poliisin tutkinnassa on lisäksi selvinnyt, että rikoksesta epäilty oleskelee laittomasti maassa ja hänen käännyttämistään valmistellaan.

  • 190
    Shares