Kotimaa Politiikka

PS-Nuoret Helsingin Sanomien väitteisiin: Median tulisi pidättäytyä käyttämästä leimoja, joilla ei ole katetta

Kuvakaappaus PS-Nuoret logo.
Perussuomalaiset Nuoret kommentoi Helsingin Sanomien järjestöä kohtaan esittämiä väitteitä. – Toimituksilla on toki oikeus valita käyttämänsä ilmaisut, mutta olisi hyvä, että media pidättäytyisi käyttämästä leimoja, joilla ei ole katetta, järjestön tiedotteessa muistutetaan.

Helsingin Sanomat esitti tänään lauantaina perussuomalaisten nuorisojärjestöstä varsin raflaavia väitteitä. Julkaisu muun muassa väitti etnonationalistien ottaneen järjestössä vallan viime syksynä.

– Toimituksilla on toki oikeus valita käyttämänsä ilmaisut, mutta olisi hyvä, että media pidättäytyisi käyttämästä leimoja, joilla ei ole katetta. HS korjasikin aamupäivän aikana uutisensa pahimpia ylilyöntejä, mikä on tietenkin positiivista, PS-Nuorten puheenjohtaja ja perussuomalaisten europarlamenttivaaliehdokas Asseri Kinnunen muistuttaa järjestön tiedotteessa.

”On vaikeaa nähdä, miten erotettujen puheet voisivat toimia todisteena sen puolesta, mitä järjestön istuva johto ajaa”

Kinnusen mukaan julkaisun juttu on monellakin tapaa virheellinen.

– Ensinnäkin, uutinen tukeutuu pääasiassa henkilöiden kommentteihin, jotka on joko erotettu kokonaan tai väliaikaisesti järjestöstä. On vaikeaa nähdä, miten erotettujen puheet voisivat toimia todisteena sen puolesta, mitä järjestön istuva johto ajaa.

– Edelleen on päivänselvää, ettei Perussuomalaiset Nuoret hyväksy minkäänlaista väkivallalla uhkailua. Kaikkiin tapauksiin puututaan.

Puheenjohtaja toteaa tiedotteessa, että Perussuomalaiset Nuoret käy jäsentensä keskuudessa laajaa keskustelua Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta, suomalaisuudesta ja globalisaatiosta.

– Emme kaihda moniäänisyyttä, emmekä myöskään sievistele. Poliittinen korrektius ei asu meillä.

HS yrittää antaa järjestöstä kuvan, jota järjestö itse ei tunnista

Kinnunen huomauttaa, että Helsingin Sanomat yrittää antaa järjestöstä kuvan, jota järjestö ei itse tunnista.

– Toki kerroimme asiasta toimittajalle, mutta hän näytti olevan kiinnostunut osoittamaan oman ennakkokantansa todeksi. Jälki on sen mukaista.

Kinnunen jatkaa, että PS-Nuoret myös oudoksuu Helsingin Sanomien tapaa avata säännönmukaisesti rasismia, fasismia tai vastaavaa koskeva keskustelu aina välittömästi sen jälkeen, kun turvapaikanhakijat tai maahanmuuttajat ovat jääneet kiinni törkeistä rikoksista.

– Jos lehti on kiinnostunut yhteiskuntarauhan säilyttämisestä, sen kannattaisi harkita toisenlaista lähestymistapaa tällaisten rikosten käsittelyssä. Nyt käydään niiden kimppuun, jotka yrittää asiasta varoittaa.

– Oulun kammottava rikossarja on käsiteltävä perusteellisesti. Asiapohjalta. Sen verran olemme uhreille velkaa, Kinnunen päättää tiedotteen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit