Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin ilmoittavat Suomen virallisesta aikomuksesta liittyä Natoon

Presidentti Sauli Niinistö. Kuva: Wikimedia Commons.

Suomen presidentti ja hallitus ilmoittivat sunnuntaina, että Suomi aikoo hakea Naton jäsenyyttä, mikä tasoittaa tietä 30-jäsenisen läntisen sotilasliiton laajentumiselle keskellä Venäjän käymää sotaa Ukrainassa.

 

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin ilmoittivat asiasta yhteisessä tiedotustilaisuudessa Helsingin presidentinlinnassa.

Suomen eduskunnan odotetaan hyväksyvän päätös lähipäivinä, mutta sitä pidetään muodollisuutena.

Virallinen jäsenhakemus jätetään sen jälkeen Naton päämajaan Brysseliin, todennäköisesti jossain vaiheessa ensi viikkoa.

Nato suhtautuu myönteisesti ”läheisimpien kumppanien” jäsenhakemukseen

Nato-maiden ulkoministerit kokoontuvat sunnuntaina Berliinissä keskustelemaan lisätuen antamisesta Ukrainalle sekä Suomen, Ruotsin ja muiden maiden pyrkimyksistä liittyä läntiseen liittoutumaan Venäjän aiheuttamien uhkatekijöiden vuoksi.

Georgian hakemuksesta keskustellaan jälleen, vaikka Moskova on varoittanut ankarasti entisen neuvostovaltion liittymisen seurauksista.

”Suomi ja Ruotsi ovat jo nyt Naton läheisimpiä kumppaneita”, Naton varapääsihteeri Mircea Geoana sanoi ja lisäsi odottavansa, että liittolaiset suhtautuvat hakemuksiin myönteisesti. Turkki on kuitenkin esittänyt vastalauseita ja uhannut käyttää veto-oikeuttaan.

Geoana toimi kokouksen puheenjohtajana, sillä pääsihteeri Jens Stoltenberg on toipumassa COVID-19-infektiosta.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ilmoitti lauantaina puhelimitse Vladimir Putinille virallisesti maan liittymisestä Natoon. Venäjän johtaja sanoi, että se olisi virhe.

Suomen tekemä ratkaisu tapahtuu ennen Ruotsin hallituspuolueen ratkaisevaa kokousta, jossa keskustellaan maiden mahdollisesta yhteisestä jäsenhakemuksesta.

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock sanoi, että hänen maansa ja muut tahot tekivät myöhään lauantaina selväksi, että ne olisivat valmiita nopeuttamaan Suomen ja Ruotsin kansallista ratifiointiprosessia.

”Jos nämä kaksi maata päättävät liittyä, ne voivat liittyä hyvin nopeasti”, hän sanoi.

Tanskan ulkoministeri torjui ehdotukset siitä, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastalauseet voisivat estää liittoa ottamasta uusia jäseniä.

”Jokaisella Euroopan maalla on perusoikeus valita oma turvallisuusjärjestely”, Jeppe Kofod sanoi toimittajille.

”Näemme nyt maailman, jossa demokratian vihollinen numero yksi on Putin ja hänen edustamansa ajattelutapa”, hän huomautti. Hän lisäsi, että Nato tukee myös muita maita, kuten Georgiaa, joita Venäjä hänen mukaansa ”käyttää välikappaleena”.

Turkki on kuitenkin varoittanut, että se voi käyttää veto-oikeuttaan hakemuksiin. Turkin mukaan Suomi ja Ruotsi tukevat kurdiryhmiä, joita maa pitää terroristijärjestöinä. ”Pohjoismaat ovat kuin ”vierastalo terrorijärjestöille”, totesi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan viime perjantaina.

”Turkin kansan suuri enemmistö vastustaa niiden maiden jäsenyyttä, jotka tukevat PKK:ta ja YPG-terroristijärjestöä”, Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu sanoi.

”Ja he pyytävät meitä estämään tämän jäsenyyden”, hän lisäsi.

Suomen ulkoministeri vähätteli Turkin vastalauseita ennen neuvottelujen alkua.

”Soitin eilen hyvälle kollegalleni ulkoministeri Mevlut Cavusoglulle, jotta jännitteet vähän purkautuisivat. Me tapaamme myös tänään ja olen varma, että löydämme ratkaisun tähän asiaan”, Pekka Haavisto kertoi toimittajille.

Kokous on jatkoa Saksan Itämeren rannikolla tällä viikolla pidetylle seitsemän johtavan talousryhmän ulkoministerien tapaamiselle.

Siellä virkamiehet ilmaisivat vahvan tukensa Ukrainalle ja varoittivat, että Ukrainan satamien viljanviennin estäminen Venäjältä uhkaa lietsoa maailmanlaajuista elintarvikekriisiä.

 

Lähde: Euronews

73 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kommari

Suomettumisen aika on ohi. Kevät koittaa Suomelle viimein pitkän pimeän talven jälkeen.

ville vallaton

Ei ole vieläkään kevät koittanut Saksalle ja aikaa on ollut viedä USA:n miehitysjoukot takaisin kotiin!

Natoon

Trumphan oli lakkauttamassa tukikohtia Saksassa ja vetämässä sotilaita pois Euroopasta, mutta Saksa ei halunnut. Eikä sen puolesta liputtanut muukaan EU.

Ilkka Forsten

Onko nato siis pommittanut Saksaa kaiken aikaa ?

ville vallaton

Todelliset saksalaiset eivät rakasta miehittäjiä, joten kannattaa pohtia sitä minkälaisia ilmastosaasteita levittävät USA:n kuljetuskoneet ja panssarit Saksan pyhään vihreitten hallitsemaan maa-ja ilmatilaan!

Kata

😀

Ilkka Forsten

Harmi etten ole suuremmin kiinnostunut ilmaston saastumisesta, mutta jotenkin näyttää siltä, että Putinin toimet Ukrainassa on nyt kolmen kuukauden jälkeen tuottanut roiman hiilijalanjäljen ja lisää näkyy tulevan. Ei nekään koneet ja laitteet taida läpäistä pakokaasutestejä, mutta monesta on läpäisty panssarilevyt ja savua siitäkin on tullut. Ne sisällä olevat harmaat kasat on muuten se mitä jäi jäljelle sankareista Javelin ohjuksen jälkeen. Ekologisuus on nykysodan tahaton seuraus. Krematoriona toimii se sama laatikko missä istutaan nakkipipo päässä ja pelätään kuolemaa.

Niin, ja todelliset Ukrainalaiset ei rakasta myöskään miehittäjiä vaikka nämä tulisivat kävellen tai polkupyörällä rajan yli. Suosittelen katsomaan Flight Radar sivustoa, ja sitten pohtimaan kuinka paljon amerikkalaisten kuljetuskoneiden tuottamalla pakokaasulla on merkitystä saksalle. Siinä saksan päällä on kohtalaisen sakeana koneita yötä päivää, eikä niillä ole mitään tekemistä sodan kanssa.

Ei jenkkien Abrams tuota yhtään sen suurempaa päästöä kuin Saksalaisten Leopard, ne kun ovat periaatteessa sama vaunu. Erona on ainoastaan moottori, joka on abramsissa kaasuturbiini ja leopardissa multifuel diesel.

Juha

No niin.. ei tätä kovin kauan tarvinut odottaa. Sitä saa mitä tilaa eli nyt sitä tulee.. rautaa rajallemme.

7 kpl Iskander ydinohjusten laukaisualustaa. Ydinohjusten kantama n. 500 km. Kussakin 2 kpl n 50 000 000 kga TNTtä vastaavaa ydinohjusta. Näillä saa 14 suomalaista kaupunkia pois kartalta.

Footage posted on Russian social media claimed the rockets were heading towards Vyborg – a city located just 30 miles from Finland and 135 miles from Helsinki, putting the capital within easy range.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10820211/NATO-Hedgehog-drill-takes-place-Baltics-amid-tensions-Russia.html

Natokiimaisten mukaan turvallisuutemme nousi tästä huomattavasti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
Natoon

Ai tässä asiassa lännen lähteet kelpaavatkin todistamaan jotain Suomea vastaan. Tähän astihan ne ovat olleet fake news kun ovat kertoneet jotain negatiivista ryssistä.

Natoon

Tässä Venäjän entisen pääministerin Mikhail Kayanovin haastattelu Deutsche Wellessä:
”I worked with him 20 years ago. It was completely a different person. It was a completely different situation at that time,” he said. 
”We had parliament, independent parliament — we had independent media, we had a judiciary. Today is completely different world,” he said. ”Mr. Putin destroyed all features of democratic state and now just we have [an] absolutely authoritarian regime and gradually moving to a totalitarian one.
https://www.dw.com/en/putin-losing-confidence-in-ukraine-war-former-russian-pm-says/a-61794145
Siis oikeasti tekö olisitte mieluummin laittamassa maan tulevaisuuden tällaisen mielipuolen valheiden varaan!

Juha

Nyt et ole ihan ymmärtänyt, että Suomi on ollut n. 75 vuotta puolueeton.. Putin ollut n. 20 v vallassa.. nytkö se sitten alkoi pelottamaan niin kovin että piti liittyä Natoon? Tåtä se on kun nukkehallituksessa on tunneherkkiä naisia ja naismaisia miehiä. Täälläkin tunteet jylläävåt kun järki on kateissa. PELKO sai Suomen Natoon.

Nyt on sitten logiikkasi mukaan turvallisempaa kun olemmo ydinohjusten maalina ja hulludementikko Biden & co päättää kohtalostamme.

Natoon

Sinä et selvästikään ole ymmärtänyt, että Venäjä hyökkäsi 24.2. Ukrainaan ja melkein joka puolelta. Aivan samoin kuin Suomeen -39 koko rajan pituudelta. Eikö se herätä yhtään yhtään yhdessä Putinin puheiden kanssa Euraasian imperiumista ja Neukkulan suuruuden ihannoinnista. Sinun tunnekaalassa ei varmaan muita vaihtoehtoja ole kuin pelko, mutta ajattelevalla ihmisellä siihen kuuluu myös asioihin etukäteen varautuminen.

Juha

Hyvin on aivopesu tehonnut kun nielaisit syötin koukun ja kohonkin. Pelkäätkö, että näin voi tapahtua Suomelle? Kenties Venäjällä oli joku syy ylittää raja.. vai oliko se ihan random Napoleonkompleksiajatus että nytpä valtaamme Ukrainan? Mitä luulet? Pelkäsit, että näin voi tapahtua Suomelle. PELKO on keino hallita mieliä.. sinun mieltäsi on helppo hallita.. niin kuin niin monen muunkin.

Natoon

Mitä pelkoon tulee niin sinullahan tuo pelko näyttää olevan ahterissasi! Mitä uutta tuossa uutisessasi on, että Venäjä tuo ohjuksia Viipuriin? Se on jo ilmoittanut aiemmin ONYX, Iskander ja Bastion ohjuksista Pietarissa. Lisää ohjuksia on ollut iät ja ajat Kalingradissa ja Murmanskissa. Älä pelkää nuo uutisesi ohjukset eivät ole mitään uutta! Hyökkäys Ukrainaan tapahtui ilman, että Ukraina teki edes liikekannallepanoa, joten syitä on mielenkiintoista kuulla mitä selityksiä hyökkäykselle keksitään.

Ilkka Forsten

Sanoo Juha joka pelkää ydinsotaa niin että julistaa joka päivä sen alkaneeksi. Onneksi emme nielleet onkivapaa vaikka kuulemma syötti, koukku ja koho menivätkin. Kyllä olet oikeassa, Venäjällä oli ” joku ” syy ylittää Ukrainan raja, mutta kysymys pitääkin esittää muodossa, oliko syy todellinen vai kuviteltu ? Denatsifikaatiosta on kuultu, voi sentään ja sitten tuleekin jo kokonainen leegio syitä, mitkä nojaa suurvenäläiseen imperiumiin sekä Tsaari Putinin jakamattomaan valtaan. Edes se että hän julistaa Krimin olevan ikiaikaista venäläistä maata, on tuubaa, sillä krimi kuului alunperin Turkille jolta alue varastettiin. Sittemmin se varastettiin Ukrainalta, että siinäpä mielenkiintoinen sivujuonne joka ei koskaan tule esiin putinin puheista.

Ilkka Forsten

Hullu dementikko ei yksin päätä mistään, eikä hän pysty edes laukaisemaan mitään omin nokkineen. Kuten ei Putinkaan. Ei niitä laukaisukoodeja jaeta kevein perustein. Kun puhut siitä mitä muut pelkää, tuot vain esiin sen mitä itse pelkäät. Sinähän tässä panikoit kaiken aikaa kuvitelmilla joissa olemme pikapuoliin ohjusten maalina, ja että nato aloittaa sodan saadakseen aikaan maailmanlopun. Miksi putin ei ole ampunut yhtään ydinkärkeä Ukrainaan, vaikka on ottamassa pataan 6 – 0 siinä kahakassa ? Siksi että hänkin tietää mikä on lopputulema, ja se ei ole suurvenäjä.

ike

No noita dementikkoja löytyy jokapuolelta, jos ei dementikkoja niin sitten psykopaatteja. Kuitenkin, vaikka en juurikaan Niinistöstä pidä on kuitenkin kohteliasta ilmoittaa naapurille mitä teemme. Emme kuitenkaan ole sodassa. Hän sentään osaa käyttäytyä ja sitä ei voi sanoa kaikista maailman johtajista. Eipä Putin soittanut Niinistölle että aikoo hyökätä Ukrainaan.

Juha

Heh. Et ole tainnut perehtyä sosiaalipsykologiaan. Massojen käyttäytymistä on ohjailtu kautta aikain. Ja PELKO on yksi tehokkain keino hallita kansaa. Ensin luot PELKOA, jolloin pelokas henkilö hakee turvaa isåstä tai äidistä tai näiden korvikkeesta esim auktoriteetista, vahvasta henkilöstä, pääministeristä? , valtiosta tai puolustusliitosta. Tämähän on ihan klassinen aivopesukuvio. Toisia on niin helppoa aivopestä, hypnotisoida ja kusettaa.

Kata

”Toisia on niin helppoa aivopestä, hypnotisoida ja kusettaa”.Huomaan sen…
Koronasta alkaen…ja yhä jatkuu.
Joillakin jo 10 buusteria varmaankin….

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=09maaUaRT4M
Katoppa tuo!Mie katon jääkiekkoa. 😀

ike

Ei enää tuo jälkimmäinen kiinnosta mutta ensimmäinen oli hyvä.

Kata

Mie yhä tykkään 😄🏒

Ilkka Forsten

Sosiaalipsykologia on tehnyt myöskin sinulle tepposet. Olet osa sitä massaa jota ohjaillaan pelolla, ja nyt koitat ohjailla myöskin muita sillä samalla metodilla. Ja olet muuten väärässä sen suhteen mikä on tehokkain keino massojen hallintaan. Se ei ole pelko vaan valheisiin perustuvan pelon luominen. Ihminen pelkää luonnostaan asioita, se on ollut erittäin hyvä apu kun on pitänyt selvitä maailmasta. Ongelmalliseksi se muuttui vasta kun keksittiin, että valehteluun perustuvalla pelotteella on voimaa synnyttää mielikuvia joilla massojen käytöstä ohjaillaan.

Tiedätkö mihin perustuu aseiden suurin mahti. Pelotevaikutukseen. Kun tämän oivaltaa, oivaltaa samalla miksi NATO ja sen mukanaan tuomat aseelliset voimat pitävät putlerit aisoissa. Putin pelkää natoa, mutta vain siksi että ei pysty voittamaan sitä. Hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää pelotella muita kertoilemalla, että hänellä on jotain vahvempaa jota ei kuitenkaan ole.

Kun vauhkoonnut ajatuksesta että Helsinkiin voidaan iskeä ydinohjuksilla, niin tuletko lainkaan miettineeksi sitä että laskeuma joka siitä syntyisi, ei jäisi vain meidän harmiksemme, se leijuisi myöskin Viipuriin ja Pietariin. Minä haluaisin kernaasti nähdä kuinka pitkään putinilla säilyisi valta kun miljoonaanat venäläiset joutuisivat evakkoon kotikaupungistaan, kuten kävi Ukrainassa ydinonnettomuuden jälkeen 1986. He tuskin juhlisivat tapahtumaa suurena voittona lännestä. Huomaatko, asioilla on aina monta puolta, joten kannattaa ottaa ne kaikki mukaan laskutoimituksiin.

ville vallaton

Syntyperäisenä helsinkiläisenä tunnen suorataan suunnatonta iloa jos Iskander tai muu osuu kunnolla tuhon vihervasemmiston ja Orpon palatsiin! Helsinki oli kaupunki Ilaskiven aikana, mutta sen jälkeen Helsingin Yliopisto mukaa lukien on muuttunut samanlaiseksi kuin Pariisi Macronin aikana!

Ilkka Forsten

Ei sininen lenkki mitään auta, Kabanossia sen olla pitää. On kuulemme täyttä lihaa vaikka tutkimus osoitti että siinä on vähiten lihaa muihin verrattuna.

Kata

😀

Ilkka Forsten

Arvaa menetinkö nyt yöunet ? Voitko vastata missä ne Iskanderit oli ennen tätä, ja mihin ne mahtoivat olla suunnattuna ? En parhaalla tahdollakaan voi käsittää mitä haluat viestittää näillä kirjoituksillasi, sillä ne ovat kuin mörkötarinoita penskoille. Ihan oikeasti, oletko ollut siinä uskossa ettei venäjällä ole milloinkaan mietitty suomen osalle muutta kuin rakkautta ja substralia ? Jos joku kirjoittaa että NATO:n ohjukset on suunnattu Moskovaan, saat hyperventilaation vaikka sekin on kaikkien tidossa oleva asia. Ei niitä leluja ole kehitetty vain siksi että ne ruostuu siiloihin, niillä on kummallakin puolella tarkoin valitut kohteet, ja juuri siksi niitä ei kukaan käytä.

Natoon

Just näin! Tämä on selvää kaikille muille paitsi aivottomille putinisteille. Ne juoksevat pitkin seiniä heti kun näkevät, että Venäjän etuja kavennetaan. Aivan kuten esi-isänsäkin ennen talvisotaa.

ville vallaton

Suomessa on edelleen realisteja joiden isät ja isoisät taistelivat punaisia vastaan Suomessa ja Virossa, joten pysy asiassa sillä putinisti on natottajan käyttämä termi!

Tilulilu

Meikäläinen sanoutuu irti näistä juhlista. En ole liittymisen jälkeen enää puolustusvoimien käytettävissä.

Ilkka Forsten

Olitko ennen sitäkään ?

Juha

Sitten vaan kaikki Natointoilijat tykinruuaksi rintamalle:

Azovstalin Nato-vankeja:

– US Lt. Gen. Roger Cloutier
– Canadian General Trevor Cadieu
– US Admiral Eric Olson
– British Lieutenant Colonel John Bailey

On May 15, the Daily Express revealed that at least three British former soldiers with combat experience in Afghanistan are currently besieged along with Azov nationalists at the Azovstal steel plant in the city of Mariupol.

Näitä Natosolttuja näköjään enemmänkin

Seven US mercenaries who were fighting with Kiev forces in the Donbass region were killed at the Krasitel plant in Rubizhnoye city, Apty Alaudinov, an assistant to the head of Chechnya, told RIA Novosti on May 15.

Alkaa näyttämään siltä että Nato on avoimessa sodassa Venäjää vastaan.. lienee vain ajan kysymys koska rähinä alkaa itärajallamme. Jostain kumman syystä nukkehallituksemme tätä haluaa.

Ilkka Forsten

Eipä tuo venettä kaada, Venäläisiltä on mennyt aktiivipelveluksessa olleita kenraaleita läjäpäin. Seitsemän jenkkien palkkasotilastako synnyttää maailmansodan, ja voitko ystävällisesti tehdä listan niistä Uzbekeista, Kirgiiseistä, Syyrilaisista jne joita Putin on värvännyt tekemään pas***aduuninsa ? Noin käänteisesti ajatellen he ovat avoimessa sodassa koko länsimaailmaa vastaan. Se onkin ajan kysymys koska rähinä alkaa, ja voin sanoa että siihen menee pitkä aika, tai sitä ei tule koskaan, sillä putinilla ei ole enää millä pullistella. Alkaa olemaan venäläinen armeija aika hapettomassa tilassa kun pitää rähjätä yhdestä terästehtasta kuukausikaupalla. Saksalaiset otti koko Ukrainan hetkessä, noin vertailun vuoksi kerrottakoon.

ville vallaton

Azovstalin vangit on haluttu saada elävinä sillä maanalaisissa käytävissä on myös bioase-laboratorio ja sen ei haluta levittävän viruksia ja bakteereja ilmaan. Maanalaiset käytävät olisi voitu hoitaa termobaarisella pommilla, mutta ei eloonjääneitä, eikä todisteita! Jatkuva jankkaaminen siitä, että Nato ei olisi operaation yksi osapuoli on itsensä pettämistä!

Ilkka Forsten

Erikoinen tapa saada jotain elävänä, kun pommittaa yötä päivää yhtä kohdetta, ja evää kaiken humanitaarisen avun niiltäkin joilla ei ole mitään osuutta kouhotukseen.

Mahdoitko nähdä sitä TV lähetystä jossa Putin nillitti siitä ettei Irakissa ollut oikeasti mitään bioaseita, jenkit vaan heiluttuivat jotain pulveria lasipurkissa joka riitti todisteeksi sodan aloittamiseen. Totta, siellä ei ollut bioaseita, mutta nyt putin ei ole näyttänyt edes sitä lasipurkkia, ja väittää siitä huolimatta ukrainassa olevan suuret bioaselaboratoriot.

Ensinnäkin voidaan ottaa esiin parikin faktaa. Bioaseita kehitettäessä ei olla missään terästehtaan ummehtuneessa tunnelissa, koska siellä ei kukaan pystyisi ylläpitämään minkäänlaista varmuutta virusten tai muiden leviämisestä. Toisekseen, mistä putin tietää että ne ovat juuri siellä ? Jos se pitäisi paikkansa, eikö olisi ollut loogista tehdä heti ensi-isku sinne, eikä ajella pitkin ja poikin ukrainaa kerrostaloja tuhoamassa. Miten siviileihin kohdistuneet sotarikokset ovat edesauttaneet biolaboratorion valtaamista, ei mitenkään. Viimeisimmät kuvat kertovat että nyt tehtaan raunioihin roiskitaan jo valkoista fosforia, joka sekin on sotarikos. Kaikki se toiminta millä putin raivoaan purkaa, ei edes-auta mitään, mutta ymmärrän kyllä että turhautuminen saa toimimaan sillä tavalla. Kyllä se ketuttaa, kun ne vihatut natsit on yhä siellä mihin kerran linnottautuivat, eikä mikään saa niitä tulemaan ulos.

