Eurooppa Kulttuuri

Porsas katoaa Saksan koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Kuva Pixabay
Porsas ruokalajina on yhä harvinaisempi Saksan koulujen ja päiväkotien ruokalistoilla. Elintarvikeministeri pitää suuntausta vääränä.

Porsaanleike katoaa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta, kertoo Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Syynä tähän on se, että tavaran toimittajat ja ruokalat tarjoavat yhä harvemmin porsasta, ja jotkut ovat poistaneet lajikkeen kokonaan listoiltaan.

– Näin on tapahtunut, koska yhä useammat asiakkaat vaativat kasvisruokia. Sitten on alati kasvava määrä lapsia, jotka eivät syö porsasta uskonnollisista syistä, sanoo Saksan ravitsemusjärjestön puheenjohtaja Ulrike Arens-Azevedo.

– Porsaanlihan poistaminen ruokalistoilta on väärin… Kenenkään ei ole pakko syödä porsasta, sanoo Saksan elintarvikeministeri Julia Klöckner (CDU).

Erityisesti Saksan kaupungeissa sijaitsevat päiväkodit ja koulut sekä niiden tavarantoimittajat ovat sopeutuneet muuttuneisiin vaatimuksiin. Monet tavarantoimittajat tarjoavat ”etnis-uskonnollisten” vaatimusten mukaan laadittuja aterioita, ja jotkut ovat muuttaneet toimitussisältönsä täysin.

– Emme käytä keittiössämme porsasta tai gelatiinia, erään berliiniläisen tukkuliikkeen internet-sivustolla kerrotaan.

 

  • 1.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset