Kotimaa Politiikka

PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja nosti myrskyn somekommenteilla

Kuva Pixabay.
PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja on herättänyt laajaa keskustelua etnonationalistisilla kannanotoilla.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtaja Johannes Sipola on herättänyt laajaa keskustelua sosiaalisessa mediassa. Sipola kirjoitti, että ”ei-suomalaiset” tulisi ohjata pois Suomesta esimerkiksi verotuksellisin keinoin. Sipolan mukaan hänen ajatuksensa ovat jatkumoa Riikka Purran – perussuomalaisten poliittisen suunnittelijan – kannanotoille.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja Riikka Purra ovat tyrmänneet Sipolan lausunnot.

– Ajatus siitä, että joitakin Suomessa vanhastaan asuvia kansallisuusryhmiä pyrittäisiin verotuksellisin tai muin keinoin saamaan lähtemään täältä, on niin omituinen, etten oikein osaa sitä edes kommentoida, Halla-aho totesi Uusi Suomi -julkaisulle.

Purra kertoo Facebook-sivullaan linjansa olevan sama kuin puolueen linja, josta Halla-ahokin muistutti.

– Me ajamme tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta me emme aja mitään rotuerottelupolitiikkaa. Ne tavoitteet, joita meillä on maahanmuuton suhteen puolueena ja ymmärtääkseni myös nuorisojärjestönä, eivät edellytä minkäänlaista rotusyrjintää tai ihmisten ihonvärin tuijottelua, hän muistuttaa.

– Paitsi että Sipolan ja rintamansa huutelijoiden tavoitteet ovat vääriä ja epärealistisia, on myös heidän poliittinen osaamisensa onnetonta. Perussuomalaisten poliittisten tavoitteiden toteuttaminen – Suomen ja suomalaisten parhaaksi – vaikeutuu. Tämä on kaikkein surullisinta asiassa, Riikka Purra toteaa.

Hänen mukaansa perussuomalaiset vastustaa Suomelle haitallista maahanmuuttoa ja kannattaa nykyiseen nähden erittäin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

– Kannatamme vahvaa rajapolitiikkaa ja Suomen edun mukaista laintulkintaa, vetotekijöiden minimoimista, suomalaisen edelle laittavaa politiikkaa kaikilla sektoreilla. Ohjaamme myös mieluusti palaamaan heitä, joilla ei suojeluasemalle ole tarvetta tai oikeutta, ja heitä, joilla ei ole mitään hyödyllistä annettavaa maallemme. Mutta tätä ei tarvitse eikä pidä tehdä ihonvärin perusteella, poliittinen suunnittelija Riikka Purra sanoo.

– Tässä ei ole itselleni mitään epäselvää, hän muistuttaa.

Johannes Sipola itse pitää outona sitä, miksi pitää puhua väestönvaihdoksesta tai edes suomalaisista, jos ei haluta liittää etnonationalismia osaksi perussuomalaisia. Kaikki kuitenkin ymmärtävät mistä siinä puhutaan. Miksi sitä ei pitäisi sanoa rehellisesti ääneen, Sipola ihmettelee.

PS-Nuorten Lapin piirin puheenjohtajan kannanotot eivät noudattele myöskään PS-Nuorten virallista kantaa. PS-Nuoret on järjestönä itsenäinen eikä se ole osa perussuomalaiset r.p:tä.

Lisätty kommentit Johannes Sipolalta 4.4.2019.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit