Eurooppa Rikos

Prahan imaamin terrorismituomio vahvistettiin korkeimmassa oikeudessa

tsekki poliisi
Kuva Dickelbers / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Tšekin korkein oikeus päätti säilyttää Prahan entisen imaamin saaman tuomion, jonka alempi oikeusaste oli langettanut kuulumisesta terroristiryhmään ja terrorismin rahoittamisesta. Tuomio oli 10 vuotta vankeutta.

Marraskuussa 2016 imaami Samer Shehadeh auttoi ensin Omar-veljeään, myöhemmin veljensä vaimoa Fatima Hudkovaa matkaamaan Syyrian taistelukentille. Hän keräsi avustuksia rahoittaakseen matkan Istanbuliin, missä hän otti yhteyttä jihadisteihin aikomuksenaan liittyä terroristijärjestöön.

Syyttäjän mukaan Shehadeh myös rahoitti Jabhat Fatah as-Sham -järjestöä, jonka pyrkimyksenä oli syrjäyttää Syyrian presidentti Bašar al-Assad ja asettaa valtaan islamilainen valtio, ISIS.

Tammikuussa Shehadeh tuomittiin terroristiryhmään kuulumisesta ja terrorismin rahoittamisesta 10 vuodeksi vankeuteen. Shehadehin veli Omar tuomittiin terrorismista 11 vuodeksi ja hänen vaimonsa 6 vuodeksi vankeuteen.

AP Newsin mukaan Tšekin korkein oikeus vahvisti kaikkien kolmen alemmassa oikeusasteessa saamat tuomiot. Korkeimman oikeuden päätös on lopullinen.

Shehadeh ei pidä toimiaan rikoksina, sillä hän ei tunnusta Assadin hallintoa eikä pidä terroristiryhmää terroristisena.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa