Kotimaa Politiikka

PS: Lastensuojelun tilanne kriisissä, toimenpiteisiin lisää konkretiaa

Kuva Needpix.com

Perussuomalaiset vaati suullisella kyselytunnilla toimia lastensuojellun kriisiytyneen tilanteen helpottamiseksi. Puolue nosti esimerkkinä esille Helsingin Koskelassa tapahtuneen 16-vuotiaan pojan väkivaltaisen ja järkyttävän kuoleman, jossa tapahtumiin liittyi pitkään jatkunutta henkistä ja fyysistä väkivaltaa sekä päihteitä.

– Perheiden oireilu ja ongelmat näkyvät jo lasten varhaisina vuosina. Niin uhri kuin syytetyt olisivat tarvinneet apua ennen kouluikää. Perusongelmat ovat lapsiperheiden ennaltaehkäisevän ja varhaisen tuen puutteet, perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne totesi.

Perussuomalaisten mukaan Suomessa tehdään jatkuvasti selvityksiä ja parannusehdotuksia lastensuojelun ja siihen liittyvän viranomaisyhteistyön korjaamiseksi, mutta näistä vain murto-osa on tähän mennessä toteutunut lasten tilanteen pahentuessa.

– Arvoisa hallitus, aiotteko muuttaa lastensuojelulakia nopeasti niin, että ammattilaiset saavat lisää keinoja ja resursseja, joilla voidaan auttaa lapsia ja estää tällaiset väkivallanteot? Ranne kysyi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) vastasi, että avainasemassa on lastensuojelun henkilöstömitoitus, jota Saarikon mukaan tullaan tällä hallituskaudella kiristämään.

Perussuomalaiset haluaa toimenpiteisiin lisää konkretiaa ja Ranne huomautti, että vaikka lapsistrategia julkaistaan ensi viikolla ja kaikki haluavat lapsille hyvää, niin se ei auta, jos rahaa ja resursseja ei ole.

– Lasten ongelmat ovat entistä vakavampia ja lähetteitä erikoissairaanhoitoon tehdään paljon. Lasten tilanne pahenee, kun he jonottavat apua. Hyvä hallitus, miten aiotte turvata nämä resurssit? Ranne Jatkoi.

Ministeri Kiuru totesi, että hallitus on varannut rahaa, jotta lastensuojeluun saadaan lisää henkilöstöä, jottei asiakkaita olisi liikaa yhtä työntekijää kohden.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio huomautti, että perussuomalaiset on jo kolme vuotta sitten tehnyt aloitteen, jossa vaaditaan lapsivaikutusten arviointia osaksi kaikkea lainvalmistelua. Aloitteen allekirjoitti yli puolet kansanedustajista.

– Siksi kysynkin hallitukselta, missä tässä tilanteessa nyt mennään? Saadaanko kaikkeen lainvalmisteluun lapsivaikutusten arviointi? Tavio kysyi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kannatti lapsivaikutusten laajempaa arviointia  ja totesi tämän olevan myös SDP:n tavoite.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit