Kotimaa Politiikka

PS: ”Käytetäänkö veronmaksajien rahaa siihen, että verenhimoisen islamilaisen kultin kannattajat saadaan takaisin Suomeen?”

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

Islamistien oleskelu Suomessa ja pääsy Suomeen tulee estää harjoittamalla tiukempaa maahanmuuttopolitiikka, vaativat perussuomalaiset suullisella kyselytunnilla tänään.

Perussuomalaiset kysyi suullisella kyselytunnilla tänään, aikooko hallitus auttaa naispuolisia Suomen kansalaisuuden omaavia ISIS-terroristeja palaamaan Suomeen. Kyse on ISIS:n kalifaattiin vapaaehtoisesti matkustaneista naisista ja heidän lapsistaan.

– Suurin osa naisista on tiettävästi maahanmuuttajataustaisia, loput kantasuomalaisia käännynnäisiä. Nykyisen lainsäädännön mukaan Suomen kansalaista ei voida estää palaamasta kotimaahan. Kysymys kuuluukin, aikooko hallitus ryhtyä aktiivisesti edistämään leirillä olevien ihmisten paluuta Suomeen? perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kysyi.

– Käytetäänkö veronmaksajien rahaa siihen, että verenhimoisen islamilaisen kultin kannattajat saadaan takaisin Suomeen?

Tavio huomautti, ettei yksikään Euroopan maa ei ole pyrkinyt auttamaan al-Holissa olevia kansalaisiaan palaamaan.

– Myöskään Suomen ei pidä ryhtyä auttamaan terroristien paluussa. Perussuomalaiset esittävät, että muutamme kansalaisuuslakia niin, että Suomen kansalaisuuden saaminen vaikeutuu ja että kaksoiskansalaisuus voidaan perua, jos esimerkiksi käy ilmi, että kaksoiskansalainen liittyy terroristijärjestöön, Tavio luetteli.

– Ennen kaikkea islamistien oleskelu Suomessa ja pääsy Suomeen tulee estää harjoittamalla tiukempaa maahanmuuttopolitiikka.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) korosti vastauksessaan, että yleisesti maahanmuuttopolitiikassa on kysymys ihmisoikeuksien toteuttamisesta.

– Kun tullaan kysymykseen tästä nimenomaisesta leirikysymyksestä, niin yhtä aikaa on sovitettava yhteen ihmisoikeudet ja toisaalta kaikki ne turvallisuusnäkökulmat, Ohisalo vastasi.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) tuki Ohisaloa ja totesi, että kysymys on äärimmäisen hankala.

– Tässä pitää pystyä yhdistämään toisaalta meitä velvoittavat sopimukset ja toisaalta se, että Suomessa on turvallista elää.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit