Eurooppa Maahanmuutto

Portugalin ja Unkarin turvapaikkamenettelyt EU-komission hampaissa

EU-komission rakennus. Kuva Pxfuel.

EU-komissio on kehottanut Portugalia toteuttamaan EU:n turvapaikkadirektiivin sen kaikilta osin. Unkaria syytetään siitä, että maan turvapaikkalait rikkovat EU-lakeja.

Saksalaisen Ursula von der Leyenin johtama EU-komissio on lähettänyt Portugalille muodollisen vaatimuksen, missä maata kehotetaan toteuttamaan kaikilta osin EU:n turvapaikkadirektiivi 2013/32/EU, joka määrittelee kansainvälistä suojelua koskevien turvapaikkahakemusten tutkimisen.

– Vaikka neuvottelut uuden maahanmuutto- ja turvapaikkasopimuksen lakiehdotuksista ovatkin alkaneet, olemassa olevien turvapaikkamääräysten täydellinen toteuttaminen on edelleen Komissiossa etusijalla, EU-komission lokakuun rikkomusmenettelypaketissa kerrotaan.

Portugalin hallituksella on nyt kaksi kuukautta aikaa laatia vastine siitä, millaisiin korjaaviin toimenpiteisiin maa on ryhtynyt. Jos vastausta ei saada, EU-komissio voi viedä asian Euroopan unionin tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Myös Unkari on edelleen EU-komission hampaissa. Komissio on avannut rikkomusmenettelyn Unkaria vastaan, koska komission mielestä Unkari soveltaa väärin EU:n turvapaikkadirektiiviä 2013/32/EU.

– Komissio toteaa, että Unkarin koronapandemian vuoksi esittelemät uudet turvapaikkamääräykset rikkovat EU-lakeja, rikkomusmenettelypaketissa kerrotaan.

Unkari on edellyttänyt, että EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset hakevat turvapaikkaa ulkomailla sijaitsevista Unkarin suurlähetystöistä sen sijaan että saapuisivat Unkariin jättämään turvapaikkahakemuksen. EU-komission mielestä tämä sotii EU-lakeja vastaan, ja EU-komissio uskoo, että Unkarin menettely estää hakemasta kansainvälistä suojelua.

Myös Unkarilla on kaksi kuukautta aikaa vastata EU-komission vaatimukseen.

Lähde Schengenvisainfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa