Kotimaa Politiikka

PS vaati kyselytunnilla rajaturvallisuustoimia – turvapaikanhakuoikeus on pystyttävä keskeyttämään

Perussuomalaiset huomautti tänään eduskunnan kyselytunnilla, että Venäjän kohdistaman hybridivaikuttamisen uhka on Suomessa kasvanut. Hybridivaikuttaminen voi tarkoittaa esimerkiksi laittomien siirtolaisten pakkaamista Suomen vastaiselle rajalle pyrkimään Suomeen.

Äskettäin sisäministeriö julkaisi selvityksen lainsäädännön muutostarpeista, joilla tällaista siirtolaisuutta voitaisiin ehkäistä. Perussuomalaisten mukaan selvityksessä ei kuitenkaan ilmene ainoatakaan konkreettista keinoa estää vihamielisessä tarkoituksessa Suomeen kohdistettuja siirtolaisvirtoja.

– Se ei auta, suljetteko jonkun rajanylityspaikan tai missä ja kuinka nopeasti käsittelette turvapaikkahakemukset – turvapaikanhakuoikeus on pystyttävä keskeyttämään, mikäli sitä käytetään hybridisodankäynnin välineenä, perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen vaati.

– Arvoisa sisäministeri, aiotteko mahdollistaa turvapaikanhakuoikeuden keskeyttämisen? Jos ette, miksi ette? Ronkainen kysyi.

Kysymys kierrettiin

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) totesi, että käyttöön otettavat keinot rajalla riippuvat kulloinkin käsillä olevasta tilanteesta. Mikkonen lisäsi, että poliitikkojen tehtävä on varmistaa lainsäädäntökehyksen riittävyydestä, jotta eri hybridivaikuttamisen keinoihin voidaan vastata.

Ronkaisen kysymykseen turvapaikanhakuoikeuden keskeyttämisestä saatiin siis vähintäänkin ympäripyöreä vastaus.

– Toimet rajaturvallisuuden takaamiseksi ja vihamielisen vaikuttamisen estämiseksi eivät ole riittäviä, mikäli hallitus ovat pitämässä aina turvapaikanhakuoikeuden voimassa, Ronkainen kuittasi.

Rajan sulkeminen on laillista

Ronkainen muistutti hallitusta, että Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut Puolan toimineen laillisesti evätessään pääsyn maahan Valko-Venäjän hybridihyökkäyksessä.

– EU:n komissio on esittänyt muuttoliikkeen hyväksikäytön ehkäisemiseksi koviakin keinoja, mutta hallitus on vastannut Brysseliin, että yksilöllä on aina oltava mahdollisuus jättää suojeluhakemus, Ronkainen totesi.

Me autamme, me hoidamme, me maksamme

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra luetteli esimerkkejä sinisilmäisyydestä, mitä tulee suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

– En puhu pelkästään Venäjästä, maa- ja kiinteistökaupoista, kaksoiskansalaisuudesta tai viisumivapauden väläyttelystä. Suomessa kaikki ulkoa tuleva on otettu viattomuudella vastaan.

– Tervetuloa Suomeen. Me autamme, me hoidamme, me maksamme. Tämä on hyväuskoisuutta, Purra kuvaili.

Purran mukaan tällainen ei ole enää mahdollista, vaan suomalaisten pitää kyetä kylmähermoisuuteen ja siihen, että tosiasiat oikeasti ymmärretään.

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
tuonela iiris

Nuo Putinin ”40000 syyrialaista vierastaistelijaa” on lopulta ilmeisesti tarkoitus työntää Hölmölän itärajalle aiheuttamaan sekasortoa juhlapaikanhakijoina. Pian varmaan alkaakin eduskunnan kyselytunneilla keskusteluja siitä onko kunnissa jo varauduttu noihin hädänalaisiiin, kaikkein haavoittuvimmissa asemassa oleviin lapsiin.

juu

Ennustan että putinin kosto Suomelle on lähettää miljoona ”turvapaikanhakijaa” itärajalta.
Ei niillä ole enää mitään motivaatiota vahtia rajaa.
Ja meillä on umpip..ka hallitus joka ottaa kaikki vastaan.

Pää, olkapää, peppu

No minusta kertoo paljon se, että kun nyt on tulossa oikeita turvapaikan tarvitsijoita, niin eikös muistutettu lähi-idän mussukoista sekä Afrikan osaajista. Mitä ne eivät ole. Eli nyt on joku vääryys, kun otamme todellisia hätää kärsiviä. Eli kuinka emme saa unohtaa nyt niitä voimavaroja, minkä olemme jo todenneet, mitä voimavaroja ne ovat. Eli ongelmia. Täällä jo olevat laittomat ongelmat aikovat päätään, että nyt näette mitä on sota. Mitä ne mukamas pakenivat. Voitteko uskoa että joku, juuri lukemaan oppinut tulee meille luennoimaan sodasta? Tämä maa on jälleenrakennettu sodan jälkeen. Mene sinä takaisin tekemään sama. Biljoonia on sinne maksettu. Mitään ei tapahdu. Sen sijaan tullaan tänne neuvomaan ja ulisemaan.

Tuumailija

Irak, Iran, Syyria, Afganistan ovat tätä nykyä rauhallisia paikkoja, osa on jopa pommitettu demokratiaan.
”Pakoloisena” näistä maista ei pitäisi ottaa ketään, ei edes kurdeja joiden lähtömaata eivät tiedä itsekkään, koska nämä eivät käy sotaa enää.

Juuri sillä sinisilmäisyydellä kun on otettu näitä elintasoturisteja, ollaan saatu aikaiseksi se että kohtalainen kansanosa nauttii vapaamatkustuksesta täydellä ylläpidolla ja jopa lisääntyy ajankulukseen. Tämä on suuri rasite taloudellisesti ja asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.
Ei riitä että lähes 30v muhammad sanoo itseään 17 vuotiaaksi, vaikka olisi pikkuveljensä paperit mukana. Eikä se että väittää olevansa homppeli ja kotomaassa odottaa pari vaimoa lapsikatraiden kanssa.
Tähän ratkaisuna olisi se,että oikeasti solmittaisiin diplomaattiset suhteet em. maihin ja näin viranomaiset saisivat vaihtaa informaatiota, onko henkilöä olemassa ja mikä on hänen statuksensa kotimaassaan, myös palauttaminen lähtöruutuun helpottuisi huomattavasti.

jep

Vihreä sisäministeri on yhtä luotettava kuin hevosmiesten tietotoimisto.

vesku

Normaali ihmisen järki sanoo,,,,ei Päiväntasaajan tai Mogadishun Perus noki-keppi kuulu näille Leveysasteille,,,,