Eurooppa Politiikka

Professorin luentojen häirintä jatkuu – syynä AfD-tausta

Bernd Lucke. Kuva Robin Krahl / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Hampurin yliopiston kansantaloustieteen professorin, dosentti Bernd Lucken luentojen häirintä jatkuu.

Kuluneella viikolla paikalla oli jälleen välikohtaus, vaikka paikalla oli poliisipartio, luennolle osallistuneiden henkilöllisyys tarkistettiin ja salin edusta oli eristetty. Lisäksi turvamiehet päivystivät yliopiston muissa tiloissa, kertoo Welt.

Viikkoa aiemmin dodentti Bernd Lucke oli saanut pitää opetusluentonsa rauhassa, sitä ennen ne keskeytettiin kahdesti. Turvamiehet saattelivat Antifa-henkisen naispuolisen huutelijan salista. Paikalla olleet luentoa seuraavat opiskelijat tunsivat professorin tavoin itsensä häirityksi.

Viime viikkoina tapahtuneet luentojen ja puhetilaisuuksien sabotoinnit ovat herättäneet laajaa keskustelua Saksassa. Aihe on ollut puheen liittopäivillä. Asiaan on voimakkaasti puuttunut myös liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja monet poliitikot. Kohteena ovat olleet myös entinen sisäministeri Thomas de Maiziere (CDU), jonka luentatilaisuus Göttingenin kirjapäivillä estettiin, sekä FDP:n puheenjohtaja Christian Lindner, jonka sovittu luento Hampurin yliopistossa peruttiin, koska yliopiston johto katsoi tilaisuuden olevan puoluepoliittinen.

  • 135
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset