Kotimaa

Presidentti Niinistö tuomitsee Nizzan hyökkäyksen

Myös Pääministeri Juha Sipilä on ilmaissut järkytyksensä Nizzan terrori-iskun johdosta.


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tuomitsee jyrkästi Nizzassa tapahtuneen kymmeniä ihmishenkiä vaatineen hyökkäyksen. ”Ranskan kansallispäivänä tapahtunut raaka isku on hyökkäys eurooppalaisia arvoja vastaan. Suomi tuomitsee terrorismin jyrkästi ja seisoo Ranskan tukena”, presidentti Niinistö sanoo.

Presidentti Niinistö esittää surunvalittelut Ranskan presidentille François Hollandelle iskun johdosta. Presidentti Niinistö ilmaisee syvimmän osanottonsa omasta ja Suomen kansan puolesta uhrien omaisille ja läheisille sekä koko Ranskan kansalle.

Myös Pääministeri Juha Sipilä on ilmaissut järkytyksensä Nizzan terrori-iskun johdosta. Sipilä osallistuu parhaillaan Mongolian pääkaupunki Ulaanbaatarissa Euroopan ja Aasian maiden ASEM-huippukokouksen, joka alkoi minuutin hiljaisuudella Dhakan aiemman terrori-iskun sekä tuoreiden Nizzan tapahtumien johdosta.

– Nizzassa Ranskan kansallispäivän iltana tehty terrori-isku oli tavallisiin kansalaisiin suunnattu hirvittävä teko. Se oli myös hyökkäys avointa yhteiskuntaa vastaan. Yhteisten, avoimuuteen ja demokratiaan perustuvien eurooppalaisten arvojemme puolustaminen on entistäkin tärkeämpää. Ajatuksemme ovat nyt Ranskassa. Syvä osanottomme uhrien läheisille ja omaisille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit