Alakulttuuri Eurooppa Politiikka

Pride-lippuja tuhotaan ympäri Norjaa – LGBTQ-lobbauksen vastustaminen lisääntynyt merkittävästi

Kuva: Kuvakaappaus/Youtube.

Norjassa sateenkaarilippuja takavarikoidaan ja tuhotaan polttamalla, graffiteilla ja silpomalla. Frihetskampin mukaan homolobbarien vastustaminen on kasvussa maassa.

Useita sateenkaarilippuja eri puolilla Norjaa on takavarikoitu ja tuhottu viime aikoina. Liput on otettu alas ja poltettu, sotkettu graffiteilla ja silputtu palasiksi. Koulujen ja asunto-osakeyhtiöiden liput on tuhottu, ja joidenkin lippujen on annettu liehua vain parin tunnin ajan. Asiasta kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Torstaina Norjan Innlandetin läänissä takavarikoitiin tiettävästi suuri LGBTQ:n edunvalvontajärjestön lippu, jonka tuhoaminen lähetettiin suorana lähetyksenä TikTokiin. Ulkomaalaistaustainen kulttuuri- ja tasa-arvoministeri Lubna Jaffery (työväenpuolue) on yksi niistä, jotka tuomitsevat kansan vastarinnan ja sanovat, ettei sillä ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa.

”Ei ole hyväksyttävää, että vuonna 2024 ihmiset eivät saa liehuttaa pride-lippua. Jonkun toisen lipun riisumisella ja tuhoamisella ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa”, Jaffery sanoo.

Myös Rune Byre Gåsemyr, Bølerin koulun apulaisrehtori, jossa sateenkaarilippuja on tuhottu vuosien varrella useita kertoja, kommentoi tapausta:

”Lippuja on tuhottu useita kertoja viime vuosina. Sitä on tapahtunut joissakin läheisissä kouluissa ja myös alueella. On surullista, että joku ottaa ne alas ja sytyttää ne tuleen”, Rune sanoo.

Oletettavaa on, että kaikista tapauksista ei ilmoiteta, mutta NRK:n mukaan Oslon poliisi on saanut yhä enemmän ilmoituksia lippujen vastustamisesta vuosina 2023 ja 2024. Myös ilmoitukset ”LGBTQ-ihmisiin kohdistuvasta vihanlietsonnasta” ovat lisääntyneet todella paljon viime vuosina. PST (Norjan poliisin turvallisuuspalvelu) ryhtyi hiljattain toimiin nuoria ”ääriaineksia” vastaan, joista monet ilmaisivat tyytymättömyytensä LGBTQ-lobbaukseen.

Vastustus sateenkaari-ideologian lobbaamista kohtaan on ollut viime aikoina hyvin voimakasta. Esimerkiksi Ålesundin kunnan kieltämästä sateenkaarilippujen käytöstä kunnan kouluissa syntyi hiljattain kiistaa. Myös monet vanhemmat Norjassa ovat viime aikoina päättäneet järjestäytyä koulupridea vastaan ja pitää lapsensa kotona koulusta pakotettujen pride-marssien ja radikaalin sukupuoliteorian opetuksen aikana.

Lähde: Frihetskamp

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Kaikki ylilyönti yleensä kaatuu itseään vastaan.
En usko että euroopassa ja länsimaissa on ollut kovin suurta vastustusta siihen että vaikka aikuiset homot on homoja, ei ainakaan minua ole koskaan haitannut. Tunsin sentään ensimmäisen kaveripiirin homon 80-90-luvun vaihteessa, eikä se ketään haitannut.

John Quiman

Ai, että ei saisi vastustaa LGBTQetc. -lobausta, joka hiipii jo lastenkin ihon alle?

Kyllä saa ja kansan mielenterveyden suojelemiseksi suorastaan tulee vastustaa näitä mielenterveyttä horjuttavia ideologisia uskomuksia, joita yritetään syöttää meille vaikka väkisin.

Kummallisia nämä ideologian sokaisemat. Kun he näkevät jotain mikä on eri mieltä heidän touhuistaan, menevät he suunniltaan ja vaativat lynkkausta. Heidän touhujaan ei kuitenkaan saisi vastustaa. Uskovat olevansa hyviksiä ja kaikkien eri mieltä olevien olevan pahiksia.

Toni Lajos

Tämän samaisen yhä kasvavan villityksen soisi rantautuvan myös meille.