Kotimaa Politiikka

PS-Nuoret vastustavat ylioppilaskuntien Seta-jäsenyyksiä

Kuva Pixabay.

Seksuaalisten poikkeuksien normalisointia ajava Seta ry on marssinut läpi instituutioiden ja betonoinut itsensä ja agendansa suomalaiseen yhteiskuntaan, kertoo PS-Nuoret tiedotteessaan ja vaatii kaikkien Setan kannatusjäseninä olevien ylioppilaskuntien eroamista järjestöstä.

Suuri osa maamme yliopistojen ylioppilaskunnista on Setan (Seksuaalinen tasavertaisuus ry) kannatusjäseniä. Yliopistot, joiden ylioppilaskunnat kuuluvat Setaan, ovat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lapin yliopisto, Taideyliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi sekä ylioppilaskuntien kattojärjestö SYL.

Ylioppilaskuntien jäsenyys on yliopisto-opiskelijoille pakollista, ja tämän vuoksi PS-Nuoret vastustavat ylioppilaskuntien SETA-jäsenyyksiä.

– Perussuomalaiset Nuoret pitää Setan toimintaa ja toimintatapoja vastenmielisinä. Järjestön väitteet muun muassa sukupuolten moninaisuudesta sekä nuorten ja jopa lapsien parissa tekemä propaganda ovat täynnä ala-arvoisia valheita, joista ei ole terveen yhteiskunnan rakennusaineiksi. PS-Nuoret pitää perhettä yhteiskunnan perusyksikkönä sekä miehiä ja naisia luonnostaan erilaisina ja toisiaan täydentävinä. Tästä ajattomasta totuudesta tulemme pitämään kiinni, vaikka maailma ympärillämme onkin muuttunut hullummaksi, järjestö kertoo tiedotteessaan.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii myös Setan institutionalisoidun aseman purkamista.

– Järjestölle osoitetut valtiontuet on lopetettava, eikä sille tule ohjata muutakaan kautta julkista rahaa. Pidämme törkeänä, että opiskelijat pannaan tässä asiassa vastentahtoisiksi kannattajiksi ja maksumiehiksi. PS-Nuoret vaatii, että kaikki Setan kannatusjäseninä olevat ylioppilaskunnat eroavat järjestöstä. Tulemme ajamaan Seta-eroa kaikissa tulevissa ylioppilaskuntien edustajistovaaleissa, järjestö vaatii.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit