Kulttuuri Muu maailma Politiikka

Presidentti Erdoğan: ”Yhdenkään homon ei pitäisi soluttautua Turkkiin”

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: Wikimedia / (CC BY 4.0) / Hamed Malekpour, Tasnim News Agency.

Erdoğan hyökkäsi Turkin presidentinvaalien jälkeen pitämässään voittopuheessa homolobbausta vastaan. Presidentti syytti oppositiota siitä, että se yrittää rohkaista länsimaista LGBTQ-liikettä saamaan jalansijaa Turkissa.

Recep Tayyip Erdoğan voitti Turkin presidentinvaalien toisen kierroksen. Nyt on käynyt ilmi, että Erdogan syytti voittopuheessaan oppositiota Turkin vastaisesta vallankaappauksellisesta toiminnasta.

RT:n mukaan hän väitetysti kysyi hurraavilta kannattajilta, ovatko he sitä mieltä, että Erdoğanin päävastustaja Kemal Kilicdaroglu ja hänen takanaan olevat kuusi puoluetta edustavat ”LGBTQ:ta”, mihin väkijoukko huusi ”Kyllä!”.

”Mutta voiko LGBTQ-liike soluttautua AKP:hen (Erdoğanin puolueeseen)? Voivatko he soluttautua MHP:hen (Erdoğania tukevaan kansallismieliseen puolueeseen), voivatko he soluttautua muihin Kansanliiton jäseniin?”, Erdoğan kysyi yleisöltä retorisesti.

”Jokainen vaali on meille uudelleensyntymä. Perhe on meille pyhä. Kukaan ei voi hyökätä perhettä vastaan, naisiin kohdistuva väkivalta on kiellettyä, se on haram”, Erdoğan jatkoi.

Erdoğanin voittopuhetta pidetään merkkinä länsimaita vastaan, joka on tehnyt kovasti töitä homolobbarien agendan levittämiseksi vaikutusalueelleen. Tiedotusvälineet ovat myös ilmaisseet toiveen, että Kilicdaroglu voittaisi vaalit, koska häntä pidetään ”länsiystävällisempänä” ehdokkaana, toisin kuin Erdoğania, jota kuvataan turkkilaiseksi versioksi Venäjän presidentistä Vladimir Putinista.

Lähde: Nordfront

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mitä johtuu että eurooppalaisiin naisiin kohdistuva väkivalta ei olekaan haram, vaikka turkki on olevinaan yksi EU maista ja osa länttä ?

John Quiman

Vääräuskoisilla ei ole islamin mukaan ihmisoikeuksia.

Ilkka

Nyt alkoi Haavistolle kovat ajat, Njet på Turkiye, das hintintin und muuten vaan tarakan räplääjä de gröna.

John Quiman

Joo, onneksi on tulossa uusi ulkoministeri, niin voi jatkossa ulkoministeri vierailla turvallisesti Turkissa.

Ilkka

Oletko huomannut miten uutisointi keskittyy pitämään varmana että Haavisto on suomen seuraava Presidentti ? Minä epäilen vahvasti ettei ole. Perusteluna käytän sitä mitä eduskuntavaalit jo näytti. Vihreiden noste on laskenut kaiken aikaa, joten miksi se sama kansa joka äänesti kokoomuksen ja PS:n suurimmaksi puoluekärjeksi, nyt suosisi haavistoa ( Vihreää ) presidentiksi ?

John Quiman

Haavistolla on vihervarpusten ja muiden suvakkiudesta kärsivien kannatusta aika paljon, mutta muu kansa ei juuri kannata. Haavistolla on jokin 30 %:n kannatus jonkin mielipidetutkimuksen mukaan, eikä se siitä tule nousemaan. Onkohan mielipidetutkimuskaan ihan täysin tasapuolisesti tehty. Kovasti kyllä media Haavistoa myy.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Haaviston myynti ilmoitus. Käytetty hinuli, osaa olla sisäsiisti tarvittaessa, kuuntelee sujuvasti seitsemää eri kieltä, on toiminut hottentottien välittäjänä ja Al-Holin ISIS naisten suojelijana. Sulautuu joukkoon ja hymyilee kuin kuuden tuuman jakoavain. Ei kanna vastuuta, mutta ottaa niitä mielellään kannettavaksi. Tietää mistä puhuu silloin kun ei tiedä mistä puhuu. Osallistuu helsinki pride tapahtumaan anonyyminä, mutta ilmoittaa oleensa mukana ilman anonymiteettiä tehdäkseen asiasta tunnetumpaa. Suosii marimekon kuoseja, sekä Finlaysonin h – Intti aiheisia lakanoita. Imee mielellään mehujäitä tai mehuja ilman jäitä. Rakastaa pantonkia, mieluiten etelä- Amerikasta kotiin tuotuna, lempikukka Flores. ( Latinalainen nimi Antonio.)

Marko Kyllönen

En pidä erdosta sen enempää kuin putinista, mutta USA:n johtamat länsimaat saisi antaa jokaisen maan olla sellainen kuin on.
Se on nähty monta kertaa kun USA vie ”demokratiaa ja läntisiä arvoja” maailmalle, niin siitä ei seuraa kuin kärsimystä.

Ilkka Manttari

Se on nähty monta kertaa kun Venäjä vie ”itäisiä arvoja” maailmalle, niin siitä ei seuraa kuin kärsimystä.. Tehdäänkö pieni sopimus. Venäjä eikä Usa sotkeudu kansainväliseen politiikkaan ,ellei pyydetä. Aika kiva että olen tässä asemassa, on kai valta tuohon.😂. Aika monasti on hallituksia jotka eivät pärjää ilman ulkomaista apua. .Venäjä kuitenkin voisi vapauttaa journalistit jotka ovat kotimaataan kritisoineet. Venäjä on ollut euroopan ongelma jo ainakin 1500 vuotta, riippuu vähän miten lasketaan.Eurooppa on hidas oppimaan.

John Quiman

Tämä nykyinen Venäjä sai alkunsa Moskovan ruhtinaskunnasta, joka alkoi laajeta alistamalla naapureitaan verotuksensa alaisiksi. Venäjä perustettiin 1400-luvulla ja ensimmäinen tsaari kruunattiin 1500-luvulla.

Venäjän kohdalla ollut alue on toki ollut olemassa jo ennen ihmistä, mutta sen pohjoisosissa eli 1500 vuotta sitten suomalaisia heimoja, ei juuri muita. Slaavit levittäytyivät sinne pikku hiljaa ja sekoittuivat suomalaisiin. Siksipä venäläisissä on paljon suomensukuista verta. Jotkut puhuvat, että Venäjällä on ollut saunoja. Eivät kai ole ymmärtäneet, että siellä oli alunperin suomalaisia, joilla se sauna oli.

Venäjä on valloittamalla laajentunut siitä Moskovan seudusta suureksi. Historiaan tuijottavat venäjämieliset haluavat nähdä asian niin, että Venäjä on ollut sitä, mitä se oli suurimmillaan, aikojen alusta. He eivät halua ymmärtää, että Venäjälle kuuluu vain se Moskovan ruhtinaskunta ja loput on alistettu Venäjän lypsettäviksi. He näkevät Ukrainankin kuuluvan Venäjälle. Heillä tosin ei ole mitään tarkastelua kestäviä perusteluita sille. Heihin on uponnut täysin venäläinen propaganda Venäjän pyhyydestä, suuresta tehtävästä ja paremmuudesta. He uskovat siihen lujemmin kuin venäläiset itse.

Ukrainalla on mahdollisuus järisyttää Venäjää niin paljon, että se repeää liitoksistaan ja Kremlin valta lopulta rajoittuu Moskovan ruhtinaskunnan kokoiselle alueelle. Se olisi onni alistetuille kansoilla, koska sitten ne pääsisivät vihdoin eroon kremlineistä ja voisivat alkaa kehittyä ja nauttia oman työnsä tuloksista ilman Kreml-loista.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Sanoin vaimolleni (syntynyt Pietarissa) että tulevaisuudessa Venäjä tulee olemaan pieni yhteiskunta Moskovan ympärillä. Tässä iässä voi jo noin puhua, eri asia olllaako samaa mieltä.

Ilkka

Yksi ihan aidosti varteenotettava pelko putinilla on, että jos ukraina saa venäjän näyttämään yksijalkaiselta puuhevoselta, ja venäjän kannalta pahimmassa tapauksessa kykenee vielä ottamaan Krimin takisin ja sanelemaan rauhan-ehdot, se voi laukaista dominoefektin, jolloin venäjään liitettyjä kansoja alkaa kutkuttaa mahdollisuus itsenäisyydestä.

Jos leikitään ajatuksella että näin alkaisi tapahtumaan, venäjän asevoimat ei millään kykenisi sotimaan jokaista erilleen haluavaa vastaan. Tietyssä mielessä putinin viljelemä lause siitä että länsi hyökkää nyt venäjää vastaan tuhotakseen sen, on eräänlainen totuus. Vaikka länsi ei hyökkää mihinkään, mutta tukee avoimesti ukrainan pyrkimyksiä päästä irti venäjästä osaksi länttä, se saadaan propagandan keinoin näyttämään lännen hyökkäykseltä itään.

Ilkka Manttari

Yksi asia jossa Venäjä on parempi on ”tiedonvälitys”. Jos sitä ei ole, on selvää että yleinen mielipide seuraa sitä mitä julkisissa tiedotusvälineissä kerrotaan, niinhän se tekee suomessakin. Tosin ei pitäisi edes mainita tuota samassa yhteydessä. Venäjällä on kyllä ihmisiä jotka ovat asioista selvillä mutta miten pitäisi suhtautua maahan joka kaikin keinoin yrittää rajoittaa kansalaisten tiedonsaantia. Pitkällä tähtäimellä ei hyvältä näytä. Aika näyttää onko eurooppa oppinut mitään tuosta jo sukupolven (olen tuota sukupolvea) kestäneestä venäjämyötäilystä. Kompromissihalukkuus ei ole koskaan ollut venäjän vahvoja puolia, oletettu voima on ainoa joka ratkaisee. Aikoinani sanoin että venäjällä on voimassa kummallinen vainoharhaisuus että länsi on vihamielinen ja haluaa vain heidän alistamistaan. Koko venäjän ongelma on demokraattisen johdon puuttuminen. Kun sitä ei ole, nykyinen lähes fasistinen (viljelevät itse tuota sanaa) johto tekee kaikkensa säilyttääkseen asemansa, ja kansalta varastamansa omaisuuden.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

Väittämä Venäjällä, että länsi on vihamielinen ja haluaa alistaa Venäjän, on itse asiassa peilikuva Kremlin ajatuksista eli Venäjä haluaa alistaa naapurinsa ja on vihamielinen lännelle. Stalinkin sanoi aikoinaan olevansa tyytyväinen sitten, kun hänen sotilaansa pesevät saappaansa Englannin kanaalissa.

Ilkka

Venäläisten ikuinen näkemys että länsi on jotenkin heille vihollinen, selittyy sillä että kommunistinen valtio ( neuvostoliitto ) piti yleisenä totuutena länsimaiden rappiota. He nostivat oman aatteensa joka tavalla paremmaksi, ja kuvitelma oli että länsimaisssa kohdataan romahdus mikä korvautuu kommunismilla. Tätä ei koskaan tapahtunut, mutta kommunismi romahti. Kun huomattiin omat munaukset, ja se että kansasta alkoi moni haluamaan sittenkin länsimaista elämäntapaa, piti kehittää taas strategia jossa länsi uhkaa pyhää slaavilaisuutta ja ” torjuu ” kehitystä mitä venäjällä olisi tarjota. He siis kuvittelevat itsensä pelastajiksi, vaikka ovat itse pelastettavia. Venäjä ei ole koskaan ollut demokraattinen valtio, joten siltä ei kannata odottaa muidenkaan suhteen demokratiaan nojaavaa näkemystä.

Venäjä olisi eittämättä yksi maailman johtavista valtioista, jos se olisi omaksunut länsimaisen elämäntavan ja ajattelun. Sen koko ja omavaraisuus olisi taannut vaikka miten korkean elintason ja menestyksen ilman muiden alistamista. Kremlin lempisanastoon kuuluu väitteet fasismista länsimaissa, sillä kansan muistiin on taottu vain yhtä totuutta jossa venäläiset voittivat saksan. Todellisuudessa sen voiton mahdollisti hyvin pitkälle jo silloin parjattu länsimaisuus. Ilman USA:n apua sota ei olisi sujunut ollenkaan historian kuvaamalla tavalla. Tätä ” voittoa ” saksasta juhlitaan paitsi voittona fasismista, myöskin voittona lännestä. Ajatus on niin rakas ja propagandan kannalta tärkeä, ettei siitä luovuta. Tällä tavalla venäläist pysyvät loputtomasti ulkoradan juoksijoina. Vainoharhaisuus länsimaita kohtaan on siis kremlistä lähtöisin, se ei välttämättä ole kansan mielipide. Olihan länsimaiset yritykset jo pitkään venäjän markkinoilla, ja sikäläiset omaksuivat arvot mitä niillä oli tarjota. Kun arvomaailmassa alkoi tapahtua muutos, ei päättäjät uskaltaneet jatkaa eteenpäin. He alkoivat ymmärtämään ettei propaganda lännen pahuudesta toimikkaan. Toisin sanoen pelättiin vallan luisumista pois kremlistä.

John Quiman

Ilman massiivista länsiapua sotien aikaa, olisi sota mennyt toisin ja Kremlissä puhuttaisiin saksaa.

Tuota minä olen ihmetellyt myös, että joku Putin luulee suuruuden olevan maan pinta-alaa ja sotilaallista voimaa, kun tosiasiassa suuruus on taloutta. Jos olisivat länsimaistuneet ja panostaneet vapauteen sekä kehitykseen, olisi siellä jo aika korkea elintaso ja kansalla menisi taloudellisesti todella hyvin. Olisi vaurauden myötä myös vaikutusvaltaa, mutta pakkomielle Neuvostoliiton palauttamisesta, Venäjän maa-alueiden suuruudesta on kaatanut kaiken hyvän.

Venäjä tulee kompastumaan suurvaltakuvitelmiinsa aina kunnes Kremlissä tajutaan kehityksen aakkoset. Länsimaiden moka oli usko siihen, että Venäjä muuttuisi, eikä ymmärretty, ettei se muutu edes silloin, kun Putin alkoi panostaa voimakkaasti sotilaalisen teknologian kehittämiseen kansalaisten elintason ja maan kehityksen kustannuksella.

Viimeistään 2014 olisi pitänyt tajuta, että ei se muutu. Olisi voinut tajuta jo silloin, kun Putin hyökkäsi Georgiaan, mutta sinisilmäinen länsi eli toivemaailmassa. Varmaan oma ahneus halvoille luonnonvaroille auttoi tätä sokeutta.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Kiina on diktatuuri, mutta se osaa pelata sikäli oikein että heidän prioriteettinsa ei ole sodalla laajeneminen vaan talouden kasvu. Kiinalaiset ovat tätä nykyä joka puolella maailmaa osana talousvaikuttamista, jopa pelottavankin paljon, mutta venäjä ei sitä vastoin osannut pitää kiinni edes siitä mikä oli valmiiksi tarjoiltuna.

Sanotaan että venäjän kansa haluaa vahvan johtajan, mutta ei ymmärretä käsitteen moninaisuutta. Johtaja voi olla vahva, jopa vahvempi kun hän osaa hoitaa talous-asiat kuntoon ja kasvattaa väestön vaurautta. Moskovalaiset alkoivat päästä jo käsiksi asioihin joita on kaiken aikaa haluttu. Nyt siltäkin vietiin pohja koska tarkoituksella väärin ymmärretty vahvuus sai määrittää todellisuuden joka on kuitenkin valhe. Vapautta alettiin arvostaa ja haluta. Sen myötä tuli monelle tilaisuus saavuttaa muutakin kuin vodkaa ja limppua. Näin länsimaisena ihmisenä ihmettelen mikä siinä oli vikana, ja päädyn aina samaan lopputulemaan. Propagandan osuus venäläisessä tiedottamisessa on yhä sillä tasolla mitä totuttiin pitämään faktana jolloin maa oli vielä CCCP.

Haluaako venäjän kansa oikeasti sotaa joka tulee lopulta päättymään tappioon, vai olisiko se valinnut toisin jos olisi annettu tilaisuus. Jotain voi päätellä ainakin siitä miten paljon sieltä lähti väkeä länteen kun putin päätti mobilisoida lisää asekuntoisia ukrainan lihamyllyyn. Jos länsi on pelkkä fasistinen, russofobinen yhteisö, miksi pakolaisvirta kohdistui tänne eikä esimerkiksi kauko – itään ?

John Quiman

Niin, kommunistisen Venäjän aikakaudella loikintaa tapahtui länteen niin paljon kuin vain uskallusta ihmisillä riitti. Idän paratiisiin ei moni loikannut. Nytkin liikenne suuntautuu kohti länsimaita, ei kohti Venäjää. Luulisi siellä kansan itsekin ihmettelevän, että on tuo liikenne kovin yksisuuntaista.

Ei kansa siellä mitään sotaa halunnut. Siksipä Putin ei uskalla edes kutsua Ukrainan ”erikoisoperaatiota” sodaksi, vaikka sotaahan siellä käydään.

Kiina pelaa peliä hyvin pitkällä tähtäimellä ja hyvin harkiten. Kiina varmasti muistaa mitä alueita NL vei Kiinalta, joten Kiinan ystävyys ei ole Venäjän kanssa muuta kuin hyväksikäyttöä. Venäjä on Kiinan hanskassa kokolailla. Samoin kuin monet muutkin Kiinan ”ystävät”, joilla Kiina lainasi rahaa. Kiina pelaa hidasta ja matalan profiilin peliä ja tekee tulosta valtansa levittämisessä. Jos Kiina pelaa liian hyvin, eikä Kiinan vallan leviämistä estetä, lopulta Kiinan vaikutus johtaa siihen, että länsimaihin, Suomeenkin, tulee hyvin kiinalainen poliittinen systeemi. Kiinan nousu on vapaudelle uhka.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Kiinaan pitäisi todellakin alkaa suhtautumaan vähän kriittisemmin. Ongelmana on kuitenkin se että kiinaa voidaan vielä käyttää halpatyövoiman ehtymättömänä sarkana ja maana johon vientiäkin saadaan aikaan. Jos seuraa kiinan kehitystä ei voi olla huomaamatta miten se askel kerrallaan omii markkinat itselleen, luo määräysvaltaa ja synnyttää kolonialismia Afrikkaan. Mitä muutakaan se olisi, jos he perustavat kaivoksen, tai tehtaan johon palkataan sikäläiset tekemään kaikki likainen työ huonolla palkalla. Länsimaat eivät saisi millään anteeksi sitä menettelyä, puhuttaisiin vain revanssista ja valkoisesta ylivallasta. Kiina on yhä kommunistinen maa vaikka pelaa osan ajasta markkinatalouden kuvioilla. Länsimaiden pitäisi vähentää riippuvuutta kiinasta asteittain koska totuushan on, että siellä tehdään se mitä täällä ei teetetä. Kyse ei siis ole meidän osaamattomuudestamme johon kiinalla on antaa vastaus.

Kiina käyttää täsmälleen samoja tuotantotapoja joista Japania arvosteltiin. Ympäristö pilataan surutta ja kaikki kopioidaan. Japani pääsi tällä tavalla nostamaan profiiliaan ja loi teollisuuden minkä tuotteet ovat nyt arvostettuja joka paikassa. Japanin ja kiinan ero on kuitenkin se, ettei japanilaiset pyrkineet japanilaistamaan maailmaa, eikä länsimaita valjastettu mihinkään pakkoon kumartaa sikäläistä kulttuuria tai politiikkaa. Kiina on ajan mittaan samanlainen vaaratekijä kuin venäjä.

Ilkka Manttari

Venäjä on diktatuurinen maa. Kiina on diktatuurinen maa. No noita on aika monia. Kai tässä täytyy nyt alkaa uusi luokitteluperuste. Turkki, ehkä noin 0,5 * diktatuuri. Ehdotuksia otetaan vastaan (Siis luen 😊 ja tuo tarkemmin ajattelematta, mutta jutun juurta)

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by Ilkka Manttari
John Quiman

On se Turkki varsin diktatuurinen maa ja ilmeisesti pahenee.

Venäjä mieliset ihastelevat Erdogania ja sanovat, että globalistit kärsivät tappion. He ovat myös sitä mieltä, että Putin on glabalistien vastavoima ja siksi hyvä. Taitaa olla Kiinakin. Heitä miellyttävät kaikki diktaattorit. He siis katsovat, että esim. Suomessa ei globalismia voida voittaa paitsi venäjämielisyydellä, putinismilla ja ilmeisesti Venäjän liittolaisena.

He ovat valmiit myymään maansa, jotta nykyinen liberaalina esiintyvä hullutus saataisiin loppumaan. Heidän mielestään Venäjä taistelee sitä hullutusta vastaan. Tosiasiassa Venäjä taistelee saadakseen alistetuksi venäläiselle hullutukselle mahdollisimman paljon. Heidän mielestään vain Venäjän tarjoama orjuus on oikea lääke länismaissa riehuvaa hullutusta vastaan.

Tosisasiassa ei ole järkeä hypätä ojasta allikkoon. Länsimaiden hullutusaikakauden saa loppumaan, kun kansa äänestää muuta. Ei ole muuta tietä. Länsimainen elämäntapa on ollut hyvä aiemmin ja se on kansojen sydämissä vieläkin, mutta sairas liberaalina esiintyvä ideologia on päässyt riehumaan. Se loppuu aikanaan. Jos ratkaisuksi haetaan Venäjälle alistumista, ei siitä alistumisesta pääse ehkä koskaan eroon, ei ainakaan ilman veristä taistelua. Se johtaa köyhyyteen Kremlin lypsykkäänä.

Viimeksi muokattu 4 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka

Laitetaan jonon jatkoksi vielä Pohjois – Korea.

John Quiman

Se on niin diktatuurinen, että se pitäisi laittaa listaan kahdesti.

Ilkka Manttari

Menee ulos kaikista asteikoista 😂.

Ilkka

Mutta suuri rakastettu johtaja on kuulemma keksinyt automaattipianon, ( joka oli amerikassa jo 1800 luvulla. ) Hän on kuulemma keksinyt hampurilaiset, ( vaikka maassa ei ole lihaa eikä leipää mistä sen tekisi. ) Hän oli kuulemma Koran sodan lentäjäveteraani jolla on suuret ilmataisteluvoitot tilillään, ( mutta hän ei koskaan lennä, sillä hän potee lentopelkoa. ) Hän kehitteli sähköiset rullaportaat, ( vaikka maassa sähköä saa pari tuntia vuorokaudessa kun ylistää johtajan viisautta. ) Hän on rakennuttanut tavarataloja, ( joihin ei kukaan pääse ostoksille, ovat on aina lukossa. ) Hän vaatii että hautajaisissa jokaisen on itkettävä neljä tuntia ääneen, ellei itke päätyy uudelleenkoulutukseen ( ja sitten kyllä itkee. )

Moni ihmettelee miksi sikäläisten nimien suhteen ollaan niin äärettömän tauttologisia. Kim Jong Un, tai Kim Jong il ? Tähän on helppo vastata. Sikäläiset kirjoittavat nimet(kin) päin vi****a, sillä ensin kirjoitetaan sukunimi ja vasta sitten etunimet. Tästä johtuen maata hallitsee aina Kim niminen kimittäjä. Ja ettei nyt tulisi väärinkäsitystä, tämän kirjoitti Forsten Ilkka jota kuitenkin puhekielessä sanotaan Ilkka Forsteniksi. Asia olisi toisin jos nimeni muistuttaisi edes etäisesti mat mat matti, van vanhasta, siis entistä pää, pää, pää ministeriä, hal hallituksessa vuo vuonna yk yksi ja kak kak kaksi jälkeen sot sotien.. 🥴

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa