Kotimaa Politiikka

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari: ”Haluan nostaa suomalaisuuden ja isänmaallisuuden hyveeksi”

Laura Huhtasaari. Kuva Petri Saarela.
Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoi vieraillessaan Oulussa maanantaina 11. syyskuuta ajatuksiaan tulevaan presidentinvaalikampanjaan liittyen.

Suomalaisuuteen ja isänmaallisuuteen kuuluu kiinteästi oma päätösvalta. Valta päättää itse omista asioista. Huhtasaaren mukaan se tarkoittaa lähidemokratiaa ja kansanvaltaa.

”Ainoa tapa taistella loputonta ahneutta ja suurpääomaa vastaan on se, että kansalla on päätösvalta käsissään. Päättäjät joutuvat olemaan hieman varpaillaan, kun kansa voi heidät vaihtaa. EU:n yksi ongelma on se, että sen päättäjiä Suomen kansa ei pysty vaihtamaan.”

Presidenttiehdokas on vankkumaton demokratian kannattaja. Hän olisi kuitenkin valmis palauttamaan presidentin valtaoikeuksia. Suomessa presidentin pääasiallinen tehtävä vuoden 2000 perustuslakimuutoksen jälkeen on ulkopolitiikan hoito yhdessä valtioneuvoston kanssa.

Huhtasaari tukee parlamentaarista järjestelmää, jossa eduskunnan tulee nauttia presidentin luottamusta. Presidentti pystyisi näin vaikuttamaan ulkopolitiikan suunnan lisäksi myös myös sisäpolitiikan suuntaan, kuten on useissa muissakin Euroopan demokratioissa, esimerkiksi Itävallassa.

”Olen demokratian kannattaja, eikä yhdellä miehellä tai naisella pidä kaikki päätösvalta olla. Mielestäni presidentin tulisi kuitenkin pystyä hajottamaan eduskunta tarvittaessa. Hallituksen tulisi nauttia eduskunnan luottamusta, ja eduskunnan pitäisi nauttia presidentin luottamusta,” Huhtasaari toteaa.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari. Kuva Petri Saarela.

Presidenttiehdokkaan mielestä ”presidentti on kansaa varten, ja kansa valitsee näköisensä presidentin”. Hänen mielestään onkin äärimmäisen tärkeää että presidentti tietää, mitä kansan parissa oikeasti ajatellaan.

”Päättäjien harteilla on paljon. He ovat paljon vartijana. Presidenttinä, kuten nyt myös kansanedustajanakin, haluan tietää kansan tunnot ja ymmärtää niitä. Vaikka en aina kaikesta olisikaan samaa mieltä, haluan kuitenkin tehdä kansan kannalta parasta politiikkaa, kansan tahdon mukaisesti,” Huhtasaari sanoo.

”En tykkää EU:sta yhtään”

Presidenttiehdokas kuvailee olevansa globalisminvastainen ja erittäin EU-kriittinen. Keskushallinnolla varustettua imperiumia hän ei tue. Euroopan unionin hän haluaisi nähdä ideologioiden pohjalta toimivan, tiiviisti integroituneen liittovaltion sijaan itsenäisten kansallisvaltioiden vapaakauppa-alueena.

Kansallisvaltiot ovat ainoa tapa taistella globalistisen maailman ahneutta vastaan, ja ne pystyvät parhaiten toteuttamaan oman kansansa ihmisoikeuksia

”En tykkää EU:sta yhtään. Minulle sopisi hyvin EU, joka olisi itsenäisten kansallisvaltioiden vapaakauppa-alue. EU:sta ollaan rakentamassa imperiumia, jonka keskushallintoon kaikki valta pyritään keskittämään. Tämä ei ole toiminut missään, ei Neuvostoliitossa, ei Turkissa. En halua, että unelma, mikä on taisteltu Suomeen – itsenäisyys, kansallisvaltio – romutetaan. Kansallisvaltiot ovat ainoa tapa taistella globalistisen maailman ahneutta vastaan, ja ne pystyvät parhaiten toteuttamaan oman kansansa ihmisoikeuksia,” Huhtasaari toteaa.

Hän sanoo, että itsenäiset kansallisvaltiot toki tekevät yhteistyötä muiden valtioiden kanssa: ”Suomi on tehnyt ulkomaankauppaa ja ollut kansainvälinen ilman Euroopan unioniakin. Esimerkiksi Sveitsi ei tarvitse EU:ta, kuten ei Norja eikä Islantikaan.”

”Tarvitsemme niitä hyviä arvoja, joilla Suomi on aikoinaan noussut”

Huhtasaari on arvokonservatiivi – hän sanoo kannattavansa perinteistä suomalaista arvomaailmaa. Sitä arvomaailmaa, millä Suomi on aikoinaan rakennettu.

”Suomi tarvitsee arvokonservatiivista ja kansallismielistä presidenttiä. Nykyään tarvitsemme niitä hyviä arvoja, joilla Suomi on aikoinaan noussut,” presidenttiehdokas muistuttaa.

Hän nostaa esimerkiksi Japanin, joka on arvokonservatiivinen maa, mutta silti nykyaikainen ja kansainvälinen: ”Japani on arvokonservatiivinen maa, hyvin moderni mutta pitää oman kansansa puolta. Nyt jos koskaan tarvitsemme kansallisen identiteetin vahvistamista, jotta me, nimenomaan me, pärjäämme täällä”.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaarella on selkeä visio siitä, mitä hän haluaisi Suomen kansan arvojohtajana tehdä. Se visio tulisi antamaan vahvan, kiinteän perustan Suomelle, Suomen kansalle, sen tulevaisuudelle ja kehitykselle.

”Haluan nostaa suomalaisuuden ja isänmaallisuuden hyveeksi”

Alla on tuokiokuvia Oulusta 11. syyskuuta 2017.

Haastattelu ja kuvat Petri Saarela

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit