Kotimaa Politiikka

PS: Laittoman oleskelun avustaminen karkaamassa käsistä

Kuva Youtube.
Perussuomalaiset kyseenalaistavat Helsinkiin perustetun, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille palveluja tarjoavan päiväkeskuksen laillisuuden.

HS uutisoi 5.10. SPR:n, Helsingin seurakuntayhtymän sekä Sininauhasäätiön Helsinkiin perustamasta, ilman papereita maassa oleville suunnatusta päiväkeskuksesta. Keskuksen tarkoitus on tarjota palveluja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille. Perussuomalaiset kyseenalaistavat toiminnan laillisuuden.

Lain rajamailla kuljetaan. Vaikka kyse ei ole suoranaisesta piilottelusta, edesauttaa kyseinen toiminta sitä, että maahan jäädään laittomasti. Edes päiväkeskuksen sijaintia ei haluta kertoa. Tämähän kertoo siitä, ettei sinne haluta virkavaltaa papereita kyselemään, kansanedustaja Sami Savio (ps.) sanoo.

Päiväkeskuksen auttavat asiakkaitaan muun muassa neuvonta hätämajoituksen, toimeentulotuen sekä terveyspalveluiden saamisessa. Perussuomalaiset pelkäävät, että kolmannen sektorin sekä seurakuntien avunanto on omiaan lisäämään houkuttavuustekijöitä laittomalle siirtolaisuudelle.

Nämä kolmannen sektorin ja jopa seurakuntien toimijat eivät maksa loppulaskua. Kaikki palvelut ja rahat, joita laittomasti oleskelevat käyttävät, ovat pois veronmaksajien taskuista. Haluamme myös muistuttaa turvallisuusriskeistä, joita laiton oleskelu aiheuttaa jo nyt ympäri Eurooppaa. Ottavatko nämä järjestävät tahot vastuun, kun jotain sattuu? Kai he myös maksavat kulut, jotka syntyvät palveluista, joihin he opastavat hakeutumaan? kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kysyy.

  • 634
    Shares