Välittääkö venäläiset siitä onko jostain olemassa todisteita. He tuovat kyllä todisteet tullessaan jos saavat tilaisuuden. Näin se reaalimaailmassa menee. Ja Nato ei sodi ukrainassa, mutta natomaat kyllä toimittaa aseita ja ruokaa sekä lääkeapua, joka tietysti hatuttaa putinia. Sädekehä himmenee koko ajan tsaari putinin yläpuolelta, ja tulee vielä sekin päivä kun hän huomaa olevansa yksin vailla tukijoita. Tämäkin asia on venäjällä enemmän kuin todennäköistä. Hän on kuulemma tutkinut ahkerasti historiaa, joskaan ei oppinut siitä mitään. Tekemiset on kuin AH:la ja Napoleonilla, ja tuloksena on sama päätös tarinalle. Venäjästä olisi voinut kehittyä yksi suurvalta joka halutaan kauppakumppaniksi, joka saisi kunnioitusta muulta maailmalta, mutta putinin tavalla siitä tuli tuppukylä missä kehitys pysähtyi, ja kansainvälisyys loppui. Mossen valmistus aloitetaan uudelleen, voi olla suhteellisen hankalaa markkinoida se edes omalle kansalle, joka ehti tottua Lexuksen ajotuntumaan. Entäpä venäläisten oma lentokoneteollisuus ? He eivät ole enää pitkään aikaan lentäneet oman maan tuotteilla ( siviilikoneilla ) koska kalusto on liisattu lännestä. Kun niistä loppuu varaosat, mennään taas Tupolevilla Moskovasta Pietariin, jos mennnään, sillä epävarmuustekijöiden summa on niin suuri, että ei sitä riskiä ota kuin pakosta.

Kuka tässä siis pettää itseään, ei ainakaan länsimaat ?

juha II

”Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan!”

Presidentti J. K. Paasikivi tuskaili: ”Suomalaiset ovat poliittisesti lahjaton kansa.”

Itse asiassa Suomen sisä- ja ulkopolitriikasta vastaavat YLE ja Sanoma Oy!

Yrjö

Muistatteko aikaa, jolloin media haukkui hallitusta? Nykyään media valituttaa haluamansa hallitukset ja teetättää heillä haluamansa päätökset. Natoa media on jankannut Kekkosen kuolemasta lähtien, mutta nyt ei enää kansalta kyselty. Tehtiin erikoisoperaatio.

Juha

Suomen media on kovin keskittynyt: Yle-psyop ja HSPravda+iltakasat+aamukasat =Sodoma Oy.. ja tämä CNN jota MTVksi kutsutaan. ”Vapaa media” Suomessahan on vanha vitsi, jolle vieläkin nauretaan.

Kovin vakavasti ei voi suhtautua iltakasojen uutisiin kun yrittävät jotain maailman tapahtumaa uutisoida.. eiköhän ne ole suoraan kopioitu AP, Reuters, BBC, CNN sylttytehtailta.

Pysyisivät vaan asioissa johon journalistinen taso riittää

https://www.iltalehti.fi/suhteet/a/2dc3dc75-b483-42f9-86a9-1a61da7504cc

Ilkka Forsten

Lieneekö tahatonta komiikkaa, kun ensin sanot että iltakasoihin ei pidä luottaa, ja sitten laitat linkin iltakasan uutisiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kekkosta ikävä

Tajuaako Niinistö ja kumppanit mitä oikeasti ovat tekemässä? Ovatkohan kysyneet keneltäkään USA:n hallintavallan ulkopuoliselta tiedustelupalvelulta mitään Ukrainan sotaan liittyvistä asioista? Tuntuu uskomattomalta jos Niinistö, eduskunta ym. eivät tajua mitä eroa on Suomella ja Ukrainalla. Toisaalta tämä sama hulluus on menossa Ruotsissakin vaikka eivät ole Venäjän rajanaapureita.

John Quiman

Kekkonen olisi ilmeisimmin NATO-jäsenyyden kannalla näissä olosuhteissa.

Hän ymmärtäisi, että nyt ei ole enää NL:lle kumartelemisen aika. Hänhän pyrki NL:lle kumartelun aikana luomaan suhteita länteen ja saikin aikanaan luvan parannella kauppasuhteita länteen. Suomi sai NL:n luvalla liittyä EFTA:n liitännäisjäseneksi, ei täysjäseneksi 1961. Täysjäseneksi Suomi pystyi liittymään vasta 1986, kun oli alkanut Gorbatsovin valtakausi.

Joillakin on vaan jäänyt rullaamaan päähän tuo suomettuneisuuden ajan politiikka, joka perustui erikoisolosuhteisiin, jota ei ole enää ollut sitten NL:n hajoamisen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
singh

was the decision only the parliament members or given change to the public also to do the poll before making nato applying decision ?

Vili

No, they don’t give us to vote.

Vili

Kuinka monta henkilöä oli tämän demokraattisen päätöksenteon taustalla?

Jupi

Yksi sillä presidentillä ei ole valtaa asiassa. Valtamediaa saa kiittää että kansa hyväksyy tällaisen tempun

Ilkka Forsten

Suomen eduskunta, noin ensialkuun sanottuna.

juu

Suomen hallituksen ja eduskunnan ensisijainen tehtävä olisi turvata Suomen ja suomalaisten turvallisuus.
No ne on lähettänyt esimerkiksi suomalaisten velkarahaa ulkomaille semmoset pyöreästi 10 000 000 000 euroa.
Ne on hakenut charter lennoilla isis terroristeja Suomeen jne jne..
Ja kun Suomessa tarvittaisiin vaikka välttämättömiin asioihin kuten poliisille promilen sadasosa siitä rahasta niin sanovat että sori ei ole varaa.
Tämmösellä hallituksellako on valta päättää meidän asioista?
Ne on rikkonut perustuslakiakin viimisen 3-vuoden aikana vaikka kuinka monta kertaa, ja ikinä eivät ota vastuuta mistään.

ike

Olet väärässä. Paitsi perustuslaissa, olet järkyttävän oikeassa.Kaikissa sopimuksissa ensin turvataan toimijoiden varallisuus ja mahdollisuus siirtyä EU:n töihin joista suomen veronmaksajat kuitenkin maksavat. Raha on toisarvoista hallitukselle ja eduskunnalle, jos se saa joitakin asioita edistettyä. Raha ei koskaan ole ollut ongelma, kun sen maksavat veronmaksajat. Ei ollut aikanaan rahaa lastensairaalaan, oli kyllä charter-lennoille. On minulle henkilökohtaisesti järkyttävää että meillä on hallitus joka ei ymmärrä nuoria, sen paremmin ei vanhoja. Herää kysymys ketä se oikei ymmärtää. Tonennäköisesti omia ambitioitaan. Hallituksen ja eduskunnan taholta tämä on vain yksi kummallinen ristiretki. Teidän ei kuuluisi olla tuolla. Jos luulette että Nato-äänestys oli suuri juttu. Kun minulla ei ole koiraa tai kissaa niin joku satunnainen eläin tuolla pihalla olisi voinut tehdä sen. Sitten vielä olen sitä mieltä että oikein meni, samoin kuin kanalta joka löytää jyvän.

Ilkka Forsten

En minä sanonutkaan että niihin pitää luottaa joka asiassa, minä vaan vastasin kysymykseen kuinka monta henkilöä oli päätöksenteon taustalla.

Runtiti-pou

Kekkonen oli Kgb:n agentti koodinimellä ”Timo”. Ehkä jo Välirauhan aikana tai todennäköisesti ”Advokat”

ville vallaton

Eiköhän se agentti ollut Koivisto! Katsotaan nyt kun saadaan sota missä joukoissa seisot?
Jotenkin tuntuu siltä, että täällä kommentoijista Natoon haluavat ovat jotain niitä 80-90-luvulla syntyneitä joiden maailmankuva on Hollywoodin sankarillisten jenkkisotilaiden miehittämiä, kuten pelastakaa ”Sotamies Ryan”, tai ”Alamo”!

Ilkka Forsten

Ei sotamies Ryania pelastettu Alamosta..

ville vallaton

Sinähän niit huumorimiehhii oot!

Ilkka Forsten

Useimmiten kyllä.

Yrjö

Tuollaista satua kertoo sellainen nuori poika, joka ei ole nähnyt Kekkosen tekoja ja kuullut Kekkosen puhuvan. Ja kyllähän Urholla lempinimiä riitti.

Runtiti-pou

Totta. Olin 14, kun Kekkonen luopui vallasta. En kuunnellut puheita, vaikka ääntä kuulinkin. Pidin kunnioitettavana maan isänä ja sen jälkeen presat eivät ole pressoilta tuntuneet.
Keski-ikään ehduttyäni olen perehtynyt laajemmin ja huomannut Kekkosen silkaksi kelmiksi. Hänhän oli matkustuskiellossa Jatkosodan aikana, kun aikoi karata Ruotsiin perustamaan pakolaishallitusta ja oli muutenkin Neuvostoliiton asialla, koska ajatteli N-liiton voittavan ja kaatavan SUomen

ville vallaton

Kekkonen oli myös nimimerkki Pekka Peitsi joka löi ryssää aivan vuoteen 1943 saakka. Realistiksi hän muuttui kun huomasi angosaksisen maailman halauavn tukea kommunisteja koko teollisuutensa voimin, joten ymmärrys lisääntyi. Luottamus Saksan aseisiin meni 1943!

Ilkka Forsten

Anglosaksinen maailma ei millään tavalla halunnut tukea kommunismia. Ei jenkit rahdanneet sotamateriaalia Neuvostoliittoon sen ideologian takia, syy oli ihan toinen. Haluttiin estää ja pysäyttää Saksan mahti joka koettiin uhaksi vähän kaikille. Eikä siitä aseavusta venäläisille oltu mitenkään vahvan konsensuksen nimissä valmiita päättämään. Moni vastusti ajatusta juuri siksi että autettava maa oli kommunistinen.

Pitää myöskin muistaa että Yhdysvallat kävi sotaa samaan aikaan tyynellämerellä Japanilaisia vastaan, joten oli viisaampaa antaa venäläisille aseita joilla tapella saksalaisten kanssa, niin päästiin keskittymään myöskin aasian suunnan operaatioihin.

Kannattaa myöskin muistaa mikä oli lopputulos. Japani luhistui ja antautui, mutta jenkit ei tehneetkään siitä länsimaista vasallivaltiota, vaan säilyttivät keisarivallan joka oli suoraan sanottuna mahtava psykologinen voitto. Japanilaiset ei kokeneet USA:n olevan valloittaja mikä sanelisi kaikesta, kun taas venäläiset aloittivat heti euroopan itäosien muuttamisen kommunismille suotuisaksi ja hyvinkin brutaalilla tavalla. Se kostautui vuosikymmeniä myöhemmin Warsovanliiton hajotessa ja neuvostoliiton romahdettua. Kaikki halusivat länteen, ja NATO:n turvatakuut joihin suomikin nyt on liittymässä.

Venäläiset ovat kyllä pelureita, mutta osaavat ihmeen hyvin valita aina ne kortit pakasta joilla ei myöhemmin voita mitään. Nyt sitten suomi ja ruotsikin ovat tehneet historiallisen päätöksen jolla turvataan olemassa olomme. Suomesta ei tule mitään pienois amerikkaa, kuten ei ruotsistakaan. valitsimme puolemme järkisyiden perusteella eikä se ole uhka kenellekään, mutta meille se on palastus. Jenkkien kanssa japani pysyi japanina, mutta venäläisten kanssa kaikki muuttui kommunistiseksi tyranniaksi. Herään mieluummin siihen tietoisuuteen että olemme ystävien keskellä, kuin siihen että hetkenä minä hyvänsä joku saa päähänsä ylittää rajan denatsifikaation nimissä erikoisoperaatioineen.

ville vallaton

Juuri niin sillä lainatakseni erään valtiomieheksi itseään uskovan suomalaisen sanoja: ”miksi ottaisin palovakuutusta kun talo jo palaa”? Ulkoa ohjattu pääministeri ja globalisti pesidentti, mitä muuta voi odottaa!

Nationalisti

No niin Niinistö, missä se kansanäänestys, josta olet puhunut useaan otteeseen?
Mainitsit, että mikään mielipidetiedustelu ei riitä mittaamaan kansan mielipidettä!
Tämä on jo tarkoituksellista petturuutta, erittäin vastenmielistä, että tässä maassa on tällainen valtiojohto.

Juha II:en & valheen homostelun lapsi

Juuri niin suomen liittymisestä pitäisi pitää natinalistinen kansanäänestys moskovassa. Kyllä nationalistit on sitä mieltä, että venäjän kansa päättää tälläiset asiat suomessa.

ike

😂

juu

Edelleenkään en tiedä mitä mieltä olisin nato jäsenyydestä?
Mutta meillä on niin mistään mitään tietämätön pääministeri, että jos Marin jotain kannattaa niin yleensä kannatta olla eri mieltä.
Ja Niinistöhän on jo EU/euro jäsenyyden kanssa aikoja sitten toiminut lainvastaisesti, eikä ikinä vastuuseen mistään joudu.

Ilkka Forsten

Olen eri mieltä kuin ne jotka ovat kanssani samaa mieltä. En siis ole puolesta enkä vastaan, pikemminkin päin vastoin.

ike

Natopäätöksessä ei ole mitään kummallista. Kummallista on että meillä istuu hallitus jolla ei ole mitään hajua taloudesta. Kyllä menee pitkään että tämän hallituksen jälkiä siivotaan. Oli nousu- tai laskusuhdanne niin velkavankeus vain kasvaa. Ei minulle vaan mene perille että suomen veronmaksajat maksavat Italian kotitalouksien energiaremontteja. Niin vastenmielistä kuin onkin täytyy kai sanoa että siellä on fiksummat poliitikot. Mafia on hyvä koulu. Ei typeryydellä pitäisi pitkälle päästä, paitsi suomessa.

Zardex

Vankilaan loppuiäksi kumpikin, paljastivat vihdoin maanpetturuutensa.

Piikkilampaat

Ryssät helvettiin Suomesta, asiat ei teille kuulu.

ville vallaton

Olet ilmeisesti myös rokoteuskovainen kun pidät suomalaisia realisteja ryssinä! Piikkilammas kertoo jo paljon siitä, etä luotat Bourlan mainioihin rokotteisiin jotka ”tappavat kotona ja puutarhassa” aivan Raidin tavoin!

Ilkka Forsten

Onko tuo Z kirjain sattumalta nimesi alussa ?

juu

Voi yksinkertaisuutta. Nyt on siis jo joku kirjainkin paha?
Voiko enää kuunnella ZZ-toppia?

Wi Zardovoz

Sen takia oli pakko myös muuttaa Zelensky Elenskyksi, ettei tulisi erehdystä.

Ilkka Forsten

Totta ihmeessä voit, mutta vain jos käytät samalla Zorron viittaa